230
MEDC6772219F0864E68BC3173B4DA23917F

Radhus i bostadsrättsform med uteplats och balkong i familjevänliga SparsörMellanvägen 10B Sparsör, SPARSÖR

Sparsör, SPARSÖR

Mellanvägen 10B


PRIS (utgångspris)2 180 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

95 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

24

MÅNADSAVGIFT

7 445 kr

BYGGÅR

2021

PRIS

2 180 000 kr utgångspris

Radhus i bostadsrättsform med uteplats och balkong i familjevänliga Sparsör

Säg hej till denna fina fyra med radhuskänsla i vackra Sparsör. Bostaden stod färdig för inflytt våren 2022 och erbjuder genomgående hög standard och smakfulla materialval. Två plan med sociala ytor som kök och vardagsrum på entréplan och tre privata sovrum en trappa upp. Det är ljust, modernt och trivsamt med luftiga ytor.

Välkommen att landa, packa upp och känna dig som hemma. Här bor du bekvämt i en bostadsrätt med radhuskänsla. Privat och skönt med egen ingång. Här på framsidan av huset hittar morgonsolen. Vill du njuta av eftermiddags- och kvällssolen är den härliga altanen på baksidan att föredra. Plats för loungegrupp, matbord och solstolar.

På Mellanvägen 10B bor du mitt i det trevliga bostadsområdet, aldrig ensamt men ändå väldigt privat. Här finns lekplats, glada grannar, endast en kort promenad till skola och förskola. Med bara 4 minuters gångavstånd kan du ta ditt morgondopp i Öresjö med strand och badplats! Eller varför inte åka ut på fisketur en lördag förmiddag. Nära till busshållplats som tar dig till Borås eller Fristad. P-plats finns att hyra mot en avgift om 200 kr/månaden.

Välkommen att anmäla ditt intresse!

Visningar

Vänligen boka er för visning!

4
mars | måndag
Kl 17:00 - 17:20
Bokad visning - Varmt välkommen att anmäla er på vår hemsida!

Bilder

MEDC6772219F0864E68BC3173B4DA23917F
MEDD751C7AC1E5A4B01A19246C90B850871
MED09976FE297484C129DDF89A9D47C044A
MEDF7002C8BC49C4D85A2FA45995FAAD11F
MED64C378148AE042248DC37C8092B04D76

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

95 kvm

LÄGENHETSNUMMER

24

VÅNING

1 av 2

MÅNADSAVGIFT

7 445 kr

BYGGÅR

2021

PRIS

2 180 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

ENTRÉ/HALL

Välkommen in! Hallen är ljus med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Dold förvaring fås från en garderob. På golvet precis i entrén ligger klinker som sedan övergår till enhetlig ekparkett. Väggarna är genomgående vita.

VARDAGSRUM

Vidare in öppnar vardagsrummet upp sig, det är en trevlighalvöppen planlösning med köket precis intill. Plats för soffgrupp, tv-möbel och matbord. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Utgång till altanen som vetter mot sydväst.

KÖK

Köket är smakfullt med förvaring bakom vita släta skåp och luckor. Vitt kakel ovanför en mörk bänkskiva. Fönster ovan diskhon släpper in naturligt ljus. Köket är utrustat med häll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

BADRUM

Badrummet är mycket smakfullt med grå klinker på golvet och kaklade väggar i matchande kakel. Här finns WC, handfat med underskåp, spegelskåp, dusch bakom infällbara duschdörrar i tonat svart glas. Det finns också tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk.

ÖVRE PLAN

Vi tar trappan upp till övre plan. Under trappan finns en klädkammare som ger bra dold förvaring. Här finns ett allrum med plats för soffa eller ett par goa fåtöljer.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Bra förvaring från ett flertal garderober. Fönstret vetter ut mot gården.

SOVRUM 2

Här ryms enkelsäng och skrivbord. Förvaring fås från en inbyggd garderob.

SOVRUM 3

Aningen mindre rum, perfekt som kontor eller gästrum. Plats för enkelsäng. Förvaring från en inbyggd garderob.

BADRUM

Badrum med ljusgrå klinker på golvet och grå kaklade väggar. Här finns WC, handfat med underskåp, spegelskåp, handdukstork, dusch och badkar. Ett vädringsfönster släpper in naturligt ljus.

Om området

Bo naturskönt nära Öresjö med staden inom räckhåll. Sparsör är ett bostadsområde som passar er som uppskattar natur och fritid. Som boende har ni här nära till skog och natur, vackra naturreservatet Kröklings hage ligger i området, som är känt för sin ädellövskog och vackra natur.

Det finns två förskolor, två lekplatser och två skolor för skolgång upp till och med årskurs 6. Årskurs 7-9 finns i Fristad dit man kan ta sig på cykel- och gångvägar.

I Sparsör finns en härlig badplats, vid Öresjös östra strand. Endast 200 meter från lägenheten. Här finns en liten sandstrand, en lång brygga, gräsytor och grillplats. Öresjö är kanske en av Sveriges bästa pimpelsjöar. Öresjö är känd för sitt fiske, här finns abborre, brax, gädda, gärs, gös, lake, mört, sik, siklöja och ål.

Sparsör ligger cirka 3 kilometer från Fristad och cirka 10 kilometer från centrala Borås. I Fristad finns ett utbud av bland annat primärsjukvård, apotek, livsmedelsaffär, banker, blomsteraffär, café och restaurang samt annan samhällservice. Från Fristad går dessutom tåg mot Borås och Herrljunga (för vidare tågtransport mot till exempel Göteborg och Stockholm).

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

4,7561 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

4,7561 %

ÖVRIGT

Förråd utanför entrén hör till lägenheten.

Ekonomi

EL

7 052 kr

VA

8 904 kr

FÖRSÄKRING

2 112 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

18 068 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

KOMMENTAR

742 kr i schablonavgift av varm- och kallvatten dras månadsvis på avin. Enligt föreningen kommer avläsning av vatten ske framöver.

Än så länge betalar innehavarna endast preliminärdebiteringen (593,75kr/mån), men ingen avläsning har ännu skett.

Kostnaden är individuell och visar vad nuvarande ägare haft för driftskostnader ett år bakåt. Summan kommer att ändras beroende på antal boende, användning samt vilka avtal man har.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

1 094 316 kr Beräknat på årsredovisning från 2022.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus med två våningar

BYGGNADSÅR

2021

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

Förening

NAMN

BRF Sjöstranden

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

OM FÖRENINGEN

Brf Sjöstranden består av 25 lägenheter och radhus, samtliga i bostadsrättsform. Belägna i vackra Sparsör. Det finns tre flerfamiljshus innehållande 21 lägenheter samt ett småhus (radhus) innehållande fyra lägenheter. Uppförda 2021.

Avgifter:
Värme, TV och bredband ingår i månadsavgiften. På avin separeras avgift och obligatoriskt tillägg.

Preliminär debitering av varm- och kallvatten. Enligt föreningen kommer avläsning av vatten ske framöver, än så länge betalar innehavarna endast preliminärdebiteringen.

Bredband och TV:
Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal med Telia. Det ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg. Fiber via Telia 100/100

Parkering:
Föreningen har 28 parkeringsplatser. Varje lägenhet erbjuds hyra en p-plats till en kostnad av 200 kronor/mån.

Gemensamma utrymmen:
Det finns cykelrum, barnvagnsrum samt soprum med källsortering.

Förvaltare:
Lots Ekonomi

Försäkring:
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg. Varje bostadsrättsinnehavare tecknar själv hemförsäkring.

Viktiga dokument & länkar

Karta

Borås Sparsör

Mellanvägen 10B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg