230
MED9D2E5CAD448741D9871449BD0E8BE4EF

Trevlig villa med generös altan och härlig utsikt över Hasselösunds hamn!

Smögen, Smögen

Smör-Annas gata 23

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea156 kvm
Biarea5 kvm
Tomtarea396 kvm
Byggår1989
Driftskostnad2,877 kr/månad

Utgångspris: SEK 6,995,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Varmt välkomna till denna mycket trevliga bostad med lättskött tomt på Smör- Annas gata på Hasselösund. Huset inrymmer fem rum varav fyra sovrum. Den generösa altanen ger gott om yta för både matgrupp och loungegrupp. I en av hörnen finns en platsbyggd möbel för lediga stunder där man kan njuta av en pittoresk vy mot hamnen. Som om inte det vore nog finns ytterligare en trevlig stenlagd uteplats och en balkong på andra våning. Större delen av tomten består av stenläggning/ altan, men här finns även en mindre gräsmatta för sommarens lekar. På entrésidan finns plats att parkera bilen. Garaget används idag som förvaring samt att man här har byggt ett gästrum.
Här bor ni på lugn gata med utsikt över den gemytliga miljö omgivningen bjuder på. En promenad tar er till bland annat Sandöns naturreservat där man kan promenera och ta del av de vackra Bohuslän! Här finns även en fin, barnvänlig badplats. På promenadavstånd nås en välsorterad matbutik, Ica Ankaret som håller öppet året runt.

Missa inte att kika på filmen.
Bostadshuset har inför försäljningen besiktigats av Anticimex och säljaren avser att teckna en dolda- fel försäkring i samband med överlåtelsen. Kontakta mäklaren för att ta del av besiktningsprotollet.

Välkommen att boka Er visning!

Om området

Smögen har sedan tidigt 1600-tal fram till idag varit och är ett starkt fiskesamhälle. Under början av 1900-talet kom turismen, Smögen såldes in till baroner och fabrikörer med slogans som "Smögen är synnerligen lämpligt för dem som genom några veckors friluftsvistelse vid hav och klippor ämna rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar" något som stämmer in bra även i dagens samhälle!
Idag är Smögen en exklusiv och fashionabel bad- och kurort året runt med en levande fiskenäring. Hit tar man sig om man vill njuta av det goda i livet så som äta en bit mat på någon av alla restaurangerna, bada på salta klippor, promenera längs Smögenbryggan och insupa atmosfären.
Är man mer aktivt lagd rekommenderar vi båtliv, sportfiske, tennis eller varför inte dykning? På bekvämt båtavstånd finner ni några av Sveriges bästa dykplatser.

Kommunikation

Kommunikationerna till Smögen är utmärkta, bussar tar er vart ni vill!

Närservice

På Smögen har man året runt tillgång till ICA Ankaret som ligger vid broslutet och Direkten, en mini-livs med spel/ tobak och uttagsautomat finns vid torget. Nordens Skeppshandel är belägen vid Nya hamnen. På bryggan återfinns bl.a. den kända fiskauktionen, Göstas Fisk & Skaldjur samt flera andra fiskgrossister. Förskola med åldrar 0-6 år ligger på Hasselösund på Smögen, Smögens skola erbjuder klass F-6 ligger centralt strax innan torget på Smögen. I Kungshamn på cykelavstånd finns även högstadieskola.
Sommartid ringlar sig affärerna längs Smögenbryggan. Flera restauranger är öppna året runt, bl.a. Göstas Fiskekrog, Sea Lodge, Pizzeria Smögen och Thai Ja, sommartid blommar fler restauranger upp kring hamnstråket.

Bilder

Covid- 19 bokad visning

Planritningar

Planskiss entréplan

Planskiss övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
156 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
5 kvm
Entréhall
Stig på! Hallen tar er rakt in i denna trevliga bostad. På er vänstra hand finner ni först tvättstuga, därefter ett av bostadens badrum. Rakt fram möts ni av kök och vardagsrum. På er högra hand finner ni trappan som tar er upp till övre plan. Under trappan finns förvaringsmöjlighet samt luckan ned till krypgrunden. Klinker på golv, ljusa väggar. Entréplan har golvvärme.
Tvättstuga
Tvättstugan är utrustad med förvaringsmöjlighet i skåp, arbetsbänk med diskho samt kombinerad tvätt/ torktumlare. Klinker på golv, ljusa väggar.
Badrum
Helkaklat badrum i stilrena toner. Badrumsmöbel i ek, kommod med handfat, handdukstork, wc samt nedsänkt badkar. Ljust tak med spotlights.
Kök
Vitt trivsamt kök med svarta bänkskivor i sten. Trevlig köksö, perfekt som avlastningsyta, förvaring eller varför inte låta middagsgästerna mingla här medan maten är under tillagning. Maskinell utrustning såsom kyl och frys i fullhöjd, spishäll med fläkt ovan, ugn. Klinker på golv samt ljusa väggar.
Vardagsrum
Generöst vardagsrum som ger gott om plats för ett större matbord och soffgrupp. Här installerade nuvarande ägare en braskamin 2016 som ger rummet mysfaktor ruggiga dagar. Utgång till den stora altanen med plats för många. Laminat på golv, väggar i en behaglig grå ton. Inslag av tegel på pelare.
Övre plan
Trappan leder er upp till övre plan där ni möts av en mindre hall. På er vänstra hand finner ni ytterligare ett badrum och två sovrum. Rakt fram möts ni av ett sovrum som nuvarande ägare lät bygga 2020 och på er högra hand nås husets större sovrum med både havsutsikt, utgång till balkong och walk in closet. Hallen har laminat på golv, väggar i grå ton samt vitt tak.
Badrum
Helkaklat badrum i vita och grå toner. Snedtak med takfönster ger trevligt ljust och den längre personen kan härifrån se havet! Wc, handfat samt duschplats.
Sovrum1
Husets större sovrum ger gott om plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang. Från detta rum har man charmerande vy över omgivningarna i Hasselösund. Här har man också gott om plats för klädförvaring i walk in closeten som nuvarande ägare lät bygga 2019. Utgång till balkong med havsutsikt och kvällssol. Här finns plats för en mindre möbel. Rummet har två ljusa väggar samt två väggar klädda i en vackert mönstrad tapet, laminatgolv samt vitt tak med spotlights.
Sovrum 2
2020 lät nuvarande ägare bygga en takkupa vilket möjliggjorde ytterligare ett sovrum. Perfekt som barnrum, hemmakontor eller gästrum! Laminatgolv samt ljusa väggar, delvis med mönstrad tapet och vitt tak med spotlights.
Sovrum 3
Perfekt barnrum. Väggar delvis i grön ton samt delvis med mönstrad tapet, ljust tak med spotlights och laminatgolv. Sidovind.
Sovrum 4
Perfekt barnrum. Väggar i en rosa behaglig samt laminat på golv och vitt tak. Sidovind, i detta rum finns även vindsluckan till vinden.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1989
Uppvärmning
Vattenburen via bergvärme + braskamin.
Ventilation
Mekanisk frånluft.
Energideklaration
Utförd 1/15/2015
Energiklass
A
Energiprestanda
32 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund (balkgrund).
Stomme
Trä
fasad
Träpanel, mineritskiva på träfasad på östgavel.
Fönster
3-glas isolerrutor
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Hasselön 1:354
Övrigt
Info från sotaren: Här finns en braskamin Contura 630 i vardagsrummet bottenvåning. Sotad och brandskyddskontrollerad 2018-09-24 (ligger på sotning vart tredje år och brandskyddskontroll vart sjätte år) Nästa sotning planeras nu i höst när vi kör igång igen i Sotenäs kommun med sotningar.

Kostnaden för årets sotning = 542 kr och sotning och brandskyddskontroll år 2027 ligger på ca 1500 kr (gissar jag, vet ju inte taxan i förväg). Detta gäller när de har sotning vart tredje år och brandskyddskontroll vart sjätte år. Kostnaderna kan öka om nästa ägare kommer att elda mer/oftare. Då blir det sotning 1 ggr/år och brandskyddskontroll vart tredje år.

Uppgifter lämnad av nuvarande ägare:
Fastigheten förvärvades 2015.
2015: Byte av eluttag och brytare i huset.
2016: Installation av braskamin
2016: Sovrum i garage byggdes.
2019: Walk in- closet byggdes i ett av sovrummen på övre plan.
2020: Takkupa byggdes mot söder. Arbete utfördes av firma.
2021: Utvändig målning av hus, utförd av fastighetsägaren.
Övriga byggnader
Garagebyggnad. I bakre delen av garagebyggnaden har nuvarande ägare byggt ett sovrum.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 34,529 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 16,383
VA
SEK 10,142
Renhållning
SEK 2,623
Sotning
SEK 1,200
Försäkring
SEK 4,181
Beräknat antal personer
5
Kommentar
Fastigheten är ansluten till fiber. Nuvarande ägare betalar 6000 kr/ år för fiber, vilket är valbart.
Nuvarande ägare har sophämtning varje vecka sommartid samt 14- dagars tömning resterande del av året.
Posten sotning avser sotning samt brandskyddskontroll.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,273,000
Byggnadsvärde
SEK 2,232,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 3,497,000
Tomt
Areal
396 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt.
Tomtbeskrivning
Mindre gräsmatta.
Uteplats
Stenlagd uteplats samt generös altan.
Parkering
Parkeringsmöjlighet på uppfart.
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Karta

Sotenäs Smögen

Smör-Annas gata 23

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg