MED9D87BD9CB5CF4FA6A59CAE8137F17B2E

Stor och ljus 2rok som går att göra om till 3rok!

Budgivning

Spånga

Vissingebacken 11, 2tr


Utgångspris: SEK 1,595,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Välkommen till denna stora och ljusa 2rok som man enkelt kan göra om till en 3rok. Fina ljusinsläpp från stora fönsterpartier från två väderstreck. Stora sällskapsytor i vardagsrummet där bara fantasin kan sätta stop på hur du vill möblera. En stor inglasad balkong som du har access till från sovrummet. Den smarta planlösningen med en klädkammare mellan vardagsrum och sovrum gör förvaringen smartare! Köket är ljust med all mekanisk utrustning såsom diskmaskin kyl och frys. Matplatsen är gigantisk och många väljer att göra om den till ett nytt smart rum! En väldigt låg avgift därtill gör denna lgh till Tenstas bästa 2rok.Populär förening där kabel-tv och EL INGÅR i avgiften. Välkomna på visning!

Om området

Det nya Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet och skulle ha en "stadsmässig" täthet nära naturen. I den nya stadsdelen skulle även "trafikseparering" gälla, alltså fordonstrafiken avskild från övriga trafiken genom planfria korsningar. Det första spadtaget togs i november 1966 och året därpå skedde den första inflyttningen. De första boenden fick leva på en gigantisk byggarbetsplats med tillfälliga matbutiker i baracker, provisorisk busslinje, leriga gångvägar och bristande social service. En av de stora aktörerna var Svenska Bostäder som informerade sina nya hyresgäster i en broschyr 1969: "Vi vill uppmärksamma Er på att Ni flyttar till en stadsdel i varande. Ni kommer med andra ord en tid framöver att bo på en byggarbetsplats med allt vad det innebär...". Dessa problem ledde till att Testa fick utstå massiv kritik, speciellt av massmedia. Situationen förbättrades i takt med att stadsdelen växte fram och sociala inrättningar samt skolor och centrumanläggningen färdigställdes.
Till miljonprogrammet hörde även småhus och år 1969-1970 uppfördes kvarteret Sörgården i regi av Stockholms stads småstugebyrå (SMÅA). Kvarteret ligger öster om Spånga kyrka och är stadsdelens enda ursprungliga småhusområde. De 76 vinkelbyggda radhusen tillkom i självbyggeri och hade formgivits av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Området är en bra representant för det tidstypiska idealet för radhus från 1960-talet "tätt-och-lågt". Arkitekturen är enhetlig med enkla, kubiska, byggnadsvolymer och fasader i ljus spritputs och röd träpanel. Kvarterets småhus är grönklassade av Stadsmuseet i Stockholm vilket betyder bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Kommunikation

Från Tensta tar det 20 minuter med tunelbanans blåa linje till T-Centralen. Från Tensta går flertalet bussar till Norra Storstockholm så som Kista, Spånga, Järfälla och Universitet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,404 ink Kabel-TV, VA, Värme, Vatten och EL ingår!
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea64 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer511
Byggår1969

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall:
Välkomnande rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i garderob. Laminatgolv samt vitmålade väggar.

Kök:
Nyrenoverat kök från IKEA med vita luckor och mörk laminatbänkskiva med vitt kakel ovanför. Gott om förvaring i de många skåpen och väl tilltagen bänkyta. Laminatgolv samt vitmålade väggar. Matplats vid fönster. Köksutrustning: ugn (Electrolux), spishäll (Electrolux), fläkt, fullhöjds kyl & frys (Bosch), diskmaskin .

Vardagsrum:
Ljust och rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord. Stort fönsterparti med fri utsikt över grönska. Laminatgolv samt vitmålade väggar.

Badrum:
Stambytt badrum från slutet av 90-talet med klinkergolv och helkaklade väggar samt ett praktiskt vädringsfönster. Här finns vägghängd wc, handfat, duschplats med badkar. Installerat tvättmaskin och torktumlare tack vare fördragen el samt VA.

Sovrum
Stort och rymligt sovrum med utgång till den härliga balkongen i högt fritt läge. Praktisk klädkammare i anslutning. Gott om plats för dubbelsäng och andra möbler. Laminatgolv samt vitmålade väggar.

Balkong
Inglasad balkong med gott om plats för möblering och Ingen insyn alls.
Antal rum
2 rum
Boarea
64 kvm
Areakälla
Föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 7, hiss finns
Pris
SEK 1,595,000
Avgift
SEK 4,404 ink Kabel-TV, VA, Värme, Vatten och EL ingår!
Andel i föreningen
0.1242 %
Andel av årsavgiften
0.1242 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/27/2020
Energiklass
E
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Förening
Namn
Brf Päronet nr 7 inom HSB Stockholm
Om föreningen
HSB Brf Päronet nr 7 består av 676 lägenheter. Stambytta badrum mellan 1995-1998.

Föreningen bildades den 15 januari 1965 och registrerades den 27 februari 1965. Föreningen innehar tomträtten, äger och förvaltar byggnaderna och fastigheterna: Islinge, Vissinge, Elinsborg, Hasslinge, Skäftinge, Hydinge 1 och 2 samt Mellinge. Tomträtt innehas även på fastigheten Tensta 4:8; (parkeringen vid Elinsborgsbacken).

Förvaltningsområdet omfattar 20 bostadsbyggnader med 676 lägenheter, 286 p-platser utomhus samt 290 garageplatser fördelat i både varm- och kallgarage. I varmgaraget finns även parkering i troaxbur för MC och mopeder. Grovsopsrum finns på Vissingebacken samt ett på Melligebacken. Det senare endast för de boende på Mellingebacken. Styrelsen planerar att bygga grovsoprum även på Elinsborgsbacken samt Skäftingebacken.

Överlåtelser, avgifter, hyror, parkerings- och garageplatser administreras av förvaltaren HSB.

Uthyrningslägenhet samt gemensamhetslokal finns i föreningen.
Fyra tvättstugor finns i föreningen.

Titta gärna på föreningens hemsida för mer information: http://www.hsb.se/stockholm/paronetnr7
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
676
Varav hyreslägenheter
4
Antal lokaler i föreningen
9
Tv och bredband
KabelTV och Bredband via ComHem. Grundutbudet av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Parkering
P-plats och garageplats finns att hyra. Kan förekomma kö. Cirkapriser:
P-plats utomhus - 200 kr/månad
Kallgarage - 300 kr/månad
Varmgarage - 570 kr/månad
P-plats med EL. - 350 kr/månad
MC-Plats - 150 kr/månad
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,593 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 683

Karta

Spånga

Vissingebacken 11, 2tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg