MED30E17CBE8E1A4CCD9EA0CE3FC2CEA5CA

Åhus - Innanför Murarna, Åhus

Missionsgatan 20

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea130 kvm
Tomtarea409 kvm
Byggår1887
Driftskostnad2,467 kr/månad

Eller högstbjudande: SEK 5,450,000

Innanför murarna i Åhus ligger detta fantastiska gathus med närhet både till byn och kustens sandstrand. Det charmiga tegelhuset har totalrenoverats med känslan av att bevara dess historia. Invändigt har man ändrat planlösningen och utnyttjat varje kvadratmeter och skapat ett fantastiskt hus i toppskick med tre sovrum, exklusivt Ballingslöv´s kök, helkaklat badrum med både dusch och badkar, klinkergolv kombinerat med vitpigmenterad ek och där den "gamla" verandan har gjorts om till en härlig sällskapsyta. Ett hus med en tilltänkt planlösning som passar både till sommarbostad såväl permanent bostad. Välkomna att boka tid för personlig visning hos Jenny via telefon 044-590 00 54 eller via mail.

Om området

Det är lätt att trivas i Åhus! Hela byn andas hav och strand och den mysiga bykärnan har en anrik historia. Åhus är en tätort i Kristianstads kommun och tätorten har drygt 10 000 åretruntboende och en betydande sommarpopulation. Ortens viktigaste industri är franskägda Vin & Sprit som tillverkar Absolut Vodka. Även den populära Åhus Beachhandboll Festival hjälper till att sätta Åhus på kartan.
I Åhus finns förskolor, fritidshem samt grundskola årskurs F-9. Var man än bor i Åhus är det inte långt till vare sig förskola eller skola.
I byn, på Köpmannagatan, finns stort utbud av restauranger och affärer. Den mesta service man kan tänkas behöva, som vårdcentral, folktandvård, poliskontor, bank och mataffärer finns i Åhus. På orten finns tre kommunala äldreboende.
Det finns också bibliotek samt fritidsgård och idrottsanläggningar. I Åhus finns fotbolls-, handbolls-, rid-, rodd-, innebandyklubb, sim- och ett segelsällskap samt en fin golfbana med 36 hål.
Åhus är sedan länge känd som badort. Stränderna är långa och sanden vit. Åhus har en egen turistbyrå och en camping. I småbåtshamnen finns hamnplatser till uthyrning.

I Åhus samsas det moderna samhället med en händelserik historia. Åhus historia går ända tillbaka till sen järnålder/vikingatid, då det var en betydande handelsplats. Åhus hette från början Aos (1296). Namnet betyder 'åmynning' och ån har än idag en central betydelse för orten.
Sin blomstringstid som stad upplevde Åhus under 1200- till 1400-talet. Mycket har hänt sedan stadsmuren byggdes under 1300-talets första hälft men ännu finns de tydliga spåren och historiens vingslag gör sig påmind främst i bebyggelsen innanför murarna.

Kommunikation

551 är numret på bussen som tar dig in till Kristianstads centrum med täta förbindelser.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lampor ovan diskbänk ingår ej vid köp.
Bänk i hall ingår ej vid köp.
Antal rum
5 rum varav 3 sovrum
Boarea
130 kvm
Areakälla
säljarens information
Hall
Via den gröna pardörren nås den luftiga entréhallen som har ett ljust Terazzo klinkergolv med golvvärme. Spotlights i tak.
Kök
Köket som är från Ballingslöv går i gråa toner med ljus klinker ovanför vask och arbetsyta och har en matchande ljus stenbänkskiva. Här har man platsbyggt en bänk med smart förvaring i och placerat en köksö socialt mellan kök och vardagsrum. Köket är utrustat med inbyggnadsugn och mikro, vask, vinkyl, induktionshäll med inbyggd kolfilterfläkt samt integrerad diskmaskin, kyl/ frys. Ledbelysning i taket.
Badrum
Badrummet finns på entréplan och är kombinerad tvättdel "gömd" bakom skjutdörrar från Ballingslöv. Här har man inrett smakfullt med samma ljusa klinker som i köket på ena väggen och där man sedan valt att bryta av med vitpigmenterad ekfanér. På golvet finns Terazzo klinkergolvet som känns igen från hallen. Härifrån når man ut på trädäcket mot baksidan.
Badrum
Takdusch, badkar, wc, handfat och ett underskåp från Ballingslöv. Bakom skjutdörrarna finns en vask, hyllor, tvättmaskin, torktumlare och Nibe värmepannan. Elektrisk golvvärme.
Sovrum
Huset har tre sovrum, två på övre plan, och ett master bedroom på entréplan som har garderober längst med ena väggen.
Övre plan
Övre plan har två sovrum, ett allrum och en toalett. Spotlights över ektrappan.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1887
Uppvärmning
Frånlufts Värmepump (vattenburet system)
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare/Torpargrund
Grundmur
Natursten
Stomme
Tegel
fasad
Tegel
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Vesslan 38
Övrigt
Ny el, vvs ny, ny ventilation, nya fönster, två nya takfönster, Avhärdningsfilter och säkert vatten finns. Fiber finns ute i gatan.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 29,600 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 4,300
Uppvärmning
SEK 18,500
Renhållning
SEK 2,300
Försäkring
SEK 4,500
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Driftskostnaderna är i sin helhet schablonberäknade då huset är helt nytt invändigt och ingen har bott där efter renovering.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,925,000
Byggnadsvärde
SEK 1,135,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,870,000
Tomt
Areal
409 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Härligt trädäck i direkt anslutning till huset.
Planbestämmelser
Fastighetsplan (1992-09-29) Detaljplan (1992-09-29) Tomtindelning (1951-03-08) Fornlämning (1 st)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Åhus - Innanför Murarna Åhus

Missionsgatan 20

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg