510
MED0ABB628BDF0645D1BDB286968500A001

Såld!

Almedal/Johanneberg, GÖTEBORG

Mölndalsvägen 27

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,095 Inklusive värme, vatten, Kabel-TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea78.5 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer193
Byggår1985
Driftskostnad405 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,900,000

Ansvarig mäklare

Rymlig och välplanerad trea med en härlig balkong i västerläge. Här bor ni lugn miljö och en kort promenad tar er till Korsvägen och Göteborgs stadskärna. Ett bekvämt boende i mycket välskött och omtyckt förening. Varmt välkommen på visning!

Om området

I stadsdelen Krokslätt ligger gröna Almedal. Här bor du i rofylld avskildhet från innerstadens brus. Samtidigt är det bara tre minuter bort till Korsvägen och Liseberg.
I Almedal finns lummiga grönområden och en bebyggelse som till största delen är från 1940-talet. I området finns närhet till flera lunchrestauranger, mataffärer och banker. För att träna behöver du inte gå långt - Nordic Wellness har gym, personlig tränare och gruppträning och på Fitness24Seven tränar du vilken tid på dygnet du vill.
Vid Mölndalsån ligger de röda gamla tegelbyggnaderna kvar efter Lyckholms bryggerier. Idag huserar Oceanbryggeriet där med ett skummande utbud av säsongs- och specialöl. De levererar profilöl till flera restauranger i Göteborg och välkomnar besök av ölfantaster i sitt hantverksbryggeri.
Från Almedal har du nära till allt i centrala Göteborg. Korsvägen som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken ligger på kort promenadavstånd. Här kan du även hoppa på flygbussen som på 20 minuter tar dig till Landvetter. Vid Korsvägen tar också Göteborgs stora evenemangsstråk vid med attraktioner som Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och Filmstaden Bergakungen. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik. Bra shopping hittar du närmast på Avenyn som också vimlar av restauranger, pubar och klubbar.
Till city går eller cyklar du lätt. Annars går spårvagn 4 och 2 med täta turer. För dig som pendlar finns tågstation på Mölndals Bro och med bil tar du dig enkelt ut till de stora lederna som E6, E20 och RV40.

Bilder

Lummigt och avskilt

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
78.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Mölndalsvägen 27
En välplanerad 3:a belägen på våning 2 med balkong i västerläge i en mycket omtyckt förening med låg belåning. Fönster i två väderstreck vilket bidrar med gott om ljusinsläpp. Fräscha ytskikt och gott om förvaringsmöjligheter är bara några få attribut denna trevliga 3:a bjuder på.

Lägenhetens 78.5 kvm disponeras enligt följande:
Hall
Välkommen in till lägenhetens stora och rymliga hall som är en transportsträcka till lägenhetens alla rum. Till höger från ytterdörren ser vi lägenhetens rymliga klädkammare som med lätthet sväljer säsongernas kläder för familjen. Om inte det räcker får vi dessutom plats med en större garderob. Lägenhetens väggar är vitmålade förutom i ett av sovrummet som istället erbjuder en lugnande, varm, grön färg. I lägenheten är det genomgående nåtat trägolv.
Köket
Vår första anhalt blir lägenhetens kök som bjuder på gott om arbetsyta, det finns med andra ord ingen anledning till att skippa vinterns kommande bullbak. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggd micro och ugn. Samtliga från märket Constructa. Köket är självklart utrustat med köksfläkt från märket Franke. Längs hela arbetsytan är det kaklat i färgen vitt, vilken underlättar vid borttagning av eventuellt smuts som tillkommer matlagning. Kökets frys samt kyl är stora och är från märket Samsung. Självklart integrerad diskmaskin. Mycket gott om förvaring som det är resterande delar av lägenheten. Köksskåpen är vita med silvriga handtag. I köket får det plats med ett större köksbord som gör att du kan ha mycket trevliga middagar i köket i samband med att lägenhetens kock skapar maten. LED-belysning ovan fläkt.
Vardagsrum
I lägenhetens vardagsrum är det både rymligt och gott om möbleringsalternativ. Fräscha ytskikt som resterande delar av lägenheten. Har vi gott om ljusinsläpp från solen, detta då det finns fönster i två väderstreck. Dags att vandra ut till den rymliga balkongen som pekar mot det bästa väderstrecket, nämligen västerläge!
Balkong
Balkong ligger i västerläge och erbjuder gott om yta vilket medför att du med lätthet får plats med soffgrupp med tillhörande bord och givetvis ett par krukor för den med gröna fingrar. Runt omkring dig ser du grönskande vy.
Sovrum
Välkommen till vad idag används som master-bedroom. Väggarna är i en mjuk grön färg som verkligen får dig att varva ner. Här får det plats med en större garderob som kan svälja allt från arbetskläder till festkläder! Gott om plats för nattduksbord och självklart passar en 180-säng perfekt här! Sovrummets fönster bjuder på trevligt ljusinsläpp.
Sovrum/arbetsrum
Ytterligare ett sovrum alternativt arbetsrum med gott och möbleringsalternativ och förvaringsmöjligheter. Vita väggar och fönster som bjuder på trevligt ljusinsläpp.
Badrum
Lägenhetens stora badrum erbjuder egna tvättmöjligheter och på golvet ligger klinkers och på väggar är det kakel. Handfat utrustat med kommod. Ovan ser vi en badrumsspegel och tittar vi upp i taket ser vi att det finns LED-belysning. Badrummet har dessutom ett badkar för den badsugne.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 4,095 Inklusive värme, vatten, Kabel-TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Information avgift
Föreningen har en stabil och välskött ekonomi.
I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar. Senast 1 juli 2019 sänktes avgiften med 6%.
(Kontroll 2020-08-31)
Driftskostnad
SEK 4,860 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,700
Försäkring
SEK 2,160
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Faktiska kostnaderna kan variera beroende på avtal och användning.
Andel i föreningen
0.4754 %
Andel av årsavgiften
0.4754 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 2/22/2019
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
102 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Mycket omtyckt förening.
Förening
Namn
Brf Såpbruket
Om föreningen
Brf Såpbruket (tidigare Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 48) äger fastigheten Krokslätt 1:12 på vilken tre byggnader är uppförda. Husen uppfördes 1983-1985 och har adresserna Mölndalsvägen 27-43. Totalt består föreningen av 211 lägenheter med en total bostadsyta om 16 286 kvm samt fyra lokaler med en total lokalyta om 822 kvm.

Gemensamhetsanläggningar:
- Bastu
- Gym
- Kvarterslokal
- Fem stycken tvättstugor som är utrustade med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Mangel och grovtvättmaskin finns i gårdshuset på 39:an.
- Cykelrum
- Barnvagnsrum

Föreningen har en mycket omtryckt innergård med gräsmatta, grill, utemöbler samt lekplats. Nu under sommaren har föreningens mycket omtyckta fastighetsskötare tillsammans med en trädgårdsmästare planterat två kinesiska tempelträd (ginko) samt en avenbok, två fjärilsbuskar och silverpäron.

Föreningens hyresgäster är en förskola, tandläkare och frisör.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
211
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
TV
Grundutbudet för Kabel-TV via ComHem ingår i avgiften.
Bredband
Bredband via ComHem eller Telenor tecknas separat av medlemmarna.
Parkering
Föreningen förvaltar ett antal garageplatser i STS parkeringsgarage på Framnäsgatan 13, kostnad för dessa är 400-700 kr/mån och det är separat kö. I dagsläget är det kö till samtliga platser.
Det finns även tillgång till betal- och gratisparkeringar i området.
Renoveringar
Under 2013/2014 genomfördes den största renoveringen i husets 30-åriga historia. Renoveringen innefattade bland annat följande:
- Målning, byte av akustikplattor
- Utbyte av samtliga armaturer till LED-lampor med sensorstyrning
- Installation av fastighetsnät (LAN) från Bredbandsbolaget
Under 2014/2015 renoverades hissarna.
Under 2015/2016 genomfördes underhåll som bland annat:
- Ny belysning i gymmet
- Uppfräschning av växtligheten på gården.
- Utbyte av de flesta av föreningens tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp.
- Säkerhetsåtgärder för fönster och dörrar på markplan (gemensamma utrymmen).
- Upprustning av föreningslokalen .
- OVK-besiktning.
- I början av 2017 utfördes spolning av avloppsstammar.
- 2017 Upprustades staketet mot gångväg.
- 2018 Ny diskmaskin i föreningslokal.
- 2018 avverkning av sjuka träd samt nya ventilationsaggregat.
- 2019 har föreningen satt in LED-lysrör i hissarna. Föreningen satte installerade även värmepump.
- 2020 planterades ny växtlighet på föreningens gård och en pergola vid 27-29:an iordningställdes.

Planerat:
Föreningen ska eventuellt dem närmsta åren byta tak samt stuprören. Har även diskuterat att renovera bastu och asfaltera om gården men inga beslut är tagna.
Föreningen följer en underhållsplan, för mer information; se senaste årsredovisningen.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Föreningen har en informativ hemsida med nyheter och annan nödvändig information, www.sapbruket.se/

Karta

Almedal/Johanneberg GÖTEBORG

Mölndalsvägen 27

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg