190

Älvsjö - Långsjö, Älvsjö

Långsjöhöjden 15

Fakta

TypKedjehus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea173 kvm
Biarea18 kvm
Tomtarea494 kvm
Byggår1966
Driftskostnad2,564 kr/månad

Som utgångsbud: SEK 8,195,000

BÄST I KLASSEN, KOMMANDE FÖRSÄLJNING! Unikt boende i vackert arkitektritat kedjehus om totalt 191 kvm. Vacker och insynsskyddad hörntomt (friköpt) i söder, ett av kvarterets klart bästa lägen. Vidbyggt garage och parkeringsplatser för ytterligare 1-2 bilar. Låga driftskostnader med bergvärme (180 m). Flera uteplatser med sol från morgon till solnedgång. Nyrenoverat kök, 4-5 rymliga sovrum och generöst vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till ogenerad baksida. Beläget i ett omtyckt och barnvänligt område med lekplatser och grönska samt lite biltrafik på återvändsgata. Bara några minuters promenadavstånd till Långsjöbadet och Älvsjöskogen.

Om området

Långsjöhöjdens kedjehus-område ligger idylliskt på gränsen mellan Stockholms och Huddinge kommun, ett stenkast från Långsjön och Älvsjöskogen. Husen ringlar sig runt Långsjöhöjden som med sitt höga läge har milsvid utsikt och ett fantastiskt ljus. Då husen är placerade i en slinga runt höjden förekommer ingen genomfartstrafik och området är därför idealiskt för barnfamiljer. Närheten till naturen är påtaglig. Älvsjöskogen bjuder på trollskog med svampar och bär samt upplyst löpslinga. Långsjön erbjuder bad under sommaren och skridskois med plogad bana under vintern. Det är även möjligt att ta härliga promenader runt sjön året om.

Långsjöbadet vid Långsjön invigdes i mitten av 1930-talet. Badet har en cirka 50 meter lång sandstrand och några badbryggor.

Kommunikation

Lugnt och bra område utan genomfartsled eller störande trafik men ändå bara ca 10 km från Stockholm City.
Bussen ansluter runt hörnet till pendeltåget vid Älvsjö station eller tunnelbanan vid Fruängen alternativt Telefonplan. Pendelavståndet till T-centralen är ca 20 min via Älvsjö C och pendeltåg och ca 30 min via Fruängen C och tunnelbanan. Med bil tar resan ca 10 minuter. Vid Älvsjö station finns också bank, matvarubutiker, restauranger, bibliotek mm. Älvsjö Centrum kommer att byggas om till galleria med butiker och bostäder. För mer information http://www.stockholm.se/alvsjocentrum.

Närservice

Ett flertal daghem finns i närheten. Skolor i området är Herrängens skola (åk F-5), Ekängens skola och Långbrodalsskolan åk 0-5 samt Johan Skyttesskolan (åk 6-9) och Kunskapsskolan åk 6-9.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
7 rum varav 4-5 sovrum
Boarea
173 kvm
Areakälla
faktisk uppmätn norm SS 021053
Biarea
18 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plans kedjehus
Byggnadsår
1966
Uppvärmning
Vattenburen värme med bergvärmepump Thermia
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 9/22/2016
Energiklass
D
Energiprestanda
58 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Betong
fasad
Plåt/Tegel
Fönster
3-glas isoler/2-glas
Bjälklag
Betong
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Pukslagaren 23
Övriga byggnader
Stort vidbyggt garage om ca 20 kvm. Fönster och dörr med utgång på framsidan samt ingång till huset. Här finns vatten, golvbrunn och el.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 30,770 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 3,190
Uppvärmning
SEK 17,226
Renhållning
SEK 1,460
Väg, samf
SEK 5,180
Försäkring
SEK 3,714
Beräknat antal personer
4
Kommentar
I uppvärmningskostnaden ingår även hushållselen och beräknad årsförbrukning är 12 504 kw/h. Driftskostnaderna gäller för denna familj som består av 2 st vuxna och 2 st barn. Renhållning är sophämtning.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 5,648,000
Byggnadsvärde
SEK 2,215,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 5,746,500
Tomt
Areal
494 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning Vattenskyddsområde
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Sextetten GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering

Karta

Älvsjö - Långsjö Älvsjö

Långsjöhöjden 15

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg