510
MEDA9F377BDB93B47278D93EAF92F1CF010

Såld!

Välplanerad 1:a med flexibelt tillträde!

Skarpnäck, Skarpnäck

Horisontvägen 16

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,542 inkl värme, VA, utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 194 kr för bredband och kabel-tv basutbud.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea31 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer00209
Byggår2008-2009
Driftskostnad283 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 1,800,000

Ansvarig mäklare


Varmt välkommen in till denna ytterst välplanerade 1:a lugnt belägen fritt från insyn, med en lättmöblerad planlösning och genomgående hög standard, optimalt förstaboende!

Här bor du med en låg avgift i en stabil förening, nära grönområden och goda kommunikationer, både T-bana och buss.
Helkaklat badrum med uttag för tvättmaskin, ljust kök med diskmaskin och fina, ljusa ytskikt.

Varmt välkommen på visning !

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hemlagad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter och ett flertal bussar trafikerar området. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Övrigt

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Bilder

Planritningar

Planritning 2D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in!

HALL

Ljus hall med utrymme för såväl avhängning, skor och förvaring i två stora garderober.
Genomgående parkettgolv och vita väggar. Hallen och entrén nås via loftgången, som har plats för en mindre möbelgrupp.
Från loftgången råder utsikt över den lugna, trafikfria och grönskande innergården.


KÖK

Yteffektivt kök med en ljus och tidlös färgsättning. Skåpluckorna går i vitt och köksväggen är kaklad i svart. Ljusinsläppande vädringsfönster som vetter mot innergården. Här finns en spis med ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys och inbyggnadsmikro. Samtliga vitvaror är från högkvalitativa Bosch.
I köket finns plats för ett matbord för 4-6 personer. Lättmöblerat och yteffektivt. Parkettgolv och vita väggar.


ALLRUM

Öppet allrum med plats för såväl en rejäl soffgrupp och TV-möbler.
Intill vardagsrumsdelen finns en rymlig sovdel, med plats för en större säng och andra sovrumsmöbler. Den rymliga garderobsväggen har gott om plats för kläder och prylar.

Allrummet lyses upp av flera fönsterpartier som alla är fria från direkt insyn. Byggnaden utanför har enbart dagverksamhet. Genomgående parkettgolv och vita väggar.


BADRUM

Helkaklat badrum med uttag för tvättmaskin, rejäl duschhörna, badrumsskåp med spegel, handfat, WC och handdukshängare. Svart klinkers på golv och helkaklade väggar i vitt. Stilrent och tidlöst i ett mycket gott skick.


ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Antal rum
1 rum
Boarea
31 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 2,542 inkl värme, VA, utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 194 kr för bredband och kabel-tv basutbud.
Driftskostnad
SEK 3,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 1,600
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Schablomberäknade driftskostnader.
Andel i föreningen
1.8519 %
Andel av årsavgiften
1.8519 %
Tillträde
13:30
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2008-2009
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F
Energideklaration
Utförd 4/2/2013
Energiprestanda
134 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
BRF Läktaren
Om föreningen
BRF Läktaren är en trivsam förening med 54 lägenheter. Föreningen registrerades 2008.

Huset är uppdelat i två fyravåningshus i vinkel som öppnar sig mot söder och den grönskande skogsparken. Husen är sammankopplade med öppna loftgångar. Fasaderna är i tegel och trä - gedigna och naturliga material.

Loftgångarna är breda och gör det möjligt för de boende till en egen uteplats. Skärmar i trä mellan lägenheter och på loftgångskanten ger variation och liv i gårdsfasaderna.

Gemensam tvättstuga och soprum finns vid husets entré. Cykelställ och gemensam trädgårdsmöbel finns på innergården. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd på ca 6 kvm.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
54
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till Canal Digital för tv (17 kanaler ingår i avtalet). Föreningen har ett kollektivt avtal för bredband via Ownit (100Mbit) samt IP-telefoni. Därför tillkommer det ett obligatoriskt tillägg om 194 kr per månad.
Parkering
Föreningen har tillgång till 22 st p-platser som kostar ca 250kr/mån.
Renoveringar
Normalt underhåll planeras, fastigheterna är i gott skick!
Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Fastigheten är upplåten med tomträtt.
Överlåtelseavgift
SEK 1,190
Pantsättningsavgift
SEK 476

Karta

Skarpnäck Skarpnäck

Horisontvägen 16

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg