MED3EABC4CE28A54C81B9D2BE0371C9822E

Andelsvecka i Åre v.6 till salu. Totalt 7-8 bäddar. Nära tågstationen.

Åre By, Åre

Åre strand 2B1 AB v.6

Fakta

TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea111 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer2B1 AB v.6
Byggår2004

Utgångspris: SEK 175,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för information om visningsmöjligheter.

Tillbringa v.6 2020 med att åka skidor i Åre. Stor och rymlig andelslägenhet med separat studio. Totalt 7-8 bäddar fördelade på två sovrum, en studio och en bäddsoffa i vardagsrummet. Duschrum med bastu och tvättmaskin. Välutrustat kök. Vardagsrum med kamin. Gästtoalett. Egen balkong med tak och skidförråd utanför lägenheten. Lättillgängligt och uppskattat läge alldeles intill Holiday Club där finns det spa, gym, bad, restauranger och lite shopping. I Stationshuset finns mer restauranger, affärer och en välförsedd livsmedelsbutik. Det är en kort promenad till Åre Torg och därifrån tar du Bergbanan upp till backarna. Närheten till Åre tågstation gör att det är smidigt att resa även utan bil. Det går en skidbuss från området som tar dig upp till Kabinbanan. Vid anslutning till RCI är andelen värd 137 500 poäng som kan nyttjas när som helst under året för semester även utomlands.

Om området

Åre kommun har cirka 10 000 invånare. Centralort i kommunen är Järpen. Åre by och orterna längs Åredalen är de delar av kommunen där turismen är den dominerande näringsgrenen och här har utvecklingen varit stark under lång tid.

På vintern är det främst den alpina skidåkningen som lockar. Och naturligtvis även övriga vinteraktiviteter som exempelvis turskidåkning, längdskidåkning och skoterturer i egen regi eller i grupp.

Under sommarhalvåret så erbjuds hela tiden nya aktiviteter. Mountainbikeåkning har utvecklats starkt under de senaste åren. "Åre Bike Park" är namnet på Åres cykelområde och erbjuder 53 km cykling fördelade på 34 leder, 853 fallhöjdsmetrar och i olika svårighetsgrader Liftar är öppna dagligen från juni till september, allt för att serva cykelåkarna som blir allt fler. Det finns ett flertal cykeluthyrare i byn.

Förutom skidor och mountainbike kan man roa sig med bl.a. forsränning, hängflygning, klättring och fjällvandring. För golfarna finns det en 18-hålsbana som ligger ca 13 km väster om Åre by
För den fiskeintresserade finns goda möjligheter till fiske både sommar- och vintertid, på flertalet platser i kommunen. Holiday Club nere vid Åresjön erbjuder inomhusaktiviteter med allt från bowling, biljard, minigolf till äventyrsbad.

Kommunikation

Åre ligger ca 10 mil från Östersund och har bra kommunikationer.Med bil tar man sig till Östersund på drygt en timme och till Trondheim är det ca 17 mil. Flera dagliga förbindelser till Östersund, Stockholm och övriga Sverige via tåg och buss. Nabotåget trafikerar sträckan Östersund-Åre-Trondheim två gånger per dag. Möjligheterna till arbetspendling till Östersund är goda. Den närmaste flygplatsen är Åre Östersund Airport, som ligger ca 9 mil från Åre. Till flygplatsen kan man ta sig med bil, taxi, flygbuss eller flygtaxi. Det finns också möjlighet att med flyg ta sig till Åre via Norge och Trondheim/Vaernes flygplats. Dit är avståndet ca 14 mil.

Närservice

I Åre by finns det en mängd affärer och restauranger. Här finns allt från snabbmatställen till lyxkrogar. I byn finns många sport- och fritidsbutiker som t.ex. Stadium, Intersport och Peak Performance. I byn finns också ICA Supermarket och Coop, Systembolag och Apotek. Ett flertal presentaffärer, järnhandel och klädaffärer bidrar till en mix av service som passar de flesta smaker.

Övrigt

Övrig information om Åre med omgivningar kan fås via Åre kommuns hemsida, www.are.se. Andra informativa webbsidor är www.are.cc, www.visitare.se, www.are360.com, www.arelive.se.

Bilder

Områdesbild

Åre Strand

Exempelbild Sovrum 2

Exempelbild Allrum med braskamin

Balkong under tak

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välplanerad lägenhet med tre separata sovrum.
Entré med avhängningsmöjlighet för ytterkläder samt torkskåp. Separat rymlig klädkammare.
Allrum och kök i öppen planlösning. Kök med diskmaskin, mikrovågsugn, spis och fläkt. Kyl/frys. Allrummet har braskamin. Där är det möblerat med bäddsoffa, fåtöljer och soffbord samt matbord och stolar. Utgång till balkong från allrummet.
Tre sovrum med två bäddar i varje rum. Det ena sovrummet är en s.k. studio, och är utrustat med ett eget pentry, eget duschrum samt har utgång till egen balkong.
Totalt tre toaletter: Två duschrum varav det ena med bastu och tvättmaskin samt en gästtoalett

Notera: Bilderna är exempelbilder från en liknande lägenhet i området. Avvikelser kan förekomma gällande färgsättning av interiören.
Antal rum
4 rum
Boarea
111 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Pris
SEK 175,000
Kommentar till andelstal
Uppgift om andelstal kan erhållas från Holiday Club, Åre.
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2004
Uppvärmning
El-/fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk, typ FTX
Energideklaration
Utförd 4/9/2010
Energiprestanda
158 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas + isolerglas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Att äga en andelslägenhet innebär att man delar samma lägenhet med andra familjer som alla nyttjar bostaden under var sin vecka under året. Andelen, alltså den egna veckan, kan antingen nyttjas av er själva, hyras ut eller om den ansluts till RCI nyttjas för resor till andra länder med hjälp av poängsystem. Ni kan då resa andra tider på året och är alltså inte bundna till specifikt v. 6. Om den här andelen ansluts till RCI får den ett poängvärde av 137 500 p.
Den här föreningen är finsk. Det finns ingen årsredovisning på svenska.
Förening
Namn
Åre Ranta 1 AB
Om föreningen
Radhuslängan som föreningen förvaltar består av 8 lägenheter med totalt 416 andelsveckor.
Gemensamma tjänster som ingår: Receptionstjänster, restauranger, upplevelsebad, slalombackar, badstrand, båtar. Några tjänster är avgiftsbelagda. Utbudet och bredden av tjänsterna kan variera beroende på säsong och efterfrågan.
Bostadsrättsföreningen Åre Sjö 1 svarar för underhåll och service av de byggnader och markområden som föreningen äger samt för vatten, el och sophantering. Bostadsrättsföreningen Åre Sjö 1 har träffat särskilt avtal med bolaget om service och underhåll av anläggningen.
Byte i föreningens andelsbostäder sker lördagar.

Finskt bolag där man som andelsinnehavare äger en aktie. Överlåtelseskatt betalas av köpare och den uppgår till 2% av köpeskillingen.

Bostadsrättsföreningen Åre Sjö 1 svarar också för städning av lägenheterna. Dessa tjänster har lagts ut till ett separat företag enligt särskilt serviceavtal. För att kunna genomföra städning har man beslutat om särskilt klockslag när aktieägaren tidigast får tillträde till lägenheten på ankomstdagen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
8
Tv och bredband
Tv och bredband är inkluderat i avgiften.
Parkering
Parkeringsplats med elstolpe tillhörande lägenheten finns utanför radhuset. Det finns även en stor avgiftsbelagd parkering i anslutning till hotellet.
Övrigt
Byte i föreningens andelsbostäder sker lördagar.
Finskt bolag där man som andelsinnehavare äger en aktie. Överlåtelseskatt betalas av köpare och den uppgår till 2% av köpeskillingen.

Karta

Åre By Åre

Åre strand 2B1 AB v.6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg