190
MEDFAE6DFB5352A4AF189DFEC6E54799EC5

Praktfull tomt belägen i högt läge med panoramavy över Kungsbacka fjorden!

Kommande®

Hanhals, KUNGSBACKA

Fakta

Tomtarea1,393 kvm

Ansvarig mäklare

Nu väntar chansen att slå till på denna tomt om 1393kvm i lika natursköna som lugna trivsamma Hanhals!
Denna tomt är belägen på en höjd vilket möjliggör en panoramavy över lantliga landskap, men framförallt över Kungsbacka Fjorden där inget stör utsikten. Dessutom är denna tomt belägen i soligt sydvästläge där ni kommer erbjudas sol från morgon till sen kväll, där solen går ner över Onsalahalvön. Misströsta dock inte när solen går ner, för då erbjuds ni en mini Manhattanvy då Onsalahalvön lyses upp av vacker belysning som speglar sig i havet. Tänk er att kunna bygga ert drömhus med en utsikt som är få förunnat i solsäkert läge. Eller tänk er en kall vinterdag där mörkret infaller och all julbelysning från andra sidan fjorden ger er en värmande vy i vintermörkret. Kan det bli så mycket bättre?
Som pricken över i:et har ni möjlighet till så väl badplats som båtplats ett stenkast från tomten.

Vill ni blicka ut över omgivningarna? Då finns det en knapp som leder er till en dörnarvy på första bilden på denna annonsen, mycket nöje!

Låter detta som något du kan vara intresserad av? Kontakta då mäklare Gustav Westergren eller Jenny Kihlberg Hoffblad för mer information - vi hörs!

Om området

Hanhals är en naturskön och trivsam plats som har närheten till havet och ett lugnt lantligt läge.
Hanhalsholme är en mycket vacker plats belägen nästan längst in i Kungsbackafjorden på fastlandssidan. Här hittar du en fantastisk utsikt mot havet och Onsala.
På Hanhalsholme finns goda bad-, picknick- och fiskemöjligheter.
Att se solen gå ner över Onsala en varm sommarkväll är en upplevelse man inte får missa.
Från stenåldern finns cirka 50 boplatser. Från bronsåldern finns gravrösen och stensättningar.
På Hanhalsholme låg åren 1290 till 1330 en dansk fästning som användes av Greve Jacob av Halland efter påstådd inblandning i mordet på Erik Klipping. Fästningen hade namnet Hunehals och anses generellt som en föregångare till mer kända Varbergs fästning. Borgen låg längst ut på Hanhalsholme, längst in i Kungsbackafjorden. Den hade under 1200- och 1300-talen stor strategisk betydelse i krigen mellan Danmark och Norge, såsom belägen längst norr ut i dåvarande Danmark och nära Norges dåvarande sydliga gräns vid Göta Älv. Den skall också tidvis haft svenska ägare genom bland annat hertig Erik. Borgen skall ha belägrats av danskar 1328 och därefter förstörts.
Mitt hem är min borg brukar man ju säga. Får se om du finner din nya borg här i vackra Hanhals.

Kommunikation

Skolbuss går i närområdet. För buss in till Kungsbackastad och/eller för vidare transport så finns det busshållplats vid Varbergsvägen. Från busshållplatsen vid Varbergsvägen tar du dig även till Fjärås, Åsa och Frillesås.

Närservice

10 min in till Kungsbackastad för att ta del av stadens rika utbud av butiker, restauranger, caféer och nöjen.

Övrigt

Området som omgärdar huset är något av en idyll. Här finns det gott om både smultronställen både för er som önskar liv och rörelse eller för er som önskar ett mer ostört läge.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg