230
MED018B4D8DAF7643129CD055F7B8D88AFD

Luftig och fräsch tvåa i naturskönt områdeKantatvägen 6 Hovhult, UDDEVALLA

Hovhult, UDDEVALLA

Kantatvägen 6


PRIS849 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

64,5 kvm

VÅNING

3

LÄGENHETSNUMMER

213061002-0027

MÅNADSAVGIFT

4 721 kr

BYGGÅR

1969-1970

PRIS

849 000 kr

Luftig och fräsch tvåa i naturskönt område

Välkommen in till denna rymliga och fräscha tvårummare i natursköna Hovhult. Fördelat på 64,5 kvm finner du här ett nyrenoverat stilrent och mycket välplanerat kök, ett luftigt vardagsrum som förlängs av ett inglasat uterum, ett sovrum med goda förvaringsmöjligheter och ett rymligt helkaklat badrum. Ljusa fräscha ytskikt och ett genomgående härligt ljusinsläpp gör denna bostad till en fröjd att vistas i!

Ett vackert marmorerat klinkergolv välkomnar dig in i hallen som öppnar upp mot samtliga rum i bostaden. Hallen erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. Det nyrenoverade köket erbjuder integrerade vitvaror och smarta förvaringslösningar bakom vita släta luckor som ger ett stilrent och enhetligt intryck. En bänkskiva och stänkskydd i svart skapar en dramatisk kontrast och erbjuder praktiska arbetsytor. Invid ett stort fönster ligger matplatsen i öppen planlösning mot köket. Här finns plats att inreda med en matgrupp för runt 6 personer. Det luftiga vardagsrummet skänker utrymme för en stor och bekväm soffgrupp där du kan slappna av och umgås tillsammans med nära och kära. Vardagsrummet förlängs av det inglasade uterummet med panoramafönster. I uterummet kan du njuta av den natursköna utsikten året runt, oavsett väder och vind! Det finns plats att inreda med en mysig loungegrupp och skapa din alldeles egna myshörna. Vidare finns ett sovrum med en platsbyggd garderob där du har gott om plats att förvara kläder och prylar. Rummet kan inredas med en stor säng och annan önskad möblering.

Badrummet renoverades 2014, är helkaklat i ljusa toner och är fullt utrustat. Bostadens resterande rum renoverades 2021 och har genomgående fräscha ljusa ytskikt som fångar upp det naturliga ljusinsläppet. Varje rum har infällda spotlights för gemytlig belysning under mörka kvällar. Här kan du flytta in direkt och bo både snyggt och bekvämt. Välkommen på visning!

Riksbyggen BRF Kören i Uddevalla är en trevlig, välskött och stabil förening med ständigt fokus på förbättringsåtgärder och god ekonomi som bland annat tillhandahåller tvättstuga, cykelrum, lekplats, soprum, hobbyrum, bordtennisrum, mindre gym och föreningslokal. Föreningen har flera gårdar där det finns lekplats, stora gräsmattor, bersåer med grillar. Bostadsrättsföreningen är omtyckt med fördelaktiga avgifter där det mesta ingår i månadsavgiften såsom värme, vatten, hushållsel, tv och bredband. Dessutom är det fri parkering på två stora parkeringsplatser i området, och det finns även möjlighet att hyra garageplats.

Det natursköna området i norra Uddevalla utgör en fridfull plats där boende kan njuta av den omgivande skönheten i naturen samtidigt som de har bekvämt tillgång till stadens bekvämligheter. Det är ett område som ger en perfekt balans mellan stads- och naturliv. Närområdet har en rad bekvämligheter, inklusive ICA Dalaberg som ligger i direkt anslutning till området. Dessutom finns apotek, pizzerior, caféer och andra serviceinrättningar inom bekvämt gångavstånd. För de som uppskattar en aktiv livsstil finns natursköna promenadstråk i skogen, och du har även nära till Fridhemshallen och Fridhemsvallen, vilka erbjuder möjligheter till olika idrottsaktiviteter.

Uddevalla Centrum når du på bara några minuter med bil. Från Dalaberg centrum tar du enkelt bussen in till Uddevalla centrum på runt 15 minuter. Göteborg ligger inom en timmes avstånd från Uddevalla – perfekt för den som pendlar!

Bilder

MED018B4D8DAF7643129CD055F7B8D88AFD
MEDF4B6FDE20AA64B60B701BEA46D26B366
MEDE4B23072FF6C44F6A62BA2F1F8707DDD
MED46F89B4181CA4651AF4D30682691DBE4
MEDD7F3B434E92D477A865694B6B05C0D23

Planritningar

Kantatvägen 6

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

64,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

213061002-0027

VÅNING

3 av 3

MÅNADSAVGIFT

4 721 kr

BYGGÅR

1969-1970

PRIS

849 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Mäklarbild från ekonomiska förvaltaren

BALKONG

Ja

ENTRÉ

Öppen entré med ingång till samtliga rum i bostaden. Avhängningsmöjligheter i platsbyggd garderob. Vitmålade väggar och grått marmorerat klinkergolv. Infällda spotlights i tak.

BADRUM

Rymligt helkaklat badrum med vita kakelplattor och klinkergolv i en ljus kulör. Utrustat med WC, flera platsbyggda badrumsskåp, handfat med blandare, badrumsspegel med spotlights, duschhörna med duschväggar i glas, handdukstork och tvättmaskin.

SOVRUM

Gemytligt sovrum med plats för en stor säng och annan önskad möblering. Goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob med skjutdörrar med helkroppsspegel. Naturligt ljusinsläpp från ett stort fönster med persienn som ger möjlighet till mörkläggning. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv med träutseende. Infällda spotlights i tak.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum med gott om utrymme för en stor soffgrupp, TV-möbler och annan önskad möblering. Rikligt ljusinsläpp från stora fönster med persienn som ger möjlighet till mörkläggning. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv med träutseende. Infällda spotlights i tak. Utgång till uterum.

UTERUM

Mysigt uterum med panoramafönster och plats för loungegrupp eller annan önskad möblering.

KÖK/MATPLATS

Välplanerat kök med fantastiskt goda förvaringsmöjligheter i flera över- och underskåp med vita släta luckor. Arbetsyta på köksbänk med svart ytskikt. Infälld LED-skena under överskåp ger belysning över arbetsyta. Fullt maskinellt utrustat med integrerade vitvaror såsom kyl och frys, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt induktionsspis. Även utrustat med spisfläkt och diskho med köksblandare i rostfritt stål samt stänkskydd i svart. Matplats med utrymme för matgrupp för runt 6 personer. Naturligt ljusinsläpp från ett stort fönster med persienn. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv med träutseende. Infällda spotlights i tak.

Om området

På Hovhult bor du nära naturen och det passar dig som önskar fina löpstigar och fria strövområden runt knuten. Här kan du koppla av i en lugn miljö samtidigt som Dalaberg centrum finns nära till hands där det finns butiker, pizzeria, vårdcentral med mera. Du tar dig enkelt till centrum med hjälp av någon av de bussar som trafikerar området. Välkommen till naturnära och populära Hovhult.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,3213 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,32134 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

223 041 kr Baseras på 2021
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1969-1970

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluftsventilation (F)

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-01-07

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

127 kWh/m² och år

Förening

NAMN

RB BRF Kören i Uddevalla

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

267

EKONOMI

Från och med 2023-10-01 höjdes årsavgifterna. Inga fler avgiftsförändringar finns planerade (kontrollerat med styrelsen 2023-10-13).

Enligt årsredovisning 2021-2022 uppgick lån/kvm till 4174 kr/kvm.

Fastigheten är upplåten med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Uddevalla kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m. 2029-06-01 avseende Kören 2, 2028-12-01 avseende Kören 3 och 2031-04-01 avseende Kören 1.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Fastigheten är upplåten med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Uddevalla kommun

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

INFORMATION AVGIFT

I avgiften ingår vatten, värme, el, TV (Telia lagom) och bredband. Värme/el ingår efter årlig avräkning, betalas preliminärt per månad och justeras upp eller ner en gång om året.

OM FÖRENINGEN

Riksbyggen BRF Kören i Uddevalla är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheterna Fastigheten Kören 1, 2 och 3 i Uddevalla Kommun. På fastigheterna finns byggnader med 267 lägenheter samt 68 förråd och lokaler uppförda. Föreningen innehar 2 stycken lägenheter varav en används som styrelserum/fastighetsskötarexpedition och en som övernattningslägenhet. Byggnaderna är uppförda 1968-1971. Fastigheternas adress är Motettvägen 1-19, 2-32 och Kantatvägen 1-16, 451 72 Uddevalla. Fastigheten är upplåten med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Uddevalla kommun.

Riksbyggen BRF Kören i Uddevalla är en trevlig, välskött och stabil förening med ständigt fokus på förbättringsåtgärder och god ekonomi som bland annat tillhandahåller tvättstuga, cykelrum, lekplats, soprum, hobbyrum, bordtennisrum, mindre gym och föreningslokal. Föreningen har flera gårdar där det finns lekplats, stora gräsmattor, bersåer med grillar. Bostadsrättsföreningen är omtyckt med fördelaktiga avgifter där det mesta ingår i månadsavgiften såsom värme, vatten, hushållsel, tv och bredband. Dessutom är det fri parkering på två stora parkeringsplatser i området, och det finns även möjlighet att hyra garageplats.

Området ligger naturskönt i norra Uddevalla. Det är nära till stadsdelens centrum med affär, apotek, bibliotek, skolor, förskolor, vårdcentral, tandläkare och annan service. Kommunikationerna med centrum, Torp och övriga delar av staden fungerar klanderfritt och buss går ofta varje kvart från någon av områdets två busshållplatser.

TV OCH BREDBAND

Föreningen har tecknat ett gruppavtal för varje lägenhet som ingår i månadsavgiften i detta ingår; bredband 200-250Mb, Ip-telefoni och TV via Telia.

GÅRDSPLATS

Gårdar där det finns lekplats, stora gräsmattor, bersåer med grillar. Det finns även boulbana på området.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har flera tvättstugor, cykelrum och cykelställ. Barnvagnsrum finns i varje entréplan. Det finns även hobbyrum, gym, bordtennisrum, föreningslokal och en övernattningslägenhet som föreningens medlemmar kan hyra. Taggsystem är infört till alla ytterdörrar, garage, soprum, förråd, parkering. Föreningen har flera gårdar där det finns lekplats, stora gräsmattor, bersåer med grillar. Det finns även boulbana på området. Separering av sopor och avfall sker på området. Det finns två sophus, ett vid Kantatvägen och ett vid Motettvägen.

Ett förråd tillhör varje bostad. Det finns även möjlighet att hyra ytterligare förråd.

PARKERING

Garage finns vid infarterna till området. Det finns även två uteparkeringar, en på Kantatvägen och en på Motettvägen, till dessa är bommar uppsatta. Svart, röd och grön tagg passar hit. Sedan finns det parkeringar framför varmgaraget för gäster. Mopedrum finns i garagelängan vid Kantatvägen. Föreningen är i processen av att installera laddstolpar till elbilar. Kontakta fastighetsskötarna för mer information om tex avgifter och aktuell köstatus.

Avgifter bekräftade av styrelsen 2023-10-17:
*På den allmänna parkeringen i området parkerar man kostnadsfritt.
*Parkeringsplats; med eluttag, går att hyra för 125 kr/mån.
*Garageplats i delen; kallgarage, går att hyra för 220 kr/mån.
*Garageplats i delen; varmgarage , går att hyra för 320 kr/mån.
*Moped/MC-plats går att hyra, för 100:-/mån.

Till samtliga varianter är det separat kö.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar/underhåll:

2006/2007 - Stamrenovering utfördes med nya ledningar till badrum och kök. I samband med detta renoverades samtliga badrum med nya ytskikt. Elen omdragen, med snabbsäkringsskåp samt jordade uttag.

2011 - Byte till nya ytterdörrar, s.k säkerhetsdörrar. Ränndalar och elslingor renoverades/byttes ut.

2018 - Fönsterbyte.

2020 - Låsinstallation med taggsystem till alla ytterdörrar, garage, soprum, förråd och parkering.

2021 - Huskropp utvändigt.

2022 - Omläggning av tak.

Det finns i dagsläget inga planerade renoveringar eller underhåll. Föreningens underhållsplan uppdaterades senast i juni 2022.

ÖVRIGT

Lånelägenhet att hyra
Föreningen erbjuder sina medlemmar att boka lägenheten för sina gäster. Lägenheten finns i bottenvåningen på Motettvägen 6. Den är på ett rum och kök och har fyra bäddar. Det finns gott om utrymme att ställa in extrasäng. Bokning av lägenheten sker via Expeditionen på Motettvägen 1, tel 0522-753 11. Lägenheten kostar 350 kr per dygn och får bokas i max 14 dagar i sträck. Den är fullt utrustad med porslin och husgeråd, däremot finns inte linnen och handdukar. Det åligger den som hyr lägenheten att se till att den blir städad.

Föreningslokal
Föreningslokal finns i källaren Motettvägen 26. Lokalen kan nyttjas kostnadsfritt av föreningens medlemmar men ej efter kl 22.00 på kvällen. Vid behov lånar föreningen ut stolar och bord från lokalen. Kontakta områdesexpeditionen, tel. 0522-753 11, för bokning av lokalen. Regler för lån bifogas när man lånar lokalen.

Tvättstugor
Vid inflyttningen blir du anvisad vilken tvättstuga du får använda av fastighetsskötarna eller av någon ur styrelsen. Tillträdet till tvättstugan sker med nyckel märkt T. I tvättstugan finns bokningstavlor där du bokar vilket tvättpass du vill använda med tvättcylinder. Det går inte att anteckna sig för mer än ett tvättpass åt gången.

Sophantering
Separering av sopor och avfall sker på området. Det finns två sophus, ett vid Motettvägen och ett vid Kantatvägen. Plåt, papper, tidningar, glas, mjölkkartonger, batterier, mjuk plast, hård plast ska sorteras och slängas i därför avsedda kärl. Tillträde till sophusen sker med lägenhetsnyckeln. Kom ihåg att knyta soppåsarna ordentligt!

Släpkärra
Föreningen har en släpkärra som våra medlemmar kan hyra. Kontakta fastighetsskötarna för bokning och pris. Ring områdesexpeditionen, Motettvägen 1, mellan kl 9.30-10,00 tel 0522-753 11.

Karta

Uddevalla Hovhult

Kantatvägen 6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg