MED00DCB133A9AA44669C5833FC98A729F2

Åsa, Åsa

Åsa Snäckväg 1B

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea157 kvm
Biarea20 kvm
Tomtarea1,131 kvm
Byggår1986
Driftskostnad3,102 kr/månad

Utgångspris: SEK 7,500,000

Nu har vi glädjen att få presentera denna välskötta villa på Hästholmen med ett fantastiskt läge precis intill havet. Det här är vad vi kallar för PRESTIGE, en fastighet utöver det vanliga. Bostaden bjuder bland annat på 3 sovrum, stort vardagsrum och en inglasad balkong med underbar utsikt. Fastigheten rymmer dessutom 2 garage, carport och ett ”strandhus” som lämpar sig perfekt för grillmiddagar i goda vänners lag en härlig sommarkväll eller som loungearea efter ett dopp i det blå. Detta måste upplevas på plats. Välkommen att boka din visningstid!

Om området

Åsa är en tätort i Kungsbacka kommun i Hallands län, belägen 45 kilometer söder om Göteborg.

Åsa är en populär badort, speciellt Vita Sand som ligger precis intill Åsa Camping & Havsbad.
Åsa består av flertalet större områden, bland annat Österbyn, Gårda Brygga, Kläppa, Buared, Ölmanäs samt centrala Åsa (här finns skolorna och busshållplatserna varifrån bussar går till Kungsbacka och Frillesås.
Orten har två skolor, Åsaskolan, med cirka 550 elever i åk F-9 och Åsa Gårdsskola, med cirka 350 elever i åk F-9. Den senare skolan invigdes 2008.

Kommunikation

Under 2000-talet har invånarantalet ökat mycket beroende på att Göteborg har vuxit vilket har medfört utbyggd infrastruktur och att "Storgöteborg" nu även sträcker sig ned i Halland. Kungsbacka kommun inklusive Åsa hör sedan 1980-talet ihop med Göteborg avseende kollektivtrafik.
En regionaltågsstation 1,5 km från Åsa centrum invigdes den 14:e december 2013. Med tåg är pendlingstiden till Göteborg C 30 minuter.

Närservice

På orten finns livsmedelsbutik, bageri, bensinstation med bilverkstad, restauranger och några specialbutiker.

Övrigt

Orten har en idrottsförening, Åsa IF, som är aktiv inom fotboll, innebandy, bordtennis med mera. Varje år arrangeras Åsa-cupen i fotboll för flickor och pojkar upp till och med 12 år. Cupen lockar lag från hela södra Sverige. I bordtennissektionen arrangeras årligen Åsacup-poolen, med deltagare från stora delar av västra Sverige.

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till Åsa Snäckväg 1B och detta fantastiska hus med underbart läge precis intill havet. Öppna dubbelgrindarna och kör in bilen på den stenlagda uppfarten. Här finns gott om plats för flertalet bilar men vill man hellre förvara bilen i ett garage finns det två stycken att välja på. Intill huset finns också en carport som lämpar sig ypperligt om man vill förvara exempelvis en släpkärra. På fastigheten finner ni även ett strandhus som är det givna stället för grillkvällar under sommarmånaderna.

Utanför entrédörren på nedre plan finns det plats för en liten trädgårdsgrupp. Ni välkomnas in till en stor och rymlig hall där golvet utgörs av klinker med golvvärme. I hallen finns det plats att hänga av sig såväl ytterkläderna som att ställa av sig skorna. I anslutning till hallen finner ni ett allrum vilken ger plats åt soffgrupp och valfri möblering. Här hittar ni även ett badrum som erbjuder er wc, kommod, dusch, handdukstork och bastu. Till höger om hallen finns ett av tre sovrum beläget, i detta rymliga sovrum får ni plats med dubbelsäng och valfri möblering. Här finns också plats för kläderna i de två garderoberna.

Från det integrerade garaget kommer man till husets groventré/förråd som erbjuder mycket förvaring genom inbyggda garderober med skjutdörrsfunktion. Härifrån kommer ni in till den stora tvättstugan, vilket är rena drömmen för den som tvättar. Här finner ni flertalet garderober, förvaringsskåp, gott om bänkyta vilket är perfekt för vikning och sortering av tvätt, tvättmaskin, torktumlare och tvättho.

En trapp upp finner ni husets andra entré som erbjuder garderober för förvaring, plats för avhängning och byrå. På detta plan finns ett rymligt vardagsrum vilket lämpar sig perfekt för det stora sällskapet. Under hösten och vintern samlas ni i vardagsrummet som ger plats för stor soffgrupp, soffbord och mediabänk, här finns också en gemytlig öppen spis (används ej). Från vardagsrum finns en utgång till den inglasade balkongen vilket blir det självklara valet för umgänge under våren och sommaren.

Köket är bra planerat med gott om förvaring, arbetsyta och påkostade materialval. Köksluckor av ek och bänkskiva i granit med rostfria vitvaror gör köket till en trevlig plats för matlagning och bakning tillsammans med vänner och familj. Till er hjälp vid matlagningsbestyren har ni en maskinell utrustning som består av kyl och frys side-by-side med ismaskin, kaffemaskin, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, spishäll, ugn och köksfläkt.

På detta plan finner ni master bedroom samt ett mindre sovrum som idag används som kontor. I det stora sovrummet finns det plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och klädesförvaring i form av ett inbyggt garderobssystem. Här har ni en utgång till balkongen som ger er en oslagbar utsikt över havet, tänk så härligt att få vakna upp till det varje morgon. Det mindre sovrummet/kontor har en garderob och ger plats åt säng, sängbord och skrivbord. Även här finns det en utgång till den härliga balkongen. Intill sovrummen finns det andra badrummet med kakel på väggarna och klinker på golvet som går i ljusa toner. Här erbjuds ni wc, kommod och skönt bubbelbadkar.

KÖK/TVÄTT
Spishäll: 2008, Miele. Ugn: 2008, Siemens. Köksfläkt: 2008. Kyl/frys: 2008, Siemens. Diskmaskin: 2008, Siemens. Mikrovågsugn: 2008, Siemens. Tvättmaskin: 2008, Cylinda. Torktumlare: 2008, Cylinda.
Antal rum
5 rum varav 3 sovrum
Boarea
157 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
20 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Souterränghus
Byggnadsår
1986
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump och luft/luft-värmepump
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd 11/14/2017
Energiklass
E
Energiprestanda
70 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Lecablock
Stomme
Trä
fasad
Tegel
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Ölmanäs 6:167
Övrigt
Renoveringar:
2008: Ny köksinredning
2013: Utbyte elcentral
2013: Ny garageport
2012: Kaklat i tvättstuga, groventré/förråd, pannrum
2012: Nytt klinkers i båda badrummen
2013: Nytt porslin i båda badrummen
2013: Installerat frånluftsvärmepump
2013-2017: Modernisering av el
2013/2014: Nytt bastuaggregat
2014: Installerat spotlights i båda badrummen
2015: Målat betongpannor på taket
2015: Ny värmepump
2015: Omålat utvändigt
2016: Omålat invändigt
Övriga byggnader
Strandhus
Inbyggt garage
Fristående garage
Carport
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 37,224 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 30,000
VA
SEK 4,296
Renhållning
SEK 1,728
Väg, samf
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Elkostnaden är inklusive uppvärmningskostnad.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 5,220,000
Byggnadsvärde
SEK 2,288,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 4,300,000
Tomt
Areal
1131 kvm
Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Åsa GA:8 ändamål: Vägar, Grönområden
Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 1384-85/144.1

Karta

Åsa Åsa

Åsa Snäckväg 1B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg