190

Fruängen, Hägersten

Ellen Keys gata 24

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,309 Avgiften ska höjas till 3800 kr.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea36 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer13666-01-01-1408
Byggår2008
Driftskostnad418 kr/månad

I nära anslutning till Fruängen Centrum finns denna välplanerade etta. Bostaden kommer saluföras så fort säljaren har hittat ett nytt drömboende!

Direkt när du kliver in genom entrén får du en klar överblick över bostaden. Köket är vitt och fräscht samt fullt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, spis. Vidare tar ni er till ett helkaklat badrum med golvvärme, handdukstork, wc, dusch, handfat, tvättmaskin och torktumlare. Ett trevligt ljusinsläpp får ni från fönsterna som är i två väderstreck och eftersom man valt att öppna upp mellan hall och kök så känns rummet både luftigt och rymligt. De vita väggarna går fint ihop tillsammans med parkettgolvet, vilket gör att det blir enkelt för dig att inreda efter smak och tycke.

Fruängen Centrum erbjuder en mängd olika valmöjligheter både när det kommer till cafeér, restauranger, mataffärer och butiker. På torget samlas flertalet saluhandlare och där kan ni köpa färska blommor, bär och frukter. I närheten finns även skolor, folktandvård, vårdcentral och idrottsanläggningar. Det tar dig bara ett par minuter att gå till tunnelbanan och vidare
ca 20 minuter in till Stockholm City. Är det mysiga promenader som lockar så är Långbro Park både ett vackert och populärt val och varför inte avsluta med en god middag på Långbro Värdshus?

Om området

Mycket trivsamt läge i Fruängen, med närhet till såväl service och kommunikationer som naturområden. Här har man nära både till city och populära handlingsplatserna Kungens Kurva och Skärholmen C. Inom promenadavstånd finns natursköna Långbro Park med mysiga promenadstråk samt populära Långbro Wärdshus. I Fruängen C finns ett bra utbud av service med mataffärer, systembolag, flera restauranger, café, frisör m.m. Här finns t.ex. populära delikatessbutiken Erssons fisk & deli. I kvarteret finns även välkända Chokladbutiken Handgjort Stockholm.

Kommunikation

Kort promenad till Fruängens centrum med T-bana och bussar.

Närservice

Promenad avstånd till Fruängen Centrum med all sorts service.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning2019
Energideklaration
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
36 kvm
Areakälla
föreningens information
Entré
Välkomnande hall med ett praktiskt klinkergolv som övergår till ett fint parkettgolv. Ett härligt ljusinsläpp genomsyras genom hela bostaden eftersom man har öppnat upp väggen mellan hallen och köket. Det bidrar även till att rummet känns rymligt. Här finns plats för både avhängningsmöbler samt ett köksbord för ca två personer.
Kök
Stilrent kök i vinkel med vita köksluckor och en arbetsbänk i trä. Detta kompletteras med en blå mosaik vilket ger ett trevligt intryck. Köket är utrustat med Kyl/frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll. Här finns det gott om förvaring tillgängligt och flera arbetsbänkar vilket gör det möjligt för flera att laga mat ihop.
Badrum
Fullt utrustat badrum med ljusgrått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Här finns wc, dusch, handfat, spegelskåp, golvvärme, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Arbetsbänken och hyllorna ger plats för extra förvaring.
Vardagsrum/Sovrum
Vardagsrum/Sovrum med franskbalkong samt ett fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och bidrar till ett bra luftflöde. Här kan ni möblera med en säng, soffa samt en media möbel. Här finns flertalet garderober som öppnas med skjutdörrar och består av Ikeas garderobsystem med belysning. Både är praktisk och snyggt!
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,309 Avgiften ska höjas till 3800 kr.
Driftskostnad
SEK 5,012 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,312
Försäkring
SEK 1,700
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.0171404 %
Andel av årsavgiften
0.0171404 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Fjärrvärme och värmepump-frånluft
Energideklaration
Utförd 9/24/2019
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
167 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Körgossen
Om föreningen
Föreningen bildades 2005 och byggnaden var klar 2008.
Föreningen består utav 47 st bostadsrätter och 1 st kombinerad bostad/ lokal.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.
Det finns gemensamma utrymmen i form av barnvagnsrum, cykelrum, entré/trapphus och teknikutrymmen.

Läs gärna mer på föreningens hemsida www.brfkorgossen.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
47
Tv och bredband
Kabel-tv och bredband erbjuds via Stockholms Stadsnät och Sappa. Månadsavgift för detta är 170kr.
Parkering
På föreningens fastighet finns totalt 10 st parkeringsplatser varav 8 hyrs ut till föreningens medlemmar och hyresgäster. Övriga 2 platser disponeras av barnläkarmottagningen. Hyran är f.n. 250 kr i månaden och aviseras jämte månadsavgiften. För närvarande är samtliga parkeringsplatser uthyrda men enligt uppgift från föreningen är det kort kö.
Renoveringar
2012 Installation av värmekablar i hängrännor för att motverka isbildning.
2014 Kollektiv anslutning av internet, tv och telefoni.
2015 Installation av tubnyckelsystem.
2016 Installation av inspektionsluckor.
2018 Installation av elektroniskt passersystem.

Under hösten 2019 fick föreningen hjälp av Energibevakning samt Soft Fastighetsteknik att ta fram en underhållsplan som sträcker sig över de närmaste 20 åren. Underhållen kommer kräva en investering på ca 6 miljoner kronor (ca 300 000 kr per år).

Utifrån framtagen underhållsplan har föreningen beslutat att höja avgifterna med 8%.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Föreningen äger ej fastigheten. Förlängning av tomträtten är förhandlad om och kommer gälla från och med 2021.
Den årliga avgälden blir då 168800 kr.
Överlåtelseavgift
SEK 1,182 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Fruängen Hägersten

Ellen Keys gata 24

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg