MEDB0EC62C30F3E4EC386E8AC97299D4A38

Söder, Norrköping

Hörngatan 18F

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,366 värme, vatten, hushållsel och kabelTV
TypLägenhet
UpplåtelseformAndel i bostadsförening
Antal rum2 rok
Boarea45.34 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer58
Byggår1923-26
Driftskostnad125 kr/månad

Eller högstbjudande: SEK 1,795,000

En mycket trevlig och charmig 2:a på attraktiv adress i ett av de mest eftertraktade söderkvarteren. Bo i vackert 20-tals hus med ett lugnt läge endast några minuter från city. Här bor du i Norrköpings äldsta bostadsförening med låg avgift där elen ingår. Ljus och fin lägenhet med högt till tak, djupa fönsterbrädor i marmor, spröjsade fönster och fina trägolv. Bostaden erbjuder bra med förvaringsmöjligheter i form av flera inbyggda garderober samt skjutdörrsgarderob. Luftigt vardagsrum med stort fönsterparti för fint ljusinsläpp. Här finns plats för både för soffgrupp och barbord intill den sociala öppning i väggen mellan vardagsrum och kök.

Välkommen!

Om området

I hjärtat av Söder finner ni denna trevliga bostadsrättsförening. I området finns bostadsrätter och hyresrätter. I närområdet finns också flera grönområden som erbjuder lek och rekreation.

Kommunikation

Närhet till kommunikationer med bussar, spårvagnar samt bra pendlingsläge till Söderleden varifrån ni når E4 och E22.

Närservice

Närhet till all tänkbar kommersiellservice i centrum samt Coops-närbutik, Nelins konditori och pizzeria.

Parkering

I området tillämpas boendeparkering. Kostnad fn. 250 kr för 30 dagar.

Bilder

Välkommen till Hörngatan

Eftertraktat läge på söder

Tidsenliga detaljer som djupa fönsterbrädor i marmor och spröjsade fönster

Fina trägolv och högt till tak

Fina detaljer

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall - Välkommen in till Hörngatan 18F. Hallen är formad med fem hörn och möter alla de viktiga rum i lägenheten. Golvet är i ljus tränyans, målade väggar samt högt i tak. Till vänster om ytterdörren finns en klädkammare med elfa-system.

Kök - Hallen är länkad in till köket med samma ljusa trägolv men med en avvikande del, stänkskydd, framför ugnen och spisen. Köket är utrustad med halvkyl och halvfrys, bytt 2017 och fläkt från 2019. Vitt kakel över arbetsbänk och diskho, allt är bytt 2018. I övrigt är väggarna målade i vitt och hela lägenheten är generellt ommålad 2017.

Vardagsrum - Luftig och ljust vardagsrum som fortsätter i det ljusa trägolvet. Stort fönster för bra ljusinsläpp samt en fin stuckatur detalj uppe i taket. Här har man gjort en öppning genom väggen med smart lösning för barbord.

Badrum - Renoverat 2010 av tidigare ägare. Ljust badrum i vitt genomgående kakel. WC, dusch och handfat samt inbyggda förvaringshyllor. Frånluftsfläkten är ny sedan 2018.

Sovrum - Från hallen kommer du in till sovrummet. Ljusgråa väggar, fortsatt trägolv och högt i tak. En inbyggd garderob och en skjutdörrsgarderob för bra förvaringsmöjligheter.
Antal rum
2 rum
Boarea
45.34 kvm
Areakälla
säljarens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Våning
2 av 2
Pris
SEK 1,795,000 eller högstbjudande
Avgift
SEK 2,366 värme, vatten, hushållsel och kabelTV
Driftskostnad
SEK 1,500 / år
Driftskostnad, varav
Försäkring
SEK 1,500
Andel i föreningen
1 %
Tillträde
Flexibelt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1923-26
Uppvärmning
Centralvärme
Energideklaration
Utförd 10/22/2019
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
171 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
1 källarförråd hör till lägenheten samt ett vindsförråd.
Förening
Namn
Bf Record u.p.a.
Om föreningen
Bf Record u.p.a. består av två fastigheter, Kalven (Hörngatan, Trozelligatan) och Logen (Storsvängen) i centrala Norrköping.

Det är nära till både centrum, parker, barnomsorg och till buss och spårvagn. Husen byggdes på 20-talet och har fjärrvärme.

Bostadsföreningen är en av Norrköpings äldsta och den bildades 1923. Föreningen har 66 lägenheter på adresserna Hörngatan 18-24 & Trozelligatan 1-5 samt 23 lägenheter på Storsvängen 7-11. Föreningen har också en butikslokal om 61 kvm.

Inträdesavgift är 1,5% av köpeskillingen.

Vår- och höststädning av gården utföres av medlemmarna. En till två veckor om sommaren ansvarar varje trapphus för att sköta om trädgården med gräsklippning etc. Trappstädning utförs av gemensamt av de boende i trapphusen.

Föreningens gårdar är fina och mycket välskötta.

Föreningens hemsida: www.bfrecord.se

Stambytt 93/94

Hörngatan/Trozelligatan:
Stor härlig innergård med fina gräsmattor, grillplats samt lekplats med gungor, sandlåda och rutschkana. Gårdshus med cykelförvaring och soprum.
Tvättstuga och bastu.

Storsvängen: Trädgård som erbjuder fläder, vinbär, syrén, rabatter med rosor och tulpaner och två skuggrabatter. Det finns ett gemensamt gårdshus för cyklar, barnvagnar och trädgårdsredskap.

Tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare (nyare maskiner). Det finns också en centrifug, ett mangelrum och ett torkrum.

Det finns också ett övernattningsrum som föreningens medlemmar kan boka till en kostnad av 100 kr/natt. Här finns förutom en bäddsoffa också pentry, dusch, wc, bastu och relaxrum.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
89
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
För telefoni och bredband väljer medlemmen själv mellan Telenor, Telia och ComHem.
KabelTV via ComHem, ett analogt grundutbud ingår i månadsavgiften.
Parkering
Till boende i Logen finns 9 parkeringsplatser, varav 5 med el, att hyra till en kostnad av 250 kr/månad. Särskild kö tillämpas.

Till fastigheten Kalven finns inga parkerings- eller garageplatser i föreningens regi. Boendeparkering via Norrköpings kommun för 250 kr/mån.
Renoveringar
2013 Besiktigat byggnadernas fasader och lagat vissa fasadsprickor.
93/94 Stambytt
2015/2016 Moderniserade Kalven sina källare. Gjutna golv, moderna källarförråd samt ny ventilation och belysning. Även dräneringen runt Kalven förbättrades i samband med källarrenoveringen.
2017/2018 Fönsterrenovering på traditionellt sätt för att bevara husets karaktär på Kalven.
Ekonomi
Enligt kontakt med styrelsen sept 2019 är inga avgiftsförändringar beslutade, dock kan det uppstå en avgiftsförändring då varje lägenhet är ommätt. I nuläget är ingen ändring av avgiften per kvm aktuell.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Endast enligt separat överenskommelse.

Karta

Söder Norrköping

Hörngatan 18F

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg