230
MEDD4B672246E1A40D9B1BBF3014266744D

Andelslägenhet med hela 8 veckor att disponera om året.Åre Strand 6A1, 1 Åre By, ÅRE

watermark

Åre By, ÅRE

Åre Strand 6A1, 1


PRIS850 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

112 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

6A1 paket 1

MÅNADSAVGIFT

1 150 kr

BYGGÅR

2015

PRIS

850 000 kr

Andelslägenhet med hela 8 veckor att disponera om året.

Känn dig som hemma i Åre! Under 8 veckor per år disponerar du andelslägenheten och veckorna är fördelade över alla årstider. Disponibla veckor varierar från år till år då det finns ett rullande schema för samtliga delägare till bostaden. Lägenheten har två mysiga altaner med tak. Invändigt är lägenheten välutrustad och fullt möblerad. Tre rymliga sovrum med två sängar i varje rum. Från det ena sovrummet leder en dörr ut till en altan. Allrum med öppen spis och utgång till altan. Allrummet och köket har öppen planlösning och skapar ytor för familjens samvaro. Där finns TV-hörna med bäddsoffa och matplats med matbord och gott om sittplatser. Totalt antal sovplatser är 6-8. Det finns också två duschrum varav det ena med bastu. Ytterligare en gästtoalett finns. I hallen finns torkskåp. I anslutning till hallen finns en större klädkammare med gott om plats för avhängning av kläder. Utanför lägenheten finns ett förråd som hör till lägenheten där du kan ställa in skidorna. Det är några minuters promenad till hotellet Holiday Club. Där finns restaurang, spa, bad och gym samt shopping. Från hotellet når du enkelt, via en gångbro, Åre station. Från stationen promenerar du vidare för att nå centrum av Åre by med skidlift, bergbana och kabinbana.

Bilder

MEDD4B672246E1A40D9B1BBF3014266744D
MED3AE0199C1F3F4A3E8944C8257489E8F7
MED0514792FCBB64C16812AEB5608719FF0
MEDAB781A3200584508AF6FDF9DE866B8DF
MED159A125E67604E3E887A17DCBCEA7C79

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

112 kvm

LÄGENHETSNUMMER

6A1 paket 1

VÅNING

1 av 2

MÅNADSAVGIFT

1 150 kr

BYGGÅR

2015

PRIS

850 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

säljarens information

BALKONG

Ja

Välplanerad lägenhet med tre separata sovrum.
Entré med avhängningsmöjlighet för ytterkläder samt torkskåp. Separat rymlig klädkammare.
Allrum och kök i öppen planlösning. Kök med diskmaskin, mikrovågsugn, spis och fläkt. Kyl/frys. Allrummet har braskamin. Där är det möblerat med bäddsoffa, fåtöljer och soffbord samt matbord och stolar. Utgång till uteplats från allrummet.
Tre sovrum med två bäddar i varje rum. Det ena sovrummet har utgång till altan.
Två duschrum varav det ena med bastu och tvättmaskin. Gästtoalett.

Om området

Åre kommun har cirka 10 000 invånare. Centralort i kommunen är Järpen. Åre by och orterna längs Åredalen är de delar av kommunen där turismen är den dominerande näringsgrenen och här har utvecklingen varit stark under lång tid.

På vintern är det främst den alpina skidåkningen som lockar. Och naturligtvis även övriga vinteraktiviteter som exempelvis turskidåkning, längdskidåkning och skoterturer i egen regi eller i grupp.

Under sommarhalvåret så erbjuds hela tiden nya aktiviteter. Mountainbikeåkning har utvecklats starkt under de senaste åren. "Åre Bike Park" är namnet på Åres cykelområde och erbjuder 53 km cykling fördelade på 34 leder, 853 fallhöjdsmetrar och i olika svårighetsgrader Liftar är öppna dagligen från juni till september, allt för att serva cykelåkarna som blir allt fler. Det finns ett flertal cykeluthyrare i byn.

Förutom skidor och mountainbike kan man roa sig med bl.a. forsränning, hängflygning, klättring och fjällvandring. För golfarna finns det en 18-hålsbana som ligger ca 13 km väster om Åre by
För den fiskeintresserade finns goda möjligheter till fiske både sommar- och vintertid, på flertalet platser i kommunen. Holiday Club nere vid Åresjön erbjuder inomhusaktiviteter med allt från bowling, biljard, minigolf till äventyrsbad.

KOMMUNIKATION

Åre ligger ca 10 mil från Östersund och har bra kommunikationer.Med bil tar man sig till Östersund på drygt en timme och till Trondheim är det ca 17 mil. Flera dagliga förbindelser till Östersund, Stockholm och övriga Sverige via tåg och buss. Nabotåget trafikerar sträckan Östersund-Åre-Trondheim två gånger per dag. Möjligheterna till arbetspendling till Östersund är goda. Den närmaste flygplatsen är Åre Östersund Airport, som ligger ca 9 mil från Åre. Till flygplatsen kan man ta sig med bil, taxi, flygbuss eller flygtaxi. Det finns också möjlighet att med flyg ta sig till Åre via Norge och Trondheim/Vaernes flygplats. Dit är avståndet ca 14 mil.

NÄRSERVICE

I Åre by finns det en mängd affärer och restauranger. Här finns allt från snabbmatställen till lyxkrogar. I byn finns många sport- och fritidsbutiker som t.ex. Stadium, Intersport och Peak Performance. I byn finns också ICA Supermarket och Coop, Systembolag och Apotek. Ett flertal presentaffärer, järnhandel och klädaffärer bidrar till en mix av service som passar de flesta smaker.

ÖVRIGT

Övrig information om Åre med omgivningar kan fås via Åre kommuns hemsida, www.are.se. Andra informativa webbsidor är www.are.cc, www.visitare.se, www.are360.com, www.arelive.se.

Lägenhet

ÖVRIGT

Andelen utgör 1/6 av bostadsrätt 6A1. Med andelen följer rätt att disponera lägenheten under 8 veckor per år. Veckorna är fördelade över året och bestäms året innan enligt ett rullande schema. Upplägget för den här lägenheten är att året är uppdelat i 3 perioder: Januari-April, Maj-Augusti samt September-December. Veckorna varierar för alla andelsinnehavare från år till år i form av ett rullande schema. Byte sker måndagar.
Som innehavare av andelen väljer man själv om veckorna ska nyttjas för egen räkning eller om de ska hyras ut. Vid uthyrning ska Holiday Club aviseras inom en månad före aktuell period börjar så att de kan ombesörja uthyrningen. All uthyrning sker via Holiday Club. Städning/sängkläder ingår inte i brf avgiften utan detta är något som dras av vid redovisning av hyresintäkterna 3 gånger per år utifrån hur många veckor man bokat för eget bruk.
2022 har avgiften för städ/lakan varit 1155kr per vecka man bokat för eget burk.

Byggnad

BYGGNADSÅR

2015

UPPVÄRMNING

Elvärme/fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk, typ FTX

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas + isolerglas

Förening

NAMN

Åre Sjö 7

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

8

EKONOMI

Föreningen tar inte ut någon överlåtelse- eller pantsättningsavgift vid överlåtelse till ny medlem.
Eventuellt kommer en höjning av månadsavgiften om 2% inför 2022.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej

FÖRSÄKRING

Försäkring inkl försäkring mot ohyra finns hos Trygg Hansa.

INFORMATION AVGIFT

I månadsavgiften ingår VA, el, renhållning, parkering med elstolpe, internet. Via serviceavtal med Ownership Service AB ingår även städning, linne och handdukar samt ved till braskaminen. Löpande underhåll av lägenheterna sköts också av Ownership genom avtal.

OM FÖRENINGEN

Föreningens byggnad färdigställdes 2015. I föreningen ingår totalt 8 lägenheter; 6 st 3 rok och 2 st 4 rok. Totala bostadsytan är 654 kvm. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i TryggHansa.
Föreningen har en 20 årig underhållsplan och bostäderna ses över och underhålls löpande efter behov. Avtal för service, underhåll och även administrativ förvaltning finns med Ownership Service AB.
Villaspaketen går inte att ansluta till RCI, men man kan boka resor via RCI när man är villasägare genom att köpa poäng.

TV OCH BREDBAND

Fiber är indraget och ingår i avgiften.

PARKERING

Föreningen disponerar över parkering för medlemmarna. Varje parkeringsplats har elstolpe. En större allmän parkering med avgift finns också på bekvämt avstånd i området.

ÖVRIGT

Lägenheterna nyttjas som andelsbostäder.

Karta

Åre Åre By

Åre Strand 6A1, 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg