MEDBA46855F850540CE84C4D4C031401DB7

Möjlig 2:a med härlig takhöjd och synnerligen låg avgift!

Farsta, FARSTA

Arvikagatan 31

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,829
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1.5 rok
Boarea32 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer53
Driftskostnad417 kr/månad

Som utgångspris: SEK 1,695,000

Ansvarig mäklare

Visningar

23
September | Wednesday
Kl 17:30 - 18:00
Välkommen på förhandsvisning!
27
September | Sunday
Kl 14:00 - 14:30
Välkommen!

Välkommen till Arvikagatan 31 och denna mycket svårslagna 1,5:a med härlig takhöjd, stora fönster och genomgående hög standard. Mycket välplanerad bostad med kök och vardagsrum i öppen planlösning, helkaklat och modernt badrum samt en sovalkov som med lätthet kan göras om till ett extrarum. Bostadsrättsföreningen är en av områdets bästa med mycket låg belåningsgrad och väl underhållna fastigheter.
Lägg därtill ett extremt svårslaget läge med närhet till både vackra naturområden samt flera sjöar och badplatser. Vidare har du här utmärkta kommunikationer med både tunnelbana och pendeltåg inom 5 minuters avstånd.
Hjärtligt välkomna på visning, önskar du en privat visning så ordnar jag självklart det.

Om området

Farsta är en citynära stadsdel men samtidigt har den ett naturnära läge. Ågesta friluftsområde ligger mindre än 1 km bort. Här finns Ågesta Golfklubb med 18+9 håls golfbana, ridskola och även fina motionsspår som plogas vintertid för skidåkning.
Sjöarna Magelungen och Drevviken ligger inom bekvämt gångavstånd och här finns både strandbad och klippbad, caféer som är öppna sommartid.
Vintertid plogas sjöarna för skridskoåkning.

Kommunikation

Farsta har mycket goda kommunikationer med både T-bana linje 18 och pendeltåg.
Farsta C är en knutpunkt för tvärgående busstrafik med bussar till bland annat Högdalen och Huddinge sjukhus.

Närservice

Farsta centrum är ett fullservicecentrum med bland annat apotek, vårdcentral och postombud. Vidare finns det massor av butiker för mat, mode och inredning. Mer information om centrumet finns på deras hemsida www.farstacentrum.se
Sickla handelsområde ligger endast 10 min bort med bil, så gör även Port 73 med flera stora livsmedelsbutiker, systembolag och klädaffärer.

Parkering

I Farsta råder generellt fri datumparkering.

Bilder

Arvikagatan 31

Arvikagatan 31

Entré

Hall

Badrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL, ljus, rymlig och välkomnande hall med gott om plats för både förvaring och avhängning av ytterkläder. Hallen har parkettgolv och vita väggar.
BADRUM, stort, modernt badrum med kaklade väggar, klinkergolv, golvvärme, tvättmaskin samt tak med infällda spottar.
KÖK, ljust och hemtrevligt kök i öppen planlösning mot vardagsrum, här finns matplats invid stora fönsterpartier, gott om förvaring och arbetsytor samt parkettgolv och ljusa väggar.
VARDAGSRUM, härligt och ljust vardagsrum med extremt svårslagen atmosfär, stora fönster, fransk balkong,parkettgolv och 280 cm i takhöjd gör detta till ett vardagsrum utöver det vanliga.
SOVRUM/ALKOV, mycket väl tilltagen sovalkov som med enkla medel kan göras om till ett sovrum för den som önskar. Här ryms med lätthet dubbelsäng och mer därtill. Vidare har rummet platsbyggd garderob, parkettgolv och vita väggar.
Antal rum
1.5 rum
Boarea
32 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2, hiss finns
Pris
SEK 1,695,000 som utgångspris
Avgift
SEK 1,829
Driftskostnad
SEK 5,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,500
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
2
Andel av årsavgiften
0.75852 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Larsbodaskolan 1
Om föreningen
Brf Larsbodaskolan 1 är en välmående bostadsrättsförening bestående av 70 lägenheter som är belägen i Farsta Strand / Larsboda. Den goda ekonomin utmärks bland annat av att man har inte höjt några månadsavgifter sedan 2007. Bostadsrättsföreningen ligger i gamla Larsbodaskolan som byggdes om till bostäder och kontor 1997-1998 där moderna planlösningar och materialval blandas med hög takhöjd, många fönster och all annan charm som den gamla skolmiljön erbjuder.

Föreningen köpte fastigheten av Sisab under 2007 och i samband med detta påbörjades även en renovering av den del av skolbyggnaden som fungerat som kontorshus de senaste åren. Denna är nu färdigställd och fullt inflyttad sedan några år tillbaka. I och med de senaste årens omfattande renoveringar är nu fastigheten i mycket gott skick med alla större renoveringar (inkl stambyte) avklarade för ett bra tag framöver vilket gör att man kan njuta av ett bekvämt och stabilt boende under många år.

Föreningen har kompletterat sin fastighetsförsäkring med bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter via SBC.

OBS! Delar av texten är tagen från Brf Larsbodaskolans hemsida, se larsbodaskolan.se för mer information.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
70
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till Telia för telefoni, bredband och digital-tv.

Föreningen tecknade ett nytt avtal november 2016 med Telia som innebär att alla medlemmar har bredband 700/700 Mbit/s och digital-tv "lagom".

Vid försäljning av lägenhet ska utrustning för detta lämnas kvar när han/hon flyttar.
Parkering
Det finns 54 st platser varav 12 st med motorvärmare (Hyra utan motorvärmare - ca 200 kr/mån, hyra med motorvärmare - ca 400 kr/mån). Vid eventuell kö till parkeringsplatserna fördelas de i enlighet med parkeringspolicyn.

Syftet med föreningens parkeringsplatser är att så många medlemmar som möjligt ska ha möjlighet att parkera sitt fordon på egen hyrd plats i närheten av fastigheten.

I övrigt råder fri parkering på gatorna i området, dock ej på föreningens mark.
Renoveringar
Den gamla skolan uppfördes 1958 och har omvandlats till bostäder i två omgångar, dels Arvikagatan 31 under åren 2007-2011 och dels Ågesta Broväg 51-59 under åren 1997-1998. Dessa år utfördes ett flertal större renoveringar såsom stambyte mm.
Ekonomi
Föreningen har inte höjt sina månadsavgifter sedan 2007.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Är din lägenhet belägen på Ågesta Broväg har du tillgång till en tvättstuga. Lägenhetssäljaren är ansvarig för att du får tillgång till din tvättcylinder på bokningstavlan i tvättstugan. Regler och instruktioner finns anslagna i tvättstugan. Är din lägenhet belägen på Arvikagatan så är den försedd med tvättutrustning och du har inte tillgång till tvättstugan. Anledningen till detta är att den befintliga tvättstugan inte har tillräcklig kapacitet för samtliga 70 lägenheter och istället för att bygga en ny tvättstuga försågs alla lägenheter på Arvikagatan med egen tvättutrustning. Föreningen diskuterar möjligheten till en utökning av tvättstugan.

Karta

Farsta FARSTA

Arvikagatan 31

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg