MEDCF56B62A9C1B4DC9BCD961FCF2C3D0BF

Skälderviken, Ängelholm

Bjärevägen 1

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea183 kvm
Biarea131 kvm
Tomtarea1,609 kvm
Byggår1969
Driftskostnad4,655 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,750,000

Här erbjuds en stor familjevilla med gott om sovrum och perfekta utrymmen för egen verksamhet i hemmet. En stor fin tomt med ett bra läge nära stranden ligger en gedigen villa med fina uteplatser - vad sägs om 100 m² terrass? Uppvuxen och inhägnad tomt samt lyxen av ett dubbelgarage!
Varmt välkomna att kontakta mäklaren för visning!

Om området

Skälderviken i Ängelholm är ett gammalt fiskesamhälle, beläget vid Rönne å:s mynning, som är känt för de fina stränderna. Vid ån finns en hamn för fritidsbåtar. Här finns Errarps skola som omfattar årskurserna F-6 och har omkring 280 elever. Skolan tillhör Skäldervikens rektorsområde.

Kommunikation

Stadsbuss nr 2 går genom området Skälderviken. Mer info se www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 10 min bilväg.

Bilder

Vi tänker på dig

Planeringsverktyg

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
En prydlig stenlagd uppfart möter oss när vi svänger in - det finns plats för flera bilar och dessutom ett dubbelgarage. Stensättningen fortsätter vidare till entrén på husets nordöstra sida. Vi passerar då en ingång via garaget som leder ner till källaren där det idag bedrivs verksamhet. Bostaden är ursprungligen en enplansvilla med källare som sedan byggdes på med en ovanvåning över en del av bostaden i början på nittiotalet.

Vi når fram till entrén. Här finns ett trädäck där kan man njuta av en avkopplande kopp kaffe i morgonsolen, helt skyddad och utan insyn.
Innanför dörren välkomnas vi av en ljus och rymlig entré. Det finns gott om plats för avhängning och till vänster om entrén hittar vi en liten gästtoalett. Rakt fram har man öppnat upp ett tidigare sovrum som idag passar utmärkt som kontor eller tv-rum. Där finns trappan som leder upp till det påbyggda övre planet. Utanför går ett stort trädäck längs den sydvästra långsidan.
Till höger om entrén hittar vi kök och vardagsrum, ett toppmodernt kök som harmonierar väl med bostaden. En mysig lantlig stil med vitrinskåp ljusa stenbänkskivor. Det finns gott om bra arbetsytor även om man är flera som arbetar i köket samtidigt. Det är utrustat med två tvätthoar, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd. Inbyggd micro och varmluftsugn samt induktionshäll samt gasolplattor för den matintresserade! Här kan man lätt inspireras till stordåd i köket.
Efter köket har man öppnat upp mot matsalsdelen - detta tillför både ljus och ett bra flöde till rummen. Matsalen ligger i en vinkel av vardagsrummet som även nås från hallen. Ett glasdörrparti - tidstypiskt för husets ålder har bevarats och möjliggör att man kan stänga av mot hallen.
Vardagsrummet är stort och det finns en utgång till terrassen utanför. Under tidigt 2000-tal utökade man dessutom vardagsrummet med en vinterträdgård.

Till vänster om entrén - efter trappan som tar oss ner till källaren - fortsätter en passage med en mer privat sfär. Det finns förvaring i form av tre garderober och i änden hittar vi två sovrum, varav ett med en garderobsrad och utgång till terrassen. Det andra rummet är ett något mindre rum med en garderob.
Här finns även ett helkaklat badrum som är renoverat för knappa tio år sedan. Prydligt och utfört i tidlöst grått och vitt. Det är utrustat med tvättställ med kommod, toalett, badkar samt handdukstork.

En trappa upp hittar vi ett stort fint allrum med ljus från sydväst, utanför finns en balkong med sydvästläge. Utöver allrummet finns det här uppe två fina sovrum, ett helkaklat, nytt badrum samt en klädkammare. Badrummet förseddes med ett takfönster när renoveringen skedde vilket blev ett enormt lyft! Badrummet är stilrent och går i ljusa grå toner. Här finns dusch, handdukstork, dubbeltvättställ med kommod, toalett och behaglig golvvärme.

Källarplan - källaren nås såväl från bostaden som direkt från en separat ingång via garaget. Här finns det fantastiska utrymmen för allt från tonårsboende till egen verksamhet som kan hållas åtskild från bostaden. Kommer vi ner från bostaden når vi en hall med klinkerbelagt golv. Till vänster om trappan finns ett renoverat duschrum med bastu samt WC. Båda är helkaklade i en enhetlig stil. WC:t är utrustat med vägghängd toalett tvättställ med kommod och golvvärme. Duschrummet går i samma stil och utförande avseende kakel, klinker, tvättställ med kommod och golvvärme. Här finns även en rymlig dusch med glasdörrar, handdukstork och en ny fräsch bastu.
Till höger om nedgången finns en dörr som delar av mot ett rum/hobbyrum där ingången från garaget kommer in. Här finns även en hel del klassiska förvaringsytor. Hallen viker även av åt höger - denna passage leder oss vidare till en rejält stor "gillestuga" detta rum är idag avdelat med väntrum samt en mottagning. En mysig eldstad finns i rummet men används dock ej idag. Det är mycket enkelt att återställa rummet utan åverkan för den som inte önskar ha det avdelat då den uppsatta väggen är "flytande".

Under trappan finns det ytterligare förvaring samt centraldammsugare och i anslutning en klassisk matkällare. Tvättstugan är rymlig och utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Från tvättstugan kommer vi vidare till ett tidigare pannrum som numera är omgjort till ett musikrum med ljudisolering på väggar och tak - i fil med detta rum finns ytterligare ett potentiellt sovrum, detta rum kan även nås från mottagningen men för tillfället har man stängt den dörren.
Antal rum
7 rum varav 4-5 sovrum
Boarea
183 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
131 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla i vinkel med källare
Byggnadsår
1969
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1995
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/1/2015
Energiklass
C
Energiprestanda
115 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare
Grundmur
Lättbetong
Stomme
Lättbetong
fasad
Tegel
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Lättbetong, Trä
Tak
Tegelpannor
Fastighetsbeteckning
Kajutan 10
Övrigt
Tillbyggnad skedde med ett övre plan 94/95, samt tillbyggd vinterträdgård/uterum 2003. Dubbelgarage samt stenmur 1996.
Badrum entréplan 2012, utfört av fackman, intyg finns.
WC entréplan ca 2011.
Centraldammsugare.
Duschrum, bastu samt WC i källaren 18/19.
Dränering 1988.
Nuvarande ägare har grävt upp ut mot gatan med nya avloppsledningar (inkl. spolbrunn). man har då även satt platonmatta vid ingången till garaget.
Ny vattenmätare.
Kök 2017, då öppnade man även upp köket mot matplatsen.
Uppdaterade ytskikt/målningsarbete - löpande under senare år.
Trädäck 2017.
Badrum på övre plan 18/19.


Gasolspis - installerat enligt normer med larm (5 kg tub).
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 55,860 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 8,400
VA
SEK 8,755
Uppvärmning
SEK 35,273
Renhållning
SEK 3,432
Beräknat antal personer
6
Kommentar
Det bedrivs idag verksamhet i bostaden. Under posten fjärrvärme ingår även elnätskostnaden till Öresundskraft.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,855,000
Byggnadsvärde
SEK 2,585,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,080,000
Tomt
Areal
1609 kvm
Tomtbeskrivning
Rejäl, inhägnad tomt med plats för såväl lek som avkoppling. Här finns flera lekplatser
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp Fråga Väckt Om Förordnande
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Skälderviken Ängelholm

Bjärevägen 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg