510
MED721E92E084724F6EBEA6B7EBD3D2063D

Såld!

Villafröjd på Femkampen

Skillingaryd, Skillingaryd

Femkampsvägen 5Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

153 kvm

BIAREA

32 kvm

TOMTAREA

841 kvm

BYGGÅR

1978

DRIFTSKOSTNAD

3 395 kr/månad

Villafröjd på Femkampen

På en lugn återvändsgata i en grönskande oas där trädgård angränsar direkt mot skog och natur lever man här villalivet med det lilla extra. Detta är villan som aldrig tidigare varit till salu och som tagits omhand med stor omsorg. Här på familjevänliga femkampsområdet erbjuds 153 rymliga kvadratmeter fördelat på två plan med möjlighet till 7 r.o.k. enligt originalritning eller som idag rymliga 6. r.o.k. med fina sällskapsutrymmen på båda plan. Stora öppna ytor och breda öppningar ger huset generöst ljusinsläpp och fin anknytning rummen emellan. där planlösningen med enkelhet kan anpassas efter behov. En och samma familj har vårdat och utvecklat denna fastighet sedan start, där flera av de stora renoveringarna kan läggas till handlingarna. Viktiga punkter såsom fönsterbyte, fasadmålning, köksrenovering, takbyte på garage med mera är nämligen redan ombesörjt.

Här bor du lugnt och tryggt bland goda grannar i en av de större villapjäserna och med friluftsområdet Grönelund i närområdet där naturen är ständigt närvarande. Njut ljumma sommarkvällar på uteplatsen eller spana på vilt som titt som tätt strosar förbi i skogen bakom. Vidbyggt garage med förråd, plan och lättskött trädgård med prydliga stensättningar och rabatter är självklarheter på denna fastighet, som välkomnar till ett hemtrevligt och bekvämt boende i ett av Skillingaryds mest familjevänliga områden. Området präglas av naturstråk och lugna återvändsgator utan genomfartstrafik men ändå med gång- och cykelavstånd till centrum och all tänkbar service. Förskola och skola finns på bekvämt promenadavstånd i närområdet, vilket underlättar vardagens logistik.

Ett optimalt boende för den stora familjen som önskar ett inflyttningsklart hem där stora påkostade renoveringar såsom fönster, kök, garagetak, fasadmålning, badrum, värmepump, yttertak med mera redan uppdaterats på senare år.

Skillingaryd är orten mitt emellan städerna Värnamo och Jönköping med suveräna kommunikationer med både buss och tåg. Ett levande samhälle som växer och lockar allt fler från städerna att bosätta sig här med fina skolor och all tänkbar service. I närområdena finns sjö och bad och flera utflyktsmål i det småländska kulturarvet. Här är företagarandan hög och många företag väljer därför strategiskt att placera sig just här i denna kommun nära E4:an.

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED721E92E084724F6EBEA6B7EBD3D2063D
MED67262EF513BB4E23A4CBD8D2F56C400E
MEDEA648ABE152146199B69F5578607C736
MED8946285B42824DB8B44CD00EA42EEF42
MED0E38C0BC75314121B96C8C2B49588392

Planritningar

Planritning

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

153 kvm

BIAREA

32 kvm

TOMTAREA

841 kvm

BYGGÅR

1978

DRIFTSKOSTNAD

3 395 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 5-7 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Hall/entré

Luftig möblerbar hall och entré med ljusinsläpp från sidofönster om ytterdörr. Här finns plats för garderober eller annan förvaringsmöbel om så önskas. Härifrån förgrenas kök och vardagsrum.

Kök

Totalrenoverat kök från Bergfors snickeri som är utrustat med spishäll, ugn, köksfläkt, kyl och frys samt diskmaskin. kakel ovan arbetsbänk och goda förvaringsytor i skåp. Matplats ger utrymme för större matbord med stolar och detta kök har generöst ljusinsläpp från flera fönsterpartier.

Vardagsrum

Ljust och stort vardagsrum med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsgrupp. Detta rum kan delas av om ytterligare sovrum önskas och har tidigare gett plats åt sovrum 5 enligt originalritning.

Sovrum - entréplan

Väl tilltaget sovrum med god plast för både större säng med tillhörande möblemang samt garderober. Här finns också en utgång till husets inglasade altan från 2008.

Badrum - entréplan

Helkaklat badrum med golvvärme och fönster som släpper in naturligt dagsljus. Detta badrum är utrustat med tvättställ, spegelskåp, WC, badkar samt väggskåp för förvaring.

Tvättstuga/groventré

Groventré och avdelning för klädvård med bra arbetsytor samt förvaring i garderober och skåp. Här finns diskho, tvättmaskin och ett äldre torkskåp som används för att hänga kläder.

Allrum - övre plan

En kupa med flertalet fönster ger allrum på husets ovanvåning generöst ljusinsläpp. Detta rum används som TV-rum med plats för större soffa och tillhörande TV-möblemang och kontorshörna.

Sovrum - övre plan

Stort härligt rum med utgång till en egen balkong och flera fönster som släpper in rikligt med ljus. Här finns plats för både större säng och annat möblemang.

Sovrum - övre plan

Detta rum har tidigare varit två sovrum med varsitt fönster. Säljaren har flyttat mittenväggen på senare år för att ge utrymme till ett större arbetsrum och förråd för förvaring.

Duschrum - övre plan

Duschrum med våtrumstapet och våtrumsmatta utrustat med WC, tvättställ, spegel och duschhörna. Ett uppdaterat takfönster släpper in naturligt dagsljus.

Klädkammare - övre plan

I anslutning till duschrum och sovrum finns en klädkammare för optimal förvaring.

Om området

Familjevänligt område. Kort promenad från huset finns Bullerbyns förskola samt Sörgårdsskolan F-6, i centrum finns Fågelforsskolan F-9 och i Vaggeryd finns gymnasium. Närhet till friluftsgården Grönelund som erbjuder allt från orientering, skidspår till midsommarfirande. Närhet till fotbollsplan och lekplats. I kvarteret finns även en frisörsalong och inom behändigt avstånd ligger Skillingaryds centrum med dess utbud och service.

Kommunikation

Goda kommunikationer till Jönköping och Värnamo med både buss och tåg. Se mer på www.jlt.se

Närservice

I Skillingaryds centrum finns mataffärer, Systembolag, butiker, bageri, apotek och övrig service. Här finns även flera restauranger.

Ekonomi

VA

5 496 kr

UPPVÄRMNING

32 741 kr

RENHÅLLNING

2 504 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

40 741 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

Tillkommande kostnad, kommunal fastighetsavgift

8 524 kr / år

Kommentar

I uppvärmningen ingår även all hushållsel och elnät.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla i vinkel

BYGGNADSÅR

1978

UPPVÄRMNING

Vattenburen el + luft/luft-värmepump

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-10-16

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA

116 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

209 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund + platta på mark

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas isoler

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor + papp

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Yttern 3

Övriga byggnader

Vidbyggt garage

Övrigt

2020 Plåt ovanpå taksarg på garagetak
2020 Diskmaskin
2019 Fasadmålning
2019 Takfläkt
2016 Takpannor tvättade och målade
2015 Vindskivor
2014 Luftvärmepump
2013 Yttertrappa
2010 Kök Bergfors snickeri
2010 Fönsterbyte
2008 Altan
2006 Tvättmaskin
2005/2006 Takbyte garage
2004 Badrumsrenovering entréplan. Arbetet utfört av Byggedå.
1990-tal Duschrum övre plan

Installerad automower

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 516 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 303 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

850 000 kr

Tomt

AREAL

841 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uteplats

Uteplats på husets ena kortsida samt inglasat uterum på husets baksida.

Parkering

Vidbyggt garage med plats för en bil samt parkeringsplats på uppfart framför.

Karta

Vaggeryd Skillingaryd

Femkampsvägen 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg