230
MED1E209640D850455391604C91DCF3AC4E

Fridfullt på FrejagatanFrejagatan 10 Skillingaryd, Skillingaryd

Skillingaryd, Skillingaryd

Frejagatan 10


PRIS (utgångspris)1 695 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

119 kvm

BIAREA

84 kvm

TOMTAREA

936 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

2 525 kr/månad

PRIS

1 695 000 kr utgångspris

Fridfullt på Frejagatan

Välkomna till en större enplansvilla på en av Skillingaryds mest eftertraktade gator. Detta är hemmet som aldrig tidigare varit till salu och varit i samma familj sedan det byggdes. Villan har en hemtrevlig atmosfär som är optimal för ett trivsamt familjeliv men som också är ett utmärkt plats för andra sociala sammanhang med öppna ytor och en trädgård som inte gör någon besviken.

Planlösningen på Frejagatan 10 innehåller alla bekvämligheter som kan tänkas. Väsentligheter såsom stort kök, badrum och tre sovrum på samma våningsplan utöver stort sällskapsrum i vinkel med fina fönsterpartier som ger generöst ljusinsläpp är en självklarhet här. Från kök finns även en utgång till en stensatt uteplats och ett uterum i anslutning med västerläge. Här har man god uppsikt över en väl genomtänkt trädgård som både ger skugga, grönska och insynsfrihet med dess fina växtligheter och perenner som blommar år efter år. Källarplan är kombinerat med delvis souterräng och ger därför bra ljusinsläpp och upplevelsen av riktig boyta med stora fönster. Ett hem för paret eller familjen som önskar ett pedantskött hem med fina sällskapsytor och en uppvuxen privat trädgårdsoas med eftermiddagssol för ljumma sommarkvällar. Lättskött fasad med tegel, vattenburet uppvärmningssystem och keddyinsats som ger komfortvärme vintertid är några av axplocken.

Det är inte för inte som Frejagatan är en attraktiv gata att bo på. På denna gata bor du lugnt och tryggt. Området präglas av naturstråk, friluftsområde och lugna återvändsgator helt utan genomfartstrafik men ändå med gång- och cykelavstånd till centrum och all tänkbar service. Friluftsområdet Grönelund ligger inom behändigt avstånd och här finns naturen alltid närvarande. Förskolor finns också på gång- och cykelavstånd vilket underlättar vardagens logistik.

Skillingaryd är orten mittemellan städerna Värnamo och Jönköping med suveräna kommunikationer med både buss och tåg. Ett levande samhälle som växer och lockar allt fler från städerna att bosätta sig här med fina skolor och all tänkbar service i denna barnvänliga kommun. I närområdena finns sjö och bad och flera utflyktsmål i det småländska kulturarvet. Här är företagarandan hög och många företag väljer därför strategiskt att placera sig just här i denna kommun bredvid E4:an med suveräna kommunikationer med både buss och tåg till Jönköping och Värnamo.

Besiktning och energideklaration kommer publiceras under fliken "Viktiga dokument" inom kort.

Bilder

MED1E209640D850455391604C91DCF3AC4E
MEDCE1F95A9F15F4316B445EDAD3350C9EE
MED3BA83CCEC25E4B86B67C8C8E2807311B
MED87C2B256DA424587B6E80CCCA81F9745
MED44C3B6CA339D4D37B2A73E0F6632A107

Planritningar

Planritning entréplan

Planritning källarplan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

119 kvm

BIAREA

84 kvm

TOMTAREA

936 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

2 525 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen förgrenar sig till kök, vardagsrum och en inre hall. Ljusinsläpp från vardagsrummet tar sig in i hallen och bidrar till en ljus och luftig hall.

VARDAGSRUM

Vardagsrum har plats för väl tilltaget vardagsrumsmöblemang och god plats för matsalsmöblemang. Ljusinsläpp kommer från flertalet fönster.

KÖK

Kök utrustat med kyl- och frysskåp, spis med ugn, fläkt samt diskmaskin. Ljusinsläpp från två fönster samt god utsikt mot baksidan av huset. I köket finns också plats för matbord och stolar. Från matplatsen finns en altandörr till uteplats.

BADRUM

Helklaklat badrum med våtrumsmatta på golv samt ljusinsläpp från fönster. Badrummet är utrustat med badkar, toalettstol, tvättställ med kommod samt förvaringsmöbel.

SOVRUM

Sovrum med plats för enkelsäng samt tillhörande möblemang. Sovrummet är utrustat med inbyggda garderober, laminatgolv samt ljust tapetserade väggar. Ljusinsläpp från fönster som vetter mot baksidan.

SOVRUM

Sovrum med plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Ljusinsläpp från fönster samt balkongdörr som leder ut till ett uterum mot husets baksida.

SOVRUM

Sovrum med plats för enkelsäng samt tillhörande möblemang. Ljusinsläpp från fönster som vetter mot husets framsida.

KÄLLARPLAN

I källarvåningen finns ett väl tilltaget sällskapsrum med en öppen spis. Rymlig och praktisk tvättstuga med ytterligare ett utrymme för att torka tvätt. I anslutning till tvättrum finns en helkaklad dusch med tillgång till bastu. En mindre WC finns till höger om trappan. Källarvåningen består också av förvaringsutrymmen såsom svalt matförråd, förvaringsutrymmen för kläder m.m. samt även ytterligare ett rum. Rummet kan fungera som sovrum, kontor, förvaring eller exempelvis motionsrum.

Om området

Familjevänligt område med närhet till förskola och skola. I området ligger också friluftsgården Grönelund som erbjuder allt från orientering, skidspår till midsommarfirande. Inte långt ifrån området finner man även Skillingaryds centrum med dess utbud och service.

KOMMUNIKATION

Goda kommunikationer till Jönköping och Värnamo med både buss och tåg. Se mer på www.jlt.se

NÄRSERVICE

I Skillingaryds centrum finns mataffärer, Systembolag, butiker, bageri, apotek och övrig service. I närområdet finns även flera restauranger. Flera förskolor, skola och idrottsanläggning finns i området. Fågelforsskolan erbjuder F-9. I Vaggeryd finns gymnasium.

Ekonomi

VA

5 533 kr

UPPVÄRMNING

21 750 kr

RENHÅLLNING

3 019 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

30 302 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

I posten för uppvärmning ingår även all hushållsel samt elnät.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1974

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-05-12

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

60 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

107 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

10 926 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källargrund

STOMME

Trä + betong

FASAD

Tegel

FÖNSTER

2-glas + 3-glas isoler

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Druvan 6

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 330 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 110 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

401 200 kr

Tomt

AREAL

936 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

UTEPLATS

Stensatt uteplats och uterum i anslutning med eftermiddagssol

PARKERING

Vidbyggt garage med parkeringsplats på uppfart framför

Karta

Vaggeryd Skillingaryd

Frejagatan 10

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg