190
MED5EB03850EE9D4D1A821704CA9AAB790C

Såld!

Bra läge!

Bankeryd, BANKERYD

Sjöåkravägen 38A

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,294 Inkl. värme, vatten, internet, kabel-tv, parkeringsplats och bostadsrättstillägg
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea40 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer8-2030-5-269-7
Byggår1972

Såld!
Slutpris: SEK 950,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna mysiga 1:a på Sjöåkravägen 38A i Bankeryd!

En trevlig atmosfär upplevs när du kommer in i bostaden och du får ett ljust och generöst intryck av våningen. Lägenheten har genomgående bra standard och väl genomtänkt planlösning. Ett rum och kök fördelat på hela 40 kvm med egen inglasat balkong i västläge där du kan njuta av både eftermiddagssol och kvällssol. Härifrån har du även utsikt över öppna vyer och grönskande natur. Eller varför inte ta dig ner till Vättern som endast ligger några minuters promenad från bostaden!

Bostaden erbjuder bland annat stort vardagsrum med direkt anslutning ut mot den inglasade balkongen, goda förvaringsutrymmen, samt kök med gott om förvaring. Till lägenheten följer även ett förråd!
Lägenheten har ett bra läge i populära området Sjöåkra. Här finns vackra naturområden och strand i områdets absoluta närhet. Med en kort promenad når du både motionsslingor och Bankeryds centrum. Även till Vätterns strand med badplats når du med en kortare promenad.

Bostadsrättsföreningen Sjöåkra förvaltas av HSB och är en trygg och ekonomisk stabil förening. Tillsammans med grönskande natur, Vättern och välmående förening är trivselnivån väldigt hög.
Innegården är öppen och trevlig med lekpark och sittgrupper. Som boende i föreningen har man även tillgång till tvättstuga, festlokal, pingisrum och mindre verkstad.
Utöver detta finns övernattningslägenhet om vänner eller familj önskar övernatta. Några minuter in till centrala Jönköping med bil, buss eller tåg. I närområdet finns livsmedelsbutiker, café och gym.

Låg månadsavgiften om 2295 kr inkluderas värme, vatten, kabel-tv, internet, bostadsrättstillägg och parkeringsplats. Lån per kvadratmeter ligger på otroliga 470 kr (2019) vilket är ett resultat av välskött ekonomi.

Varmt välkommen att förvärva denna mysiga 1:a med närhet till vatten och grönska!

Om området

Tätort belägen cirka tio kilometer nordväst om Jönköping. Här finner du närhet till såväl Vättern som Jönköpings innerstad.

Utbud på området
För den som önskar kombinera naturnära miljöer och vackra områden men ändå behålla känslan av närhet till Jönköpings innerstad och kommunikationer så är Bankeryd optimalt.

Naturnära områden
Vackra promenadstråk och lugna miljöer erbjuds i närområdet. Perfekt för den som önskar en lugn promenad efter en lång arbetsdag eller för den som unnar sig naturskön lyx under helgen? Här finner du närheten till rofyllda miljöer.

Restaurang- och caféutbud
Restauranger och affärer på området finner du i Bankeryd och ett större utbud inne i Jönköpings innerstad. I Bankeryd som ligger nära beläget finner du bland annat mataffär, skoaffär samt bageri. Bankeryds cityområde erbjuder även flertalet pizzerior och är dessutom berömda för sina frisörsalonger.

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av linjebussar som går med jämna mellanrum. Dessutom finner du i Bankeryd en egen tågstation. Med tåget tar det endast ca 5 minuter att ta sig till Jönköpings Resecentrum via Vättertåget. Vättertåget har dessutom förbindelse mellan Nässjö och Falköping där stationerna ansluter till förbindelser för större delen av landet för destinationer såsom Göteborg, Malmö och Stockholm.

Skola och barnomsorg
I Bankerydsområdet finner du både för- och grundskolor. Området upplevs tryggt för barn och ungdomars uppväxt.

Kultur och nöjen
I Bankeryd finner du även ett rikt fritids- och sportutbud. I Bankeryd är föreningslivet mycket aktivt med sport och aktiviteter bland annat inom handboll och fotboll. Utöver dessa sporter finner du även tillgångar såsom badstrand, ridklubb och båthamn. Ja, här finner du det mesta helt enkelt.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Michel informerar:

- Välmående förening med mycket låg belåning och låga hyror.
- Ett ytterst trevligt läge med gångavstånd till Vättern
- Stor inglasad balkong i västläge.
- Bredband 100/100 och p-plats ingår i avgiften
- Stamrenovering genomförda 2014
- Till lägenheten följer även ett förråd.
- Tvättstugor finns.
- Möjlighet att hyra P-plats med elstolpe och garage finns. Separat kö.
Antal rum
1 rum
Boarea
40 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall med direkt avhängning till vänster som sedan följs av garderober.
Badrum
Direkt till höger från hallen sett finns lägenhetens badrum. Rymligt och bra ljusinsläpp från det frostade fönstret. Utrustningen består utav wc, handfat, spegel, dusch med badkar.
Kök
Snyggt kök med vita luckor, goda arbetsytor och all utrustning av vitvaror samt ett bra ljusinsläpp från ett fönster.
Vardagsrum
Rymligt rum med fint ljusinsläpp från stort fönsterparti. Utöver soffan finns det gott om plats för en säng samt diverse möblemang.
Inglasad balkong
Trevlig balkong i ett fantastiskt läge. I och med att balkongen är inglasad så blir detta ett fantastiskt extra rum många månader om året.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 2,294 Inkl. värme, vatten, internet, kabel-tv, parkeringsplats och bostadsrättstillägg
Andel i föreningen
0.21354 %
Andel av årsavgiften
0.21354 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånlufts ventilation
Energideklaration
Utförd 4/5/2013
Energiklass
C
Energiprestanda primärenergital
148 kWh/m² och år
Övriga byggnader
Består av 14 bostadshus med tre ingångar i varje.
Förening
Namn
HSB Sjöåkra
Om föreningen
Välskött förening förvaltad av HSB. Föreningen består av 287 lägenheter i 14 byggnader samt 8 lokaler uppförda 1972.
Trappstädning och gårdsskötsel utförs av inhyrd personal. Stor bonus att föreningen har två egna fastighetsskötare anställda, det finns alltid någon att ringa som kan hjälpa till.
Bostadsrättstillägget till hemförsäkringen ingår i månadsavgiften. Föreningens fastigheter är anslutna till Telias fibernät med Ip-telefoni, digital-tv med grundutbud och 100 Mbit bredband, ingår i månadsavgiften.

Hemsida: http://sjoakra.com/


Föreningen har 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen. Föreningen arbetar efter den framtagna planen och planerar de närmsta åren för följande åtgärder:
- Byte av balkongdörrar
- Byte av fönster
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
287
Tv och bredband
Föreningens fastigheter är anslutna till Telias fibernät med Ip-telefoni, digital-tv med grundutbud och 100 Mbit bredband, ingår i månadsavgiften.
Parkering
Föreningens bilplatser utgörs av 60 garageplatser (200 kr/mån) samt 287 p-platser vilka är gratis att nyttja varav 116 st finns med elstolpe (50 kr/mån) att hyra. Till garagen är det separat kö.
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
2011 - Nya armaturer med sparbelysning trapphus samt postboxar
2011 - Takisolering (halva området)
2012 - Avslutande takisolering + byte garageportar
2013 - Renovering av asfaltytor
2013-2015 - Relining av samtliga hus
2016 - Panncentralen
2017 - OVK-besiktning, byte av 15 st altandörrar
2018 - Byte av tak hus 36, ommålning av tvättstuga samt golv i panncentralen, byte av fönster och dörrar på förrådshus.
2019 - Moss- och mögelbehandling av samtliga hus, plåtarbete på panncentralen, byte av samtliga cykelställstak, översyn av samtliga entrelås, radonmätning, ny belysning i alla förrådsutrymmen - mer info i års.redovisningen.

Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras. Föreningen arbetar efter framtagen plan. De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder; byte av balkongdörrar, nya tak på resterande cykelställ, utvändig ommålning av panncentral. Inga beslutade avgiftshöjningar.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Det finns också cykelförråd, föreningslokal att hyra, möjlighet till odlingslott, pingisrum och uthyrningsrum. Närhet till badplats nere vid Vättern.

Stor tvättstuga centralt belägen med 6 fullutrustade tvättrum samt en grovtvättstuga (50A) . Festlokal och övernattningsrum (52C) finns att hyra.
Välskötta och trevliga innergårdar med sittgrupper och lekplatser. Grönområde och natur precis utanför fastigheten. Kolonilott finns att hyra.

Karta

Bankeryd BANKERYD

Sjöåkravägen 38A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg