510
MEDCEA2EFEB7F4246E98CAAC9938BD58332

Såld!

Trivsam bostad med separat uthyrningsdel!

Kärrtorp, Johanneshov

Kärrtorpsvägen 89Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

102 kvm

VÅNING

3

LÄGENHETSNUMMER

6

MÅNADSAVGIFT

5 892 kr

BYGGÅR

1950

Trivsam bostad med separat uthyrningsdel!

Varmt välkommen till denna unika bostad om 4 rum med kök och två badrum i hjärtat av härliga Kärrtorp. Lägenheten ligger på gaveln högst upp i huset och med balkong som vetter mot sydost. Tack vare gavelläget finns fönster i tre olika riktningar vilket ger ett otroligt fint ljusinsläpp. Då bostaden har två entréer från trapphuset nyttjas den idag som två avskilda lägenheter; en 3:a med kök och balkong samt en 1:a fullrustad med både kök samt ett badrum. Detta gör bostaden optimal för den som vill använda 1:an som uthyrningsdel med en passiv inkomst om ca 10 000 kr/mån, men också för den som vill nyttja 4:an som helhet för hela familjen.

Bostaden är välplanerad med utmärkta lösningar för förvaring, i form av två klädkammare och flertalet garderober. Vardagsrummet är lättmöblerat och härifrån når du den rymliga balkongen. Två stora sovrum varav det ena kan disponeras också som arbetsrum för hemmajobbaren. Modernt och välutrustat kök i god standard och med generös förvaring i över- och underskåp samt goda arbetsytor och plats för matbord. Helkaklat badrum med klinker och badkar som också är helt förberett för tvättmaskin med både el- och vattenlösningar på plats. 1:a är utrustad med modernt kök och fräscht renoverat badrum. Plats för både sociala ytor och säng gör den perfekt för tonårsbarnet eller som uthyrningsdel, alternativt som ett extra rum i 4:an som helhet.

Stabil förening med låg belåning. Lägenheten är belägen bara två minuters promenad från Kärrtorps centrum med T-banestation samt både dagligvaruhadel, restauranger och butiker. Utmärkta kommunikationer och närhet till Nackareservatet för den som uppskattar lugnet i naturen. För- och grundskolor samt gymnasium finns i området.

En sällan skådad möjlighet. Här finns allt som behövs för att ni ska trivas!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MEDCEA2EFEB7F4246E98CAAC9938BD58332
MED8044637504534F69A41ADBDDCF638639
MED6777A02DD6924E9CB1C7B7561B3F264C
MEDF88AE85F26FE4D72B4CFB13A2F9C474A
MEDFE9501B65C5D4553B2009DE2E6D15B0B

Planritningar

Planritning

Alternativ planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

102 kvm

LÄGENHETSNUMMER

6

VÅNING

3 av 3

MÅNADSAVGIFT

5 892 kr

BYGGÅR

1950

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

Enligt ekonomisk förvaltare

BALKONG

Ja

HALL

Välkommen in i bostadens rymliga hall. Här finns goda avhängningsmöjligheter in till vänster med både hatthylla och plats för skoställ. Den platsbyggda garderoben samt skåpen i originalutformning erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. På golvet ligger svart klinker och väggarna är målade i ljusgrått. I direkt anslutning finns en klädkammare som med fördel även kan användas som förråd.

BADRUM

Badrummet är helkaklat och har klinker på golvet, allt i ljusa toner. Här finns badkar med dusch, WC, handfat, spegel och badrumsskåp. Det insynsskyddade vädringsfönstret bidrar med ljusinsläpp. Badrummet är också helt förberett för tvättmaskin med både el- och vattenlösningar på plats, för den som önskar underlätta tvättandet.

VARDAGSRUM

Stort och lättmöblerat vardagsrum med utgång till bostadens trevliga balkong i sydostlig riktning. På golvet ligger träparkett som är genomgående i hela bostaden. Rikligt ljusinsläpp genom det stora fönstret. Här finns plats för både soffa, soffbord, mediamöblemang samt ett matbord för ca 6-8 personer. Tapetserade väggar i grått och bevarad originaldetalj i form av fönsterbräda i marmor, ett återkommande inslag även i övriga rum.

SOVRUM 1

Från vardagsrummet når du det rofyllda sovrummet med ljusgrått tapetserade väggar och parkettgolv. Härligt ljusinsläpp genom fönster som vetter mot husets baksida. Här finns plats för både dubbelsäng, nattduksbord samt en rymlig garderob eller annan förvaringsmöbel. Genom rummets vänstra vägg fanns tidigare en öppning med passage mot det andra sovrummet/arbetsrummet (se alternativ planlösning). Dörrkarmen med dörr finns fortsatt bevarad i väggen för den som önskar återställa originalplanlösningen.

SOVRUM 2/ARBETSRUM

Bostadens andra sovrum har plats för dubbelsäng, nattduksbord samt annat möblemang men kan också nyttjas som ett barnrum alternativt arbetsrum/kontor för den som arbetar hemifrån. Ljust tapetserade väggar och parkettgolv samt ljusinsläpp från fönster på husets gavel.

KÖK

Stilrent kök som går i ljusa toner med ljusgrått målade väggar och vitlackerade skåpluckor. Här finns modern maskinell utrustning i form av ugn, induktionshäll, köksfläkt, inbyggd micro, diskmaskin samt kyl och frys. Bra arbetsytor på bänkskiva i trä med vitt kakel ovanför, diskho och gott om förvaring i över- och underskåp samt skafferi. Plats för att avnjuta goda frukostar vid matbord för ca 4 personer. Ljusinsläpp genom fönster som vetter mot gatan.

1:AN/EXTRA RUM

Bostadens fjärde rum är idag separerat från den övriga bostaden och har nyttjats som uthyrningsdel. Om man istället vill använda bostaden som en enhetlig 4:a finns möjlighet att öppna upp mellan 1:an och bostadens vardagsrum enligt den alternativa planlösningen.
1:an har egen ingång från trapphuset in i hall med svart klinker på golvet, ljusgrå målade väggar samt goda avhängningsmöjligheter. Här finns ett snyggt och modernt utrustat kök med diskho, spisplatta, köksfläkt, ugn, diskmaskin, kyl/frys samt förvaringsmöjligheter i över- och underskåp med vitlackerade skåpluckor. Snyggt svart kakel ovan bänkskivan i trä.
Allrummet är målat i ljusgrått med snyggt trägolv. Idag är det inrett med matbord för 4 personer, soffa, mediamöbel, säng samt garderob. Rikligt med ljusinsläpp genom två fönster som båda vetter mot gården på husets baksida.
I 1:an finns också ett nyrenoverat badrum med ljust kakel på väggarna samt mörkgrå klinker på golvet. Här finns golvvärme, dusch, handfat med kommod, badrumsskåp och spegel samt WC. Snyggt mosaikkakel pryder den del av väggen som omger handfatet med tillhörande badrumsskåp.

ÖVRIGT

I bostaden finns två klädkammare, varav den ena är stor nog att nyttjas även som hemmakontor. Utöver detta finns två källarförråd i huset som tillhör bostadsrätten.

Om området

I Kärrtorp bor du med absolut närhet till city men ändå i en lugn och pittoresk miljö med gott om rekreationsområden.

Nackareservatet som är ett populärt område ligger några minuters promenad från bostadområdet. Här finns bland annat motionsspår, golfbanor och badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Vid Nytorps gärde finns även utomhusbassänger och fotbollsplaner, som ligger runt hörnet. På Söderarmsvägen ligger det för Kärrtorpsborna välkända kvarterskonditoriet SantaFe.

På andra sidan Nynäsvägen ligger Gamla Enskede som bjuder dig på vackra sekelskifteshus, mysiga små butiker. Nybakat bröd köper du på Enskede bageri. Enskededalen är ett av Stockholms mest eftertraktade områden på grund av sin totala närhet till Stockholm city men där ändå närheten till naturen är slående. Kort och gott ett fantastiskt läge, men där du ändå har lyxen av lugn och ro när det behövs.

Kommunikation

T-banan tar dig in till T-centralen på 12 minuter och ligger på kort avstånd från bostaden. Ni finner även ett flertal busslinjer som sträcker sig inom söderort.

Närservice

Vid Globen står ett 60-tal butiker, systembolag, restauranger och olika nöjesarrangemang till ditt förfogande. Vid Sickla köpkvarter som ligger 5 minuters bilväg från bostaden har du ett 100-tal butiker, biografer och restauranger.

Parkering

Parkering sker på gatan. Parkeringsavgift dagtid vardag samt dagtid lördag, på vissa gator förekommer även städdagar och datumparkering. Möjlighet till boendeparkeringstillstånd, ansökan för boendeparkering sker hos Stockholm Stad.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

5,7908 %

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1950

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

FTX samt självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2017-09-21

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

143 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Svenska Högarna 4

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

26

VARAV HYRESLÄGENHETER

2

EKONOMI

I dagsläget finns inga beslut eller planer kring eventuella förändringar gällande månadsavgiften.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja, föreningen tillåter delat ägande

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, föreningen nyttjar marken om 3030 kvm genom ett tomträttsavtal med Stockholm Stad och årsavgälden ligger 2021 på 173 900 kr. Under perioden 2022-2024 kommer avgälden att genomgå en successiv årlig höjning där den 2024 kommer att ligga på 242 400 kr. Tomträttsavtalet omförhandlas 2028.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 190 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

476 kr

Om föreningen

Brf Svenska Högarna 4 är en äkta bostadsrättsförening registrerad 2011 och belägen i populära Kärrtorp. Föreningen innehar ett flerbostadshus på adressen Kärrtorpsvägen 89-93, som uppfördes 1950 och förvärvades av föreningen år 2011. I huset finns 26 lägenheter varav 24 är upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt, vilket innebär en fördelaktig s.k. "dold tillgång".

I föreningen finns gemensamma utrymmen så som tvättstuga, förråd samt cykelrum. På husets baksida finns även en grillplats som kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Föreningen förvaltas ekonomiskt av Simpleko AB. Gällande den fastighetsrelaterade förvaltningen och skötseln finns avtal med Åkerlunds Fastighetsservice AB.

Tv och bredband

Föreningen erbjuder grundutbudet för kabel-TV samt bredband genom ett gruppavtal med leverantören Telenor. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 264 kr/mån som betalas av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har 6 st parkeringsplatser på tomten och samtliga är i dagsläget uthyrda. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är 400 kr/mån. För parkeringsplatserna anammas ett kösystem och vid eventuell intresseanmälan kontaktas styrelsen.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2020 - Målning av trapphus
2020 - Takunderhåll i form av tvättning, målning och mindre reparationer
2020 - Åtgärdande av mindre fuktskador i del av fastigheten genom dräneringsarbeten och reparation av huskroppen
2019 - Utbyte av elarmatur till LED i trapphus, skyddsrum och entrébelysning
2019 - Underhållsspolning av avloppsstammar
2019 - OVK-besiktning, inkl. rensning av kanaler och byte av luftfilter
2018 - Ventilationsrengöring och fläktservice
2018 - Renovering av cykelrum
2018 - Åtgärder i skyddsrum enligt MSB-besiktning
2017 - Byte av värmerörstråk
2016 - Byte av elservis
2014 - Utbyte av kall- och varmvattenstråk i källarplan
2013 - Utbyte av el och belysningsarmaturer i delar av källarkorridoren
2013 - Nybyggnation av tvättstuga
2011 - Tilläggsisolering av fasaden
2011 - Balkongrenovering
2011 - Fönsterbyte
2008 - Stamrenovering
2002 - Stamrenovering
2002 - Elinstallationer i lägenheter
2000 - Takbyte

Kommande renoveringar:
2021 - Relining av stammar i bottenplatta
2021 - Målning av sockel
2021 - Byte av cirkulationspump och styrventiler

Övrigt

Uppgifterna kontrollerades med bostadsrättsföreningen 2021-09-21. För ytterligare kontroll av uppgifterna eller mer information kontaktas styrelsen.

Karta

Stockholm Kärrtorp

Kärrtorpsvägen 89

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg