230
MED3A9DE119234C4A7A8B77B5E2B474D912

Grönskande oas på lugna gatanPumpgatan 3 Vaggeryd - Götafors, Vaggeryd

Vaggeryd - Götafors, Vaggeryd

Pumpgatan 3


PRIS (utgångspris)3 175 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

125 kvm

BIAREA

126 kvm

TOMTAREA

1 466 kvm

BYGGÅR

1976

DRIFTSKOSTNAD

4 640 kr/månad

PRIS

3 175 000 kr utgångspris

Grönskande oas på lugna gatan

Välkommen till en välplanerad enplansvilla om 125 + 126 luftiga kvadratmeter på en lugn sidogata som nu finns tillgänglig. Bostaden bjuder på fina sällskapsytor på vardera plan samt med generöst ljusinsläpp som bidrar till en ljus och behaglig boendemiljö, väl anpassat för familjen. Här varvas trevliga sällskapsytor med praktiska ytor med öppen modern planlösning för social samvaro. Huset har genomgått flera moderniseringar på senare år med bland annat en tillbyggnad av kök, matrum och sällskapsrum med stora fönsterpartier och takhöjd upp i nock som vetter mot husets grönskande baksida trädgård. Braskamin, uterum, uppdaterat hela yttertak samt prydliga stensättningar och planteringar i en nu uppvuxen och grönskande trädgård är också självklarheter i detta familjevänliga hem. I dagsläget finns det tre stora sovrum på entréplan, varav det fjärde har öppnats upp. Sammantaget en planlösning som erbjuder flexibilitet utifrån behov och önskemål både för den lilla och stora familjen. På källarplan finns dessutom extra umgängesyta med gillestuga, gästrum och så även duschrum med wc och bastu i anslutning.

Tomten erbjuder en plan och fin trädgård med flera fruktträd och odlingsmöjligheter. Trädgården på denna soliga hörntomt i söderläge sträcker sig runt hela huset och här finns flera valbara uteplatser att njuta sitt kaffe på, beroende på var den åtråvärda solen befinner sig. Här kan du möta vårvärmen på husets stora solterrass och hålla kvar semesterkänslan ljumma sensommarkvällar i det inglasade uterummet. Till fastigheten hör också ett fristående förråd, växthus och vidbyggt garage med plats för både fordon och förvaring. Möjligheterna är många och med en välskött bas som präglar detta hus kan nästa ägare vidareutveckla eller bara förvalta på en ort som växer i invånarantal och erbjuder både service, skolor och naturnära bostadsområden.

Huset ligger i området Götafors i Vaggeryd. Götafors är ett trevligt område med främst villor, förskolor och natur som har en historisk anknytning i Vaggeryd. I närområdet finns också Hjortsjöns naturlandskap med promenadstråk och badbryggor längs med hela sjön. Från villan krävs endast en promenad för att ta sig till närmsta dopp sommartid antingen till badbryggan i Lagan eller någon av Hjortsjöns små badvikar. Omgivningen har en familjär stämning och precis om husknuten nås bl.a. Götafors förskola och skola samt Slättens förskola. Centrum nås på cykelavstånd från området och för den som önskar smidigt pendlingsavstånd till både Värnamo och Jönköping erbjuds här närhet till busshållplats samt möjlighet att smidigt ta sig av och på E4:an vid Vaggeryds södra infart. Vaggeryd är ett samhälle som präglas av företagaranda och ett levande samhälle utan att för den delen göra avkall på det naturnära läget. Här erbjuds, utöver flera förskolor och skolor upp till gymnasieålder, också ett rikt föreningsliv för både ung som gammal. Allt ifrån friluftsliv, idrott, spa, rekreation och golf utgör bara några av axplocken. Trevliga utflyktsmål såsom Hooks Herrgård, Häradsköps gårdsbutik, Leva Café och Byarums hembygdsgård kännetecknar också bygden. Oavsett vad som lockar varje enskild person finns här kanske något för alla.

Varmt välkomna med Er föranmälan till visning!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED3A9DE119234C4A7A8B77B5E2B474D912
MED7CDAFCCD0D6D4F06BE0891C382FCAA88
MED8F50E46C8C064B36B0256C84C2DEFC02
MED3CF0A602438E4930B4FA130ACABE84A9
MEDEBAFA65FB20240C8A8939DF3E8F8FB3C

Planritningar

Planritning entréplan

Planritning källarplan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

125 kvm

BIAREA

126 kvm

TOMTAREA

1 466 kvm

BYGGÅR

1976

DRIFTSKOSTNAD

4 640 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL/ENTRÉ

Entré med ytterdörr med kodlås och sidoljus som släpper in naturligt dagsljus. Möblerbar hall med plats för förvaringsmöbel eller ytterkläder.

SOVRUM 1

Direkt in till vänster finns ett rymligt sovrum med god plats för större säng med tillhörande sovrumsmöblemang. Fönster ut mot entrésida.

SOVRUM 2

Detta sovrum är också väl tilltaget intill sovrum 1 och ger plats för större säng med tillhörande möblemang. Fönster vetter mot husets insynsfria baksida.

BADRUM

Rakt fram från hall finns ett badrum utrustat med badkar, wc, tvättställ, spegel, förvaringsskåp samt litet fönster som ger naturligt dagsljus. Väggar och golv har våtrumstapet och våtrumsmatta.

KÖK

Modernt kök med köksö i tillbyggd del som kombinerar kök och matplats med stora fönsterpartier och takhöjd upp i nock. Köket är i övrigt utrustat med spishäll, köksfläkt, kyl/frys, diskmaskin, diskho samt micro.

ALLRUM

I anslutning till kök med matplats finns utrymme för sällskapsmöbler och tv-möblemang där kök, matplats och allrum samverkar i öppen social planlösning.

SOVRUM 3/SOVRUM 4

Mycket väl tilltaget sovrum som med fördel delas av till två stora separata rum med varsitt fönster mot husets entrésida. På så vis möjliggörs därmed fyra stora sovrum på entréplan.

GILLESTUGA - KÄLLARPLAN

Extra sällskapsutrymme finns i källarplan i ett allrum som ger plats för soffmöblemang framför eldningsbar braskamin.

DUSCHRUM - KÄLLARPLAN

Utöver suveräna förrådsutrymmen finns också ett helkaklat duschrum med bastu.

WC - KÄLLARPLAN

I anslutning till gillestuga finns en extra wc med tvättställ och spegel, vilket är praktiskt om man har övernattande gäster eller tonårsrum i källarplan.

Om området

Lugnt och familjevänligt bostadsområde med närhet till förskola och skola. I närområdet finns dessutom fina promenadstråk längs med Lagan som kantas av bryggor och badplatser. Närhet till natur och skog. Trevligt område med bostadskvarter och naturen nära. Närhet till Vaggeryds centrum med all tänkbar service. I området finns grönområden, lekplats, fina promenadstråk vid Hjortsjön samt badmöjligheter. I närområdet finns ett par förskolor samt skola.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer med både buss och tåg. Se www.jlt.se. Närhet till Jönköping och Värnamo, ca 25 minuter med bil.

NÄRSERVICE

I Vaggeryds centrum finns all tänkbar service så som affärer, butiker, restauranger och banker. Här finns även sim -och sporthall, nybyggd familjecentral samt station för tåg och buss.

Ekonomi

EL

17 655 kr

VA

6 280 kr

UPPVÄRMNING

28 736 kr

RENHÅLLNING

3 005 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

55 676 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

8 874 kr / år

KOMMENTAR

I posten för el ingår även elnät

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1976

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2006

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-09-17

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

140 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

100 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

7 017 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källargrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas isoler

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Järnvågen 1

ÖVRIGA BYGGNADER

Växthus
Vidbyggt garage

ÖVRIGT

2017 - Källarfönster + ytterdörrar
2007 - Soldäck + stensättning uteplats
2006 - tillbyggnad matrum + kök
2006 - yttertak
2001 - Duschrum källarplan

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 559 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 288 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

828 100 kr

Tomt

AREAL

1466 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Förmån: Officialservitut Väg, 06-BYA-285.4

Karta

Vaggeryd Vaggeryd - Götafors

Pumpgatan 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg