190

Torsvik, Lidingö

Islinge Hamnväg 11

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,053 inklusive värme, vatten och kabel-tv (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea45 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer1101
Byggår1951
Driftskostnad314 kr/månad

Stor 1:a med bästa läge intill brofästet! Närhet till Stockholm city, havet, Lidingö centrum och naturen. Fungerande öppen spis, fiskpensparkett och härligt ljusinsläpp. Ljust och rymligt kök med plats för många. Låg avgift och mycket välskött förening.

Om området

Lidingö är som namnet antyder en kommun belägen på en ö vars slogan är hälsans ö. Med sitt unika läge nära skärgården och innerstan är det en unik plats att bo på.

Lidingö sägs varit bebodd redan på 600-talet men nyttjades i större utsträckning främst som en tillflyktsort för semesterfirande och började på allvar bebyggas 1925 när första bron stod klar med vackra ståtliga villor ofta med Gathe som arkitekt. På 40-talet började många flerbostadshus komma upp med spridning på ön och efter det har Lidingö bara fortsatt att exploaterats och vi ser idag en varierad bebyggelse där varje område har sin karaktär och bidrar till en fin helhet. Målsättningen har dock alltid varit att bevaka och värna om grönområden och friluftsliv. Tack vare detta kan vi fortfarande njuta av fantastiska naturreservat med exotisk växtlighet, vackra promenadstråk, utegym och fina badplatser. Idag finns närmare 48.000 antal invånare där var 8:e invånare av 10 skattar sin hälsa som bra eller mycket bra.

Ön är vitt känd vilket inte är så konstigt då världens största terränglopp Lidingöloppet utkämpas här varje år, kulturprofiler som Monica Zetterlund, Raoul Wallenberg, Hasse och Tage och nobelpristagaren Gustaf Dalén med sitt företag AGA har kopplingar härifrån.

Idrotten har en central plats för lidingöborna och här finns de flesta sporterna att utöva. På Lidingövallen intill Kyrkviken samlas en ny tillbyggd tennishall, nya fotbollsplaner och en friidrottsplats under uppbyggnad. Utöver två golfbanor, en skidbacke planeras det för en ny fin simhall. Bosön som samlar många av våra landslag för träning och utbildning finns även på Norra ön.

Här finns många moderna och populära för- och grundskolor samt Gymnasium, flertalet matbutiker, ett centrum med stort utbud som också är under förvandling kommande år, mindre torg med närservice samt goda kommunikationer med lidingöbanan som tar dig till Ropsten och goda bussförbindelser. Möjlighet finns dessutom vattenvägen över till Storholmen som tillhör Lidingö, Nacka, Nybrokajen och ut i skärgården via hållplatser i bl a Gåshaga samt Dalénum.

Utbudet av restauranger, vackra brunchställen och trendiga bagerier/caféer är goda och utspridda över ön. Det finns även flera kursgårdar, flertalet båtklubbar och historiska hotell Foresta med gästande celebriteter som the Beatles och Rolling Stones.

Norra Länken stod klar för några år sedan vilket ger en smidig access till innerstan samt E4:an och det sker även stora satsningar på andra sidan Lidingöbron med Norra Djurgårdsstaden samt Värthamnen, vilket kommer öka dragningskraften än mer till denna del av Stockholm.

Välkommen till Lidingö!

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2013
Årsredovisning 2014
Kommande

Bilder

Stort härligt vardagsrum

Ljust härligt kök med plats för 4-6 personer

Trevlig, gemensam uteplats med grill!

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ljusa, fräscha och välplanerade 45 kvm med bästa läge intill brofästet! Stort, härligt vardagsrum med fungerande öppen spis. Mysigt kök med plats för många. Mycket goda kommunikationer till Stockholms innerstad som du når på 15 min. Promenera, cykla eller ta bussen till Ropsten och tunnelbanan in till Stockholms city. Centralt läge med närhet till Torsviks Torg och Lidingö centrum. Fina promenadstråk utmed vattnet.

Föreningen har lämnat in en ansökan angående en ny detaljplan för att göra det möjligt att bygga två nya flerbostadshus på föreningens mark. Om detaljplanen genomförs innebär det att förening i framtiden kommer bli mycket solid och troligtvis avgiftsfri eller utdebitering. http://www.lidingo.se/toppmeny/byggabomiljo/planerochutveckling/pagaendeplanarbete/harjedalenochnorrbotten.4.11ba338a14de459fa76833c.html

HALL: Välkomnande hall med gott om förvaringsmöjligheter i flera garderober samt plats för avhängning. Trälaminatgolv och vita tapeter. Säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM: Stort, härligt vardagsrum med vacker fiskbensparkett och öppen spis. Plats för säng och soffgrupp.

KÖK: Smakfullt kök med vita skåpsluckor, vitrindel, kakel ovan massiv bänkskiva i ek. Kyl/frys, spis/ugn, inbyggd micro, diskmaskin och fläkt.

BADRUM: Badrum i original med klinkergolv i gult och brunt kakel på väggar samt runt badkar.
Antal rum
1 rum
Boarea
45 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 1,053 inklusive värme, vatten och kabel-tv (basutbud)
Driftskostnad
SEK 3,765 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,977
Försäkring
SEK 1,788
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
5.28 %
Andel av årsavgiften
6.0914 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1951
Energideklaration
Utförd
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Gemensam trädgård med uteplats där möbler och grill finns.

Gemensam samlingslokal och bastu finns i källaren.

Fräsch tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. Lätt att få tider.

Garage och p-plats finns att hyra med separata köer. Fri parkering längs med gatan (p-skiva)

Tv och bredband via ComHem.

Förening
Namn
Brf Norrbotten 9
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Norrbotten 9. Huset byggdes 1951 och består av 3 våningar med källare och oinredd vind. Föreningen upplåter 13 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter med hyresrätt. Föreningen har 2 st garage.

Fastigheten är välskött och följande renoveringar har bl.a. skett:
Nya entréportar
Nyanlagd gångväg till parkeringarna.
Nya växter i betongformarna mot trottoaren.
Färdigställd bastu.
Lokal omgjord och såld som bostad.
Total fönsterrenovering.
Rening av alla avlopps och vattenrör.(Stambyte därför ej aktuellt)
Isolerat vind
Översyn tak
Nytt ventilationssystem

Karta

Torsvik Lidingö

Islinge Hamnväg 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg