MED5879CA259A2B427DAD60C3857BAD13CA

Stuvsta, Huddinge

Daggstigen 16

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea187 kvm
Biarea39 kvm
Tomtarea1,381 kvm
Byggår1944
Driftskostnad3,083 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,450,000

Ansvarig mäklare

Visningar

20
September | Sunday
Kl 12:15 - 13:00
Välkommen!
21
September | Monday
Kl 17:30 - 18:00
Välkommen!

Välkommen till en attraktiv villa i populära Stuvsta med stora sociala ytor. Villan ligger med ett högt läge på Daggstigen och är ursprungligen från 1944 men om- och tillbyggd 1960/64. Huset som varit i samma familjs ägo sedan 1952 erbjuder bl.a stort vardagsrum med plats för soffgrupp och matplats, samt öppen spis. Tre-fyra sovrum. Badrum, samt tvättstuga med dusch & bastu. Två garage. Stor fin tomt med fruktträd, bärbuskar och hallonland. Bergvärme och fiber. Nära till skola och förskola.

För enskild visning vänligen kontakta mäklaren på fredrik.edsberg@husmanhagberg.se

Om området

Stuvsta är ett naturskönt område som sträcker sig från Hagsätra (Stockholms kommun) i norr ner till Tomtberga och Hörningsnäs gård i söder, från Snättringe i väster till Orlångsjö och sjön Trehörningen i öster. Bebyggelsen består idag till stor del av småhus, många är äldre friliggande villor, men sedan 1950-talet har också ett antal hyreshus tillkommit. Inom Stuvsta ligger bland annat områdena Myrängen, där det byggdes rad- och kedjehus under 1980- och 1990-talen, Solfagra, Kynäs, Segersminne och Stensängen.

Kommunikation

Stuvsta är ett särskilt attraktivt område för pendlare med sin närhet till stationen. 1917 byggdes Stuvsta stationshus, som fortfarande finns kvar. Något år senare var det en av landets största stationer avseende passagerarantal. Med pendeltåget tar du dig raka vägen till Uppsala i norr samt Gnesta i söder. Buss 703, 705, 710, 792 till Fruängen, Solgård, Skärholmen och Balingsnäs.

Närservice

I Stuvsta finns ett centrum med ett 30-tal butiker, vårdcentral, apotek, gym, servicehus med dagcentral, frisör, konditori och lCA-butik. Området erbjuder flertal skolor, från lågstadienivå upp till gymnasienivå ex. Huddinge gymnasium, Sågbäcksgymnasiet, Kräpplaskolan (F-3), Kungsklippeskolan (F-9), Solfagraskolan (F-6), Stensängsskolan (F-5), Myrängsskolan (F-3), Kvarnbergsskolan (7-9).

Parkering

Vid Stuvsta centrum finns en infartsparkering för pendlare och även timparkering.

Övrigt

I Stuvsta finns närhet till skog samt exempelvis Långsjön, som utgör en gräns mellan Stockholm och Huddinge kommun. Det finns en anlagd promenadväg runt sjön med asfalt, grus och gångbroar, vilket ger perfekta promenadstråk för hundägare samt barnfamiljer. Långsjön erbjuder bad på sommartid och skridskoåkning vintertid, när isen bär. Elljusspår med flera slingor finns i närliggande Älvsjöskogen. I Skeppsmyreparken, som är en av Huddinges mest anrika parker, finns aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Lekplatser, fotbollsmål, boulebanor, utegym och basketplan är bara några av dem.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till Daggstigen 16. Huset erbjuder följande planlösning.

ENTRÉPLAN

- Ljus luftig välkomnande hall med klinkers invid dörren som övergår i ekparkett. Skjutdörrsgarderob ger bra avhängningsmöjligheter.

- Stort allrum med ekparkett och tapetserade väggar. Öppen spis (måste provtryckas). I anslutning till rummet finns en toalett.

- Tvättstuga/Dusch/Pannrum med klinkergolv och målade väggar. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och tvättho. Här finns också en duschkabin, samt bastu. Bra arbetsytor och
förvaringsmöjligheter.

- Groventré och matkällare samt ingång till garage.

ÖVREPLAN

- Stor luftig hall som delvis är möblerbar. Parkettgolv och tapetserade väggar.

- Stort vardagsrum med öppen spis (måste provtryckas). Flertalet fönster ger bra ljusinsläpp. Här finns utrymme för både soffgrupp och matsalsbord. Utgång till balkong.

- Sovrum med heltäckningsmatta och tapetserade väggar. En fast garderob och toalett en suite. Utgång till balkong.

- Platsbyggt kök med fönster i två väderstreck. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis/fläkt, samt skafferi. Bra arbetsytor. Sittplats för 6-8 personer.

- Badrum med delvis kaklade väggar och våtrumsmatta. Här finns badkar, wc, tvättställ, bidé samt en förvaringsmöbel med arbetsbänk.

- Luftigt ljust sovrum med parkettgolv och tapetserade väggar. Fönster i två väderstreck. Två fasta garderober. Utgång till balkong med utsikt över baksidan.

- Sovrum med tapetserade väggar och heltäckningsmatta.
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
187 kvm
Areakälla
uppmätn norm SS 21054:2009
Biarea
39 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
1944
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1960
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 6/9/2020
Energiklass
C
Energiprestanda
53 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
84 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Platta på mark
Stomme
Trä, murverk, lättbetong
fasad
Puts
Fönster
2-glas
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Boken 16
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 37,000 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 3,300
Uppvärmning
SEK 25,000
Renhållning
SEK 2,400
Försäkring
SEK 6,300
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Uppvärmningskostnad inkl. hushållsel
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,304,000
Byggnadsvärde
SEK 2,028,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 58,199
Tomt
Areal
1381 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Parkering
2 garage samt möjlighet att parkera på infarten
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Stuvsta Huddinge

Daggstigen 16

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg