510
MEDE30CDA00A846400B879305CBCC465D51

Såld!

Mysig och ljus tvåa i fina Kålltorp!

Kålltorp, GÖTEBORG

Munkebäcksgatan 6

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,069 värme, Va,
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea48 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer3
Byggår1930
Driftskostnad325 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,800,000

Ansvarig mäklare

Här erbjuds ni möjligheten att flytta in en riktigt fin tvåa med nytt badrum och snyggt kök! Fönster åt två väderstreck gör att lägenheten känns ljus och öppen. Populärt område med närhet till både natur, kommunikationer och service. Välkommen på visning!

Om området

I populära stadsdelen Kålltorp har du ett fint läge i östra Göteborg. Omgärdad av Renströmska parken, Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön finns gott om möjligheter till härliga naturupplevelser.

I Kålltorp hittar du genuina miljöer och byggnader av högt kulturhistoriskt värde. Här syns bland annat de pittoreska landshövdingehusen i både 1920-talsklassicistisk och funktionalistisk stil. I samband med att Kålltorp blev en del av Göteborgs stad 1909 anlades Kålltorps lungsotssanatorium, senare Renströmska sjukhuset. Med tiden utvecklades här en modern lungklinik som flyttade ur lokalerna först 1995. Sedan 2010 har den pampiga röda tegelbyggnaden tjänat som bostadshus.

Idag är Kålltorp ett attraktivt område med mysiga kvarterskrogar som Ölstugan Tullen och Resturang Intill som skapar liv och rörelse. På Ängsvaktaregatan ligger Bagaren och Kockens fina köksbutik där du kan botanisera i timmar bland roliga designartiklar. På västra sidan om samma gata hittar du Kulturhuset Kåken i gamla Härlanda fängelse. Här arrangeras intressanta aktiviteter för alla åldrar; konserter, föreläsningar, sagostunder, barnteater, vernissage mm. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

Soliga dagar lockar Renströmska parken till picknick och vid Härlanda Tjärns badplats flockas traktens barnfamiljer. På promenad- och cykelavstånd ligger natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner och motionsslingor. Strax intill sträcker också det stora naturområdet Delsjön ut sig med sina vackra vandringsleder och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i.

Närmaste större serviceområde är Munkebäckstorget, ett 50-talstorg med apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, fiskbil, systembolag och pizzeria. Vid Munkebäcksmotet finns ICA Kvantum, perfekt när det är dags att storhandla, men du hittar även mindre livsmedelsaffärer utspridda i området.

I Kålltorp har du nära till kommunala kommunikationer. Med spårvagn 1, 3, 5 och stombuss 17 tar du dig in till Göteborgs city. Daghem och skolor finns på nära håll i området.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
48 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall med bra förvaring. Härifrån når du hela lägenheten. Hallen går i vitt med ett golv av grå klinker.
Sovrum
Stort sovrum med plats för en dubbelsäng. Här ges goda ljusinsläpp genom fönstret. Här finner ni mycket bra förvaring i de platsbyggda garderoberna. Det finns även bra möjligheter för ett hemmakontor här. Rummet går i en vacker grå ton med ett golv av ekparkett.
Vardagsrum
Smart planerat vardagsrum med god plats för en soffa med tillhörande bord.
Rummet går i vitt och golvet av ekparkett.
Kök
Öppet och ljust kök med goda ljusinsläpp genom det stora fönstret. Här finns spis, ugn och kyl med frys samt diskmaskin. Köket går i en ljus kulör med luckor i vitt. Golvet är av ekparkett.
Badrum
Ljust helkaklat badrum med toalett, handfat och dusch. Rummet går i vitt.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 3,069 värme, Va,
Driftskostnad
SEK 3,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,500
Andel i föreningen
7.89 %
Andel av årsavgiften
7.89 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1930
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 5/21/2019
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
139 kWh/m² och år
Förening
Namn
brf åldermannen 1
Om föreningen
Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta). Föreningen tillåter delat ägande.
I föreningen finns 13 st lägenheter och 3 st lokaler. Allmänt om föreningen: Brf Åldermannen 1 består av en flerbostadsbyggnad i vinkel med tre våningar samt vind och källare. Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Kålltorp 37:1 under 2017 med adresserna Munkebäcksgatan 6 och Björcksgatan 29 och äger marken. Total area är på 769 kvm uppdelat på 166 kvm lokaler och 603 kvm bostadsarea.Gemensamma utrymmen: Källare och vind samt tvättstuga.Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revisorsringen.Parkering: Gratis parkering i området. TV och bredband: ComHem. Gårdsplats: Gemensam innergård med grillplats. Inga större renoveringar och avgifthöjningar inplanerade 2021-04-23.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
13
Antal lokaler i föreningen
3
Renoveringar
1974: Byte av vatten och avloppsstammar.
1978: Ny fasadbeklädnad och takbyte
2010: Upprustning av trapphus samt nya dörrar till vind, källare
2010: Nya el-stigare till lägenheterna
2014 Ommålning av fönster
2014: Fasadtvätt

Framtida renoveringar
Översyn och injustering av värmeanläggning
Utvändig underhållsmålning av fönster, byte av värmestammar vån 1 och 2 samt delvis utbyte av maskinutrustning i tvättstuga.

Karta

Kålltorp GÖTEBORG

Munkebäcksgatan 6

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg