KarriärOm oss
230
MED586640F558C643C88C9C96055C477245

Låg driftkostnad! Fast kostnad per månad för uppvärmning av huset och varmvatten.Lövängsvägen 9 Stuvsta, Huddinge

Stuvsta, Huddinge

Lövängsvägen 9


PRIS (som utgångspris)4 485 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

88 kvm

TOMTAREA

136 kvm

BYGGÅR

1956

DRIFTSKOSTNAD

3 175 kr/månad

PRIS

4 485 000 kr som utgångspris

Låg driftkostnad! Fast kostnad per månad för uppvärmning av huset och varmvatten.

Välkomna till detta trivsamma friköpta radhus beläget på en lugn återvändsgata med ett av områdets absolut bästa läge! Baksidan är insynsskyddad och har en skog (allmänning) som granne vilket ger ett tyst och ostört läge. Fin uppvuxen trädgård som sprudlar av liv under sommarhalvåret, med gräsmatta och planteringar. Här finns utrymme för att anlägga ett trädgårdsland och odla sina egna ekologiska grönsaker. På fastigheten finns två uteplatser, där det går att njuta av solen från morgon till kväll. På baksidan av huset finns en stor härlig trädäckad altan, med eftermiddag/kvällssol som inbjuder till umgänge och sena middagar, med utsikt över den fina trädgården och allmänningen. Huset är genomgående mycket välplanerat och har luftiga fina sociala ytor. Stora fönster ger huset ett fint ljus och rymd.
Vardagsrum med plats för en stor soffgrupp och matsalsbord. Samt utgång till trädgården och uteplatsen. Väl tilltaget, mysigt familjekök som inbjuder till mingel och matlagning. På övre plan finns tre ljusa, fina sovrum samt ett stort badrum. Möjlighet finns att ta en del av förrådet i hallen på entréplanet och inreda en separat WC (bygglov söks hos Huddinge Kommun).
Fiber är installerad. Huset har en mycket låg driftkostnad. Idag ingår uppvärmning (av huset och varmvatten) vatten/avlopp samt sophämtning i föreningens samfällighetsavgift som idag kostar 2.180:-/ månaden. Endast hushållsel och försäkring tillkommer.

Huset är fint belägen i ett mycket attraktivt och lummigt villakvarter med närhet till skog, natur och sjöar. Utmärkta kommunikationer med endast några minuters promenad till busshållplats, där buss 705 tar er mot Stuvsta C och Huddinge C. Eller tar ni bussen mot Farsta, i Farsta kan man byta såväl till pendeltåg som tunnelbana. Nära till hockeyhall, skolor, förskolor samt sjön Trehörningen.
Önskar ni bo i ett mycket attraktivt och barnvänligt villakvarter, nära fin natur med närhet till centrum och kommunikationer då ska ni inte missa denna fina fastighet. Välkomna!

Villan är besiktigad och ägaren kommer teckna en försäkring mot dolda fel under en 10 års period!

Bilder

MED586640F558C643C88C9C96055C477245
MED22F3630BA9BB4D28BB7AE5AAFD7097B7
MEDBD91088AAA244DA48FDEB973D968ABFE
MEDBCE238E611604785BEA4C588B19C5845
MED84ED1E7F40F943A59E956398F52B7D54

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

88 kvm

TOMTAREA

136 kvm

BYGGÅR

1956

DRIFTSKOSTNAD

3 175 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Entréplan
HALL Välkomnade med klinkers och golvvärme. Gott om förvaringsutrymme i stor garderob med skjutdörrar. Möjlighet att öppna upp till intilliggande förråd och inreda en extra WC (bygglov söks hos Huddinge kommun).
KÖK Väl tilltaget familjekök som inbjuder till mingel och matlagning. Skåpinredning i vitt med gott om förvaringsutrymme. Matplats för 6 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, spishäll och fläkt. ingång till förråd med elcentral. Fint parkettgolv.
VARDAGSRUM Här flödar ljuset in! Stort fint rum med stort fönsterparti med utsikt över trädgården och den fina innergården. Här ryms både en stor soffgrupp samt matbord. Parkettgolv. Utgång till trädgården och den mysiga trädäckade altanen. Trappa till övre plan. Fint parkettgolv.
Övre plan:
HALL Uppgång till vind med bra förvaringsutrymme. En garderob. Parkettgolv.
SOVRUM 1 Med plats för en dubbelsäng. Stort fönster, ger rummet ett fint ljus. Ingång till en rymlig klädkammare. Heltäckande matta. Parkettgolv finns under mattan.
BADRUM Rymligt, fint inrett badrum med kaklad dusch. Utrustat med dusch, WC, kommod med handfat och tvättmaskin.
SOVRUM 2 Beläget med fin utsikt över trädgården och den fina innergården. Stort fönster vilket ger rummet ett fint ljus. Här finns plats både för en stor säng och skrivbord. Heltäckande matta. Inbyggd garderob. Parkettgolv finns under mattan.
SOVRUM 3 Beläget med fin utsikt över trädgården och den fina innergården. Stort fönster vilket ger rummet ett fint ljus. Här finns plats både för en stor säng och skrivbord. Heltäckande matta. Parkettgolv finns under mattan.

Huset är besiktigat och säljaren kommer teckna en försäkring mot dolda fel under en 10 års period.

Om området

Stuvsta är ett naturskönt område med närhet till skog samt sjöar. Området runt Lövängsvägen 9 är lugnt och barnvänligt och ligger nära sjö och natur. På kort avstånd från huset finns sjön Trehörningen som är utmärkt för skridskoåkning vintertid samt omgiven av härliga naturområden med fina promenadstråk. Trehörningen är mycket populär hos friluftsfolket. Den passeras av flera vandringsleder, såsom Sörmlandsleden samt några som har sin början vid torpet Paradiset som ligger cirka 1 km från Trehörningen. Området runt sjön består till stor del av hällmarker med tall-dominerad skog. Området ingår i Paradisets naturreservat. För den sportintresserade finns även hockeyhall samt simhall i närheten. För barnfamiljer finns flertalet skolor och förskolor i området. Inom några minuters gångavstånd finns kommunikationer som tar er till såväl Stuvsta C som Huddinge C. Gång-/cykelavstånd till Stuvsta C, Huddinge C, bibliotek samt många bra dagis och skolor som t ex Solfagraskolan (åk 1-6), Balingsnäs skolan (åk 1-9), Ängsnässkolan (åk 1-6), Hörningsnässkolan (åk 1-6), Tomtbergaskolan (åk 1-9), Kvarnbergsskolan (åk 7-9) samt Huddinge gymnasium. Förskolor: I Ur & skur Trehörningen, Solängen (Pysslingen), Albatrossen m fl.

KOMMUNIKATION

Stuvsta är ett särskilt attraktivt område för pendlare med sin närhet till stationen. 1917 byggdes Stuvsta stationshus, som fortfarande finns kvar. Något år senare var det en av landets största stationer avseende passagerarantal. Med pendeltåget tar du dig raka vägen till Uppsala i norr samt Gnesta i söder. Buss 703, 705, 710, 792 till Fruängen, Solgård, Skärholmen och Balingsnäs.

NÄRSERVICE

I Stuvsta centrum finns vårdcentral, apoteket Kronans Droghandel, Pressboden, First Class fitness, frisörsalong, konditori, inredningsbutik, Daisy's, pizzerior, sushirestaurang, blomsterhandel, Ica samt ett antal andra butiker.
I Huddinge Centrum handlar du i en levande torgmiljö med öppna gator och välkomnande torg. Här finns allt du behöver - livs, banker, mode, mataffärer, teknik, böcker, apotek och mycket mer. Både väletablerade kedjor samt många små lokala handlare.
https://www.huddingecentrum.se

PARKERING

Vid Stuvsta centrum finns en infartsparkering för pendlare och även timparkering.

ÖVRIGT

I Stuvsta finns närhet till skog samt exempelvis Långsjön, som utgör en gräns mellan Stockholm och Huddinge kommun. Det finns en anlagd promenadväg runt sjön med asfalt, grus och gångbroar, vilket ger perfekta promenadstråk för hundägare samt barnfamiljer. Långsjön erbjuder bad på sommartid och skridskoåkning vintertid, när isen bär. Elljusspår med flera slingor finns i närliggande Älvsjöskogen. I Skeppsmyreparken, som är en av Huddinges mest anrika parker, finns aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Lekplatser, fotbollsmål, boulebanor, utegym och basketplan är bara några av dem.

Ekonomi

EL

5 940 kr

VÄG, SAMF

26 160 kr

FÖRSÄKRING

6 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

38 100 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

I samfällighetsavgiften ingår: uppvärmning, vatten, uppvärmning av vatten, samt sophämtning. Underhåll av garagen samt samfällighetens gemensamma områden. Underhåll av vägar (snöröjning, sopning). Kabel-Tv grundutbud. Tvättstuga finns i området, en mindre kostnad utgår vid nyttjande. Idag kostar samfällighetsavgiften 2.180:-/månad. (Beslut från 1 jan 2023)I försäkringskostnaden ingår villaförsäkring och hemförsäkring. Säljaren har haft en förbrukning av hushållsel på 2376 kWh/år. Kostnadskalkylen är baserad på 2021 års kostnader för 3 personer.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plans radhus

BYGGNADSÅR

1956

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme, vattenburet system. Elgolvvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-09-28

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

95 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

2 376 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Trä

FASAD

Tegel

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Oxeln 22

ÖVRIGA BYGGNADER

Förrådsbyggnad på framsidan.

ÖVRIGT

2013/14 Våtrum på övre plan av fackman.
2014 Hall/Entré uppfördes
2013/14 Köket renoverades
2013/14 Ny altandörr
1994 Nya fönster
Elinstallationer omdragna av föregående ägare.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 062 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 613 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 485 000 kr

Tomt

AREAL

136 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Mysig uppvuxen plan tomt med sol under hela dagen. Här finns plats för att odla era egna ekologiska grönsaker. Här ryms även en studsmatta.

UTEPLATS

Mysig trädäckad altan på bakisdan, som inbjuder till umgänge och sena grillkvällar. Mindre altan på framsidan med morgonsol.

PARKERING

Ägaren parkerar idag på gatan utanför huset (utan kostnad). Det finns laddstation vid sophuset. Det utgår en månadskostnad på 71:- samt ett rörligt kostnad per kWh. Garage med egen laddstation går att hyra, idag förekommer kö. Gästparkeringar finns i området.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Avtalsservitut Förbud Värmecentral Mm
Förmån: Avtalsservitut: Värmecentral Mm, 01-IM7-56/866.1
Last: Avtalsservitut: Förbud Värmecentral Mm, 01-IM7-56/867.1

I samfällighetsavgiften ingår: Uppvärmning, förbrukning av vatten, uppvärmning av vatten (fjärrvärme). Sophämtning, Underhåll av garagen samt samfällighetens gemensamma områden. Underhåll av vägar (snöröjning, sopning). Kabel-Tv grundutbud. Tvättstuga finns i området, en mindre kostnad utgår vid nyttjande. Idag (2023) kostar samfällighetsavgiften 2.180:-/månad.

Viktiga dokument & länkar

Karta

Huddinge Stuvsta

Lövängsvägen 9

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg