230
MEDB8A222B07FC34AD4A37349B0DBD7BC1F

Stor trea med låg månadsavgift och balkong på gröna HestraHestra Ringväg 13 Hestra, BORÅS

Hestra, BORÅS

Hestra Ringväg 13


PRIS (utgångspris)2 695 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

91 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

301100001-0021

MÅNADSAVGIFT

4 181 kr

BYGGÅR

2013

PRIS

2 695 000 kr utgångspris

Stor trea med låg månadsavgift och balkong på gröna Hestra

Modernt och hemtrevligt, nära naturen. På populära Hestra väntar en genomfin trerummare på nya ägare att rå om. Denna rymliga trea om hela 91 kvadrat stod klar för inflytt 2013 och erbjuder en social öppen planlösning med luftiga ytor och genomgående fina ytskikt.

Här bor du i ett uppskattat gavelläge med en generös balkong där solen är med största delen av dagen. Huset är smart byggt och lägenheten har fönster och ljus in från tre riktningar. Ingen granne varken år norr, öst eller väst. Privat och skönt alltså. Fina färg- och materialval som håller stilen i många år framöver, här kan du bara flytta in och börja bo.

Mycket trevligt och grönskande område nära naturen, fina promenadstråk och vandringsleder. Bra skola och förskola i området, nära populära Tonys restaurang samt bra kommunikation med buss till stadskärnan. Här bor du i en mycket omtyckt förening med fin grillplats, gemensamhetslokal och övernattningslägenhet med bastu. Låg månadsavgift!

Lägenheten ligger på andra våning, hiss finns i huset och naturen väntar utanför dörren.

Välkommen att anmäla ditt intresse!

Bilder

MEDB8A222B07FC34AD4A37349B0DBD7BC1F
MEDFC7C900BADBA4D9C896E89D1C53FCB65
MEDC1ECFF4D9102466AA9CBB3A3CF989E67
MEDFF55C35A7F88456D88A90A4B3C6ED5B7
MEDC46CB68F49774C85928B9C3A1EFC8DC4

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

91 kvm

LÄGENHETSNUMMER

301100001-0021

VÅNING

2 av 7, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 181 kr

BYGGÅR

2013

PRIS

2 695 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Ljus och välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Bra dold förvaring från skjutdörrsgarderober med spegelglas. På golvet ligger svart klinker, snyggt och praktiskt, väggarna är vita och i taket sitter spotlights.

Vidare in öppnar vardagsrum och kök upp sig i en luftig och öppen planlösning, ändå tydligt uppdelad i olika rum. Vardagsrummet är stort och ljust med fönster i tre riktningar. Plats för soffgrupp, tv-möbel och matbord. Ni kan välja att dela av rummet om ett tredje sovrum skulle behövas. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita. Från vardagsrummet nås balkongen, en rymlig balkong med utsikt över kvarteret och sol som trevligt sällskap hela dagen fram till solnedgång.

Köket är stilrent med bra förvaring bakom vita släta skåp och luckor. Vitt kakel sitter ovanför en svart arbetsbänk i laminat. Köket är utrustat med häll, köksfläkt, ugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Plats för matbord intill köksfönstret.

Morgonsolen lyser in genom fönstret i det stora sovrummet och vandrar sedan vidare under dagen genom hela lägenheten. Sovrummet är harmoniskt med väggar målade i en grå/grön nyans. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord. Mycket bra förvaring från fyra skjutdörrsgarderober.

Bostadens andra sovrum är likaså generöst i storlek med plats för dubbelsäng eller enkelsäng och skrivbord. Ekparkett på golvet och väggar målade i en beige nyans.

Helkaklat stort badrum där vitt kakel möter grå klinker. Badrummets utrustning är i gott skick från välkända varumärken. Här finns WC, handfat, spegel med belysning samt takdusch bakom en duschvägg i glas. Det finns också tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk och överskåp.

Om området

Hestra är ett lugnt område som inringas av naturen. Här får man en ”lite på landet känsla” med häst-och fårhagar i stadsdelen. Samtidigt har man närheten till staden och goda bussförbindelser där emellan. Närheten till Byttorpssjön bidrar till extra livskvalité. Här finns motionsspår, utomhusgym, badplatser och fiskemöjligheter.

På Hestra finns en förskola och grundskola Hestra Midgårdskolan. Skolan har ett bibliotek, en fritidsgård med bland annat inspelningsstudio och idrottshall, en restaurang samt ett kafé. Bredvid skolan ligger den mycket uppskattade restaurangen Tonys.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

2,56104 %

KOMMENTAR TILL ANDELSTAL

Andel i föreningen beräknat på andelstal "insats" från Riksbyggen

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

2,77608 %

ÖVRIGT

Förråd tillhör lägenheten och ligger vid entrén.

Ekonomi

EL

7 199 kr

FÖRSÄKRING

875 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

8 074 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Kostnaden är individuell och visar vad nuvarande ägare haft för driftskostnader ett år bakåt. Summan kommer att ändras beroende på antal boende, användning samt vilka avtal man har.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

728 224 kr Beräknat på årsredovisning från 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus med hiss

BYGGNADSÅR

2013

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2015-04-22

ENERGIKLASS

B

Förening

NAMN

BRF Hestra Ringväg

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

38

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Föreningen äger fastigheten Borås Sibelius 3. På fastigheten är två hus uppförda, Hestra Ringväg 11 och Hestra Ringväg 13. Föreningen består totalt av 38 lägenheter med 19 lägenheter i vardera huskropp. Lägenheterna är 2:or, 3:or och 4:or, från 65 till 105 kvm.

Avgifter:
Värme, V/A och digital-TV ingår i månadsavgiften.

TV och bredband:
I månadsavgiften ingår digital-TV via Sappa (tidigare Bornet). Kopplas in via tv-uttag som finns på flera platser i lägenheten. Fastigheten är ansluten till fiber via Splitvision, och de leverantörer boende kan välja gällande bredband, telefoni och TV, finns på deras hemsida.

Parkering:
Samtliga bostadsrättsinnehavare har möjlighet att hyra en parkering. Sex av dessa platser har laddningsuttag för elbilar där man själv betalar för elförbrukningen.
Det finns även fyra stycken gästparkeringar som kostar 2kr/timman.

Gemensamma utrymmen:
I bottenplan på Hestra Ringväg 13 finns en gemensamhetslokal som man kan hyra. Där finns möjligheter till bastu, dusch, övernattning samt ett litet kök.
Mellan husen finns också grillplats och bouleplan.

Att bada bastu kostar 20 kr/tillfälle.
Övernattning kostar 150 kr/dygn och hyrs då mellan klockan 12-12.

Lägenhetsfördelning:
2 rok: 6 st
3 rok: 26 st
4 rok: 6 st

Förvaltare:
Riksbyggen.

Försäkringar:
Föreningen har en kollektiv bostadsrättsförsäkring.

Övrigt
Husen är klimatsmarta och är så kallade passivhus.

https://www.brfhestraringvag.se/

Karta

Borås Hestra

Hestra Ringväg 13

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg