MED32219A171A3B4C6DB657E02A56BCD944

Toppmodern 2:a med stor inglasad uteplats!

Boka visning

Kvarnbyn, Mölndal

Kvarnbyvallen 7

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,597 Inkl. värme, sophantering, TV/Bredband via Telia Triple Play.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea56 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer71002
Byggår2017
Driftskostnad829 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,895,000

Ansvarig mäklare

Visningar

1
October | Thursday
Kl 17:00 - 17:45
4
October | Sunday
Kl 11:00 - 11:30

Välkommen till en stilren tvårummare på nybyggda Kvarnbyvallen! Lägenheten har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, smart förvaring och en härlig inglasad uteplats. Tack vare inglasningen som gjordes i början av 2020 kan du nyttja uterummet från vår till höst. Bostaden känns ljus och kvadratsmart. Här bor du bekvämt i ett nybyggt hus från 2017 med promenad- och cykelavstånd till Mölndals Galleria och alla bekvämligheter som centrum har att erbjuda. Området som på senare år växt fram i Kvarnbyn bygger på en lång historia med den charmiga forsen som gemensam nämnare. Här möter gamla industribyggnader moderna flerbostadshus och lummiga villaområden.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning via vår hemsida!

Om området

Välkommen till anrika Kvarnbyn, det perfekta läget för dig som vill ha närhet till centrum men samtidigt bo med grönskan som granne. Området kan attrahera nästan vem som helst med sitt smått otroliga sjönära läge och vackra utsikter. I närområdet finns allt från gamla charmiga villor och snygga hus i funkisstil till mer nyproducerade boenden. Med fina promenadstråk längs sjöarna tar man sig gärna en långpromenad, löptur eller ett besök i närliggande Gunnebo slott. På somrarna tar man givetvis med sig picknick-korgen eller grillen ner till någon av sjöstränderna för en heldag vid vattnet. Gillar du liv och rörelse så befinner du dig dessutom på bekvämt promenad- eller cykelavstånd till Mölndal centrum som erbjuder flertalet restauranger, caféer och bra shopping i Mölndals Galleria.

Här finns mycket fin natur och flertalet badsjöar. Stensjön, Rådasjön, Långvattnet och Horsikan för att nämna några. Här finns gott om strövområden, bl.a in till Delsjöområdet, samt området kring Herkulesgården. Gunnebo slott från 1700-talet och slottsparken är ett kulturreservat. Området kring slottet anlades som en naturpark med intentionen att likna en engelsk park med mjukare kullar och mycket växtlighet för att dölja de annars lite kargare bergen. Parken genomkorsas av Bohusleden, som går i västkustens inland från Lindome till Strömstad. Naturskyddsföreningens naturstig går både genom slottsparken och längs med Rådasjöns strand och berättar om naturfakta med 35 skyltar. Längs järnvägen (Boråsbanan) går gränsen mellan Gunnebo och Herkules friluftsområde. Områdena är sammanbundna med gångtunnlar. Inom Herkulesområdet finns flera olika motionsspår med varierande längder, det längsta 6,7 km. I trakterna finns även elljusspår, handikappspår och ridspår. Vid Herkulesgården finns tillgång till omklädningsrum, bastu och dusch. Herkules - Gunnebo är ett mycket naturskönt område som med de många stigarna och lederna är lättillgängligt för alla. Här finns också ett rikt naturliv.

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar och ligger vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön i Mölndal. Sedan mitten av 1990-talet pågår arbetet med att återskapa 1700-talet. Gunnebo är idag en levande anläggning som har öppet året runt med evenemang, butik, turistbyrå, kaffehus och krog. Gunnebos unika miljöer erbjuder varje år en mängd olika evenemang. Året runt erbjuds konserter och dramavisningar på slottet. Höjdpunkterna de senaste somrarna har varit Gunnebo sommarteater och Gunnebo Slottsspel. Året avslutas med Gunnebos populära julmarknad och 1700-talsinspirerade julbord.

Kommunikation

Området trafikeras av bussar som tar dig ner till Mölndal och in till Göteborg. Väl nere i Mölndals Centrum finns både tåg, spårvagn och flertalet bussar att välja på.

Närservice

Kvarnbyn erbjuder både pizzeria, thairestaurang och populära Kråkans krog.
Bara ett par minuter bort ligger Mölndals Galleria och därmed ett brett utbud av service och livsmedelsbutiker.
I närområdet finns flertalet skolor och förskolor. Kvarnbyskolan åk 7-9, Glasbergsskolan åk F-6, Lackarebäcksskolan åk F-6 och Rävekärrsskolan åk F-6. Många av skolorna har också fritidsverksamhet. Närmaste förskolor är Ormås förskola, Ryets förskola, Enerbackens förskola och Lackarebäcks förskola.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
56 kvm
Hall
Vi öppnar dörren och kommer in i bostadens hall. Du välkomnas av öppna ytor och ljuset som strömmar in via fönster och uteplats. Till vänster finns en egen avdelning där du kan hänga av dig ytterkläderna, samt smidig garderob med skjutdörrar och spegel.
Vardagsrum
Tack vare den sociala planlösningen kommer vi direkt in till vardagsrummet. Här finns en naturlig plats för soffa och TV. Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till köket och det härliga uterummet som glasades in i februari 2020. Här ute kan du förlänga sommaren och njuta av trevliga stunder vid grillen!
Kök
Till vänster om vardagsrummet finner vi bostadens väl tilltagna kök från Marbodal. Vita luckor, svart bänksskiva och gott om förvaring. Du får inbyggd ugn, mikro, kombinerad kyl/frys och diskmaskin.
Badrum
I anslutning till hallen ligger bostadens helkaklade badrum. Här finns förutom WC, dusch med frostat glas och handfat med kommod även tvätthörna med förvaring och arbetsyta. Golvvärmen (komfortvärme) är ett lyxigt tillval som uppskattas lite extra under vinterhalvåret.
Sovrum
Via vardagsrummet når du bostadens generösa sovrum med ljusinsläpp från två väderstreck. Rummet är utrustat med en stor garderob med Elfa system och skjutdörrar där du enkelt kan förvara dina kläder. Tack vare storleken får du med lätthet plats med en dubbelsäng men även ytterligare möblemang om så önskas. Kanske är du i behov av en extra förvaringsmöbel eller ett litet skrivbord för hemmakontoret?
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Beskrivning av våningsplan
Entréplan
Pris
SEK 2,895,000
Avgift
SEK 3,597 Inkl. värme, sophantering, TV/Bredband via Telia Triple Play.
Driftskostnad
SEK 9,948 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
VA
SEK 4,200
Försäkring
SEK 2,148
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
2.0719 %
Andel av årsavgiften
2.06915 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 10/12/2017
Energiklass
C
Energiprestanda primärenergital
65 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
BRF Tribunen
Om föreningen
Brf Tribunen är fördelat på tre punkthus med totalt 39 välplanerade lägenheter, belägen på en naturskön höjd och bjuder på lummig grönska bara några hundra meter från Mölndals centrum. Byggnadsprojektet genomfördes som totalentreprenad av JM AB. Den totala boarean är ca 2 976 kvm, fördelat på 18 st 2:or, 9 st 3:or samt 12 st 4:or.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
39
Tv och bredband
Varje lägenhet har Telia Triple play med bredband, fast telefoni och TV. Detta till en obligatorisk kostnad om 220 kr/månad (medräknat i avgiften).
Parkering
Föreningen förfogar över 35 parkeringsplatser varav 5 är utrustade med uttag för motorvärmare.
Parkeringen kostar 500kr/månad. Separat kö.
Renoveringar
Då husen är så pass nya finns i dagsläget inga planerade renoveringar i närtid.
Ekonomi
Föreningen följer överenskommen amorteringsplan. Under 2019 amorterades drygt 700 000 kr på föreningens lån.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd, miljörum samt rullstolsförråd.

Karta

Kvarnbyn Mölndal

Kvarnbyvallen 7

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg