510
MED2BD03FAD8AB94860A435F02E0D32B222

Såld!

Vitt, vackert som förför! Social och charmig lägenhet i dubbla plan.

Torpa, Jönköping

Erik Dahlbergsgatan 4

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,755 inkl. värme, vatten, förråd samt tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea57 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer14
Byggår1936

Såld!
Slutpris: SEK 2,100,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Härligt hem i etage, på utmärkt Torpa-adress och beläget högst upp i huset!

Flertalet vackra detaljer bevarade, generös takhöjd, vita färgval och ytterligare överraskar i form av takbjälkar och vackra furugolv. På underbara och lugna Erik Dahlbergsgatan 4 är det enkelt att trivas med allt du kan önska runt hörnet.

Hjärtligt välkommen till denna ljusa och välplanerade bostad på utmärkt adress på populära Torpa! Ett genomgående hemtrevligt boende med hög standard där de tidstypiska detaljerna bevarats och renoveringar utförts med hög noggrannhet.
Lägenheten har nyrenoverat kök och badrum, god förvaring och väl tilltagna rum.

Läget i huset är optimalt! Bostaden ligger belägen högst upp i huset med vindsplan som gör sig perfekt som sovrum. Här är det tyst och insynsskyddat. Blicka ut över takåsarna på Torpa och njut från både vardagsrum och kök.

Som boende i Brf Liljan 6 bor du i en välskött förening där de stora renoveringarna redan är gjorda (2013). Denna lägenhet disponerar dessutom två källarförråd.

På området bor du med närhet till det mesta som Jönköping stad har att erbjuda. Från adressen har du gång- och cykelavstånd till Högskolan/Jönköping University (JU) och citykärnan. Här finner du ett brett utbud av restauranger, caféer, shopping, nöjen och matbutiker. Kommunikationer i form av linjebussar går med täta mellanrum på Torpa Söder. Perfekt när du ska ta dig från A till B!

Det här är en ytterst välplanerad och ljus bostad med härliga sociala ytor vilka bör upplevas på plats.

Hjärtligt välkommen hem till din nästa Torpa-dröm på ett högt och fritt läge! Ett hem att trivas i!

Om området

Torpa är ett charmigt bostadsområde i södra delen av Jönköping. På Torpa finner du både bostadsrätter och villor.

Utbud på området
Området erbjuder även trevliga och unika kvartersbutiker, , blomsterhandlare, restauranger, bagerier och caféer. Utbudet på området tillsammans med områdets charm i sig skapar en hjärtlig miljö.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Stadsparken eller Munksjön? Backintervall eller platt långdistans? Här kan du välja efter dagsformen.

Restaurang- och caféutbud
Jönköpings City men också Torpa erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns både det lokala utbudet och det större och välkända. Perfekt för den som har gastronomiskt intresse. Här finns mängder med ställen att testa och återbesöka.
Även caféer finns det gott om både på väster och öster i Jönköpings City. Här finns något för alla smaker!
Lokalt på Torpa finner du även livsmedelsaffärer och mindre lokala butiker så även elaffär och skräddare. Lokalt på området finns även restauranger, frisörer, caféer och hudvårdssalong.

Kommunikation
Torpa erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar som går frekvent samtliga veckodagar och helger. Från Torpa är det även både gång- och cykelavstånd till centrala Jönköping.

Skola och barnomsorg
På närområdet finns flertalet förskolor, grundskola och gymnasieskola samt Jönköpings Högskola. Perfekt för dig som studerar eller har barn i skolålder. Närmast på Bäckalyckan ligger högstadieskola för skolår 7-9.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Kinnarps Arena, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Viktiga dokument & länkar

Bostadsbeskrivning

Bilder

Amelie - Har du träffat en riktigt bra mäklare i Jkpg

Planritningar

Entréplan

Vindsplan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Social och charmig lägenhet i dubbla plan med läckra detaljer! Vackra furugolv som möter takbjälkar och vit färgpalett.
Antal rum
2 rum
Boarea
57 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall med god plats för avhängning och förvaring i hatthylla direkt in till vänster. Köket finner du lite längre in till vänster och badrummet till höger. Längre in når du bostadens ljusa vardagsrum som du tar dig vidare upp till ovanvåningen där bjälkar och takfönster överraskar.
Välkommen in till denna trivsamma bostad på 57 välplanerade Torpa-kvadrat!
Kök
Det vita ljusa köket bjuder gott om skåp, förvaring och bra arbetsytor.
Utrustat med: spishäll, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl/frys.
Köket rymmer plats för matgrupp för 4-5 personer.
På golvet ligger samma bevarade furugolv och på väggarna sitter ljus diskret tapet.
Sammantaget ett vitt drömkök!
Vardagsrum
Rymligt, socialt rum med god plats för matgrupp och soffhörna.
På golvet ligger ett ljust furugolv och väggarna pryds av den ljusa vita tapeten med diskret mönster. Tre diskret inbyggda garderober i vitt längs väggen till höger. Stora härliga fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet tar du dig vidare upp till ovanvåningen.
Sovrum
Ett underbart våningsplan med plats för den större dubbelsängen och extra förvaring. Rikligt ljusinsläpp från takfönster och bjälkar som talar sitt eget språk. På detta plan finns även utmärkt förvaring i form av klädhängare in under takbjälkarna. In bakom sängen har man valt att sätta upp en hylla som idag pryds av snygga detaljer.
På golvet ligger trevlig ekparkett och väggarna är ljusa och vita.
Ett fantastiskt sovrum. Här är det härligt att vakna upp till en ny dag!
Badrum
Helkaklat badrum med dusch, WC, handfat med kommod och spegelskåp ovan. Tvättmaskin, golvvärme och handdukstork är ytterligare plus som detta badrum bjuder på. Skönt att sätta ner fötterna här oavsett årstid på året. Den neutrala färgsättningen möjliggör att addera färg på handdukar och detaljer efter säsong, tycke och smak!
Gemensam balkong för de boende i föreningen
Föreningen tillhandahåller en gemensam balkong för de boende att nyttja. Härligt att få möjlighet att inta morgonkaffet en trappa ner från lägenheten och njuta av solens strålar.
Amelie Sjöbring Cimen informerar
- Till lägenheten hör 2 st källarförråd.
- Stambyte 2013 i samband med att hela fastigheten renoverades och även samtliga lägenheter renoverades i samband med ombyggnaden.
- Parkeringsmöjligheter finns på gården, parkering ansöks via separat kösystem och kostar ca 250 kr/månad i parkeringsavgift.
- Gemensam uteplats och balkong, ett extra plus för dig som boende i föreningen!

- Området bjuder trevliga och unika kvartersbutiker, blomsterhandlare, restauranger, bagerier och caféer. Utbudet på området tillsammans med områdets charm i sig skapar en hjärtlig miljö, Torpa.
- Du bor även med närhet till nyproducerade stadsdelen Munksjöstaden där finner du både en mataffär, café, kvarterskrog, apotek och vårdcentral i nära anslutning till området.
- Även Munksjön finner du bara runt hörnet. En fantastisk tillgång för dig som gillar att omge dig med en vacker miljö under en motionsrunda. Vill du variera dig är det inte långt till Stadsparken och grönområden även väster ut.
- Här bor du med närhet till goda kommunikationsmöjligheter som trafikeras av linjetrafiken. Smidigt för dig som studerar eller arbetar i Jönköpings City, här tar du dig från A till B på bara några minuter.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Beskrivning av våningsplan
Våning 3 samt vindsvåning.
Avgift
SEK 3,755 inkl. värme, vatten, förråd samt tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga.
Andel i föreningen
7.46 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1936
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
Isolerglasfönster
Förening
Namn
Brf Liljan 6
Om föreningen
BRF Liljan 6 Jönköping är en äkta bostadsrättsförening med 15 lägenheter i Jönköping. Föreningen bildades år 2014 och adressen är Erik Dahlbergsgatan 4. Byggnadsåret för fastigheten är 1936 och huset totalrenoverades 2013. Trevlig fastighet med originaldetaljer mitt i staden.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Dina Försäkringar, hemförsäkring tillkommer.

Ägandeformer:
Föreningen tillåter delat ägande, exempelvis om en pappa och son vill samäga.
Föreningen tillåter ej juridisk person som köpare.

Parkeringsmöjligheter:
Precis utanför huset på gården finns parkeringar att hyra och söks via separat kösystem hos föreningen. Totalt finns 7 st platser i föreningen.
Kostnad för parkering är ca 250 kr/månad.
Ytterligare parkeringsmöjligheter finner du på omkringliggande gator.

Gemensamma utrymmen:
Gemensam tvättstuga finns belägen i källaren.
Föreningen håller även med en nybyggd uteplats på gården för föreningens medlemmar. En mycket trevlig och användbar uteplats i en härlig miljö. Dessutom finns det gemensam balkong i trapphuset.

Ekonomi:
Inga avgiftsförändringar planerade för närvarande.

Ombyggnad och renoveringar:
Hela fastigheten totalrenoverades under året 2013 och då genomfördes även stambyte. I samband med detta renoverades alla bostäder i huset.

Planerade renoveringar:
Dränering. Inga större, endast löpande mindre omfattande underhåll.
Den gemensamma tvättstugan är renoverad under 2020.

TV/bredband:
Fastigheten är ansluten till Wetternet vilket är Jönköpings stadsnät. Via dem beställs av bostadsrättsinnehavarna. Internet och Tv, leverantör Telia.

Uppgifter avstämda med ordföranden i föreningen, 2020-10-27.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
15

Karta

Torpa Jönköping

Erik Dahlbergsgatan 4

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg