MEDC8D0E96A8AED4754A00C19EA7E45F9CC

Välbevarat hus med havsnära, attraktivt och vackert läge på Korsviken!

Klarlagt

Ljungskile

Gusseröd 308

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum8 rok
Boarea269 kvm
Biarea82 kvm
Tomtarea27,020 kvm
Byggår1967
Driftskostnad5,068 kr/månad

Utgångspris: SEK 12,000,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen till denna fantastiska villa precis vid havet i Korsviken - charmigt med stora sociala ytor och välplanerat nyttjande av varje kvadratmeter som fungerar lika väl till vardags som för fest! Fastigheten erbjuder många möjligheter. Nuvarande ägare har idkat en framgångsrik uthyrningsverksamhet. Om så önskas kan ny ägare fortsätta verksamheten med det inarbetade namnet.

Det första man möts av i huvudbyggnaden är en trevlig och välplanerad hall. Från hallen finns tillgång till en fräsch gästtoalett, Fortsätter du rakt fram kommer du in i vardagsrummet. Det är stilrent och mysigt med en öppen spis och en underbar havsutsikt. Härifrån kan du också gå ut till terrassen. Från vardagsrummet är dörrarna (spröjsade glasdörrar) öppna till köket. Köket är praktiskt med en öppen planlösning och planerat för många personer. Här finns generösa arbetsytor, bänkskivor i mörkt trä, en bardisk och vita skåpluckor samt två diskhoar. Matplatsen på 25 kvm är som en stor veranda med fönster runt om. Där kan du sitta och avnjuta din frukost i lugn och ro och njuta av den milsvida utsikten över hav och skog. Från köket finns utgång till en altan i österläge, för morgonsolens skull och en i söder. Från vardagsrummet finns en dörr in till sovrummet, Det är stort och har ett eget badrum samt en walk-in closet. Både från badrummet och hallen kan du nå tvättstugan som är välutrustad och även har en dusch.

Andra delen av huvudbyggnaden inrymmer ett härligt vardagsrum men högt till tak öppet ända till nock. Stora fönster mot havet och utgång till en enorm terrass med fantastisk havsutsikt. Här finner du även ett praktiskt litet kök som erbjuder allt du kan önska för att laga din favoritmat. På entréplan finns två rymliga sovrum, ett duschrum och en mindre toalett. Inte att förglömma är det helt underbara loftet som man kan ha till sovrum, kontor eller tv-rum. Det är hel källare under denna del 82 kvm

Gästhuset är på 40 kvm och har två rum, ett pentry med matplats och ett fräscht duschrum med toalett och tvättmaskin. Huset har också en härlig terrass med havsutsikt. Total boyta på huvudbyggnad med gästhus är 269 kvm

Till fastigheten hör en fantastisk tomtmark på total 27.020 kvm. I söder och väster slutar tomten ca 20 m. från stranden. Tomten har stora gräsytor, mycket sol och en del skog. På tomten finns också ett nybyggt vinterbonat Attefallshus på 25 kvm med ett rum, kök och dusch/toalettrum samt en lekstuga.

Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Jessica Nyman för mer information eller privatvisining. 0727 - 11 33 00 eller mejla jessica.nyman@husmanhagberg.se

Viktiga dokument & länkar

3D-länk
Klarlagt

Bilder

Fastigheten

Gårdsplan

Entré

WC hus nummer 2

Hall

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Boarea är fördelat på 3 hus. Huvudbyggnaden på 123 m2, annexet på 106 m2 och gäststugan på 40 m2. Utöver detta finns en attefalls stuga på 25 m2.
Antal rum
8 rum varav 5-6 sovrum
Boarea
269 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
82 kvm
Hall
Den inbjudande, lättmöblerade och trevliga hallen öppnar upp och välkomnar både boende och gäster med vitmålade väggar och mörkt klinkergolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall, såsom bra förvaringsmöjligheter.
Vardagsrum
Vardagsrummet är husets givna samlingspunkt – ett charmigt, härligt och lättmöblerat rum med vackert trägolv och vitmålade väggar. Här erbjuds mycket dagsljus, öppen spis och vacker utsikt mot vattnet och utgång till altan i söderläge.
Kök
Det stora, härliga och ljusa köket har vita väggar och charmigt äldre plankgolv. Utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, kyl, frys, mikrovågsugn och diskmaskin. I övrigt erbjuder köket en trevlig köksö, stora fönster, generösa arbetsytor, vita skåpluckor och gott om plats för matbord och stolar. Här har du en fantastiks utsikt mot vattnet.
Sovrum
Från vardagsrummet når du husets master bedroom – ett harmoniskt och rogivande rum med vackert trägolv och vitmålade väggar. Rummet har stor walk in closet. Har intilliggande badrum.
Badrum
Fräscht, trevligt och påkostat badrum med kommod, toalett och stort badkar. Här ligger mörkt klinkergolv som går fint ihop med rummets väggar i vitt kakel.
Gästtoalett
Husets gästtoalett är liten, fin och fräsch och har toalett och handfat.
Uteplats
En stor, mysig och underbar altan med markis och lättmöblerade ytor. Härifrån har du utsikt mot vattnet. Nås via vardagsrummet.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med annex
Byggnadsår
1967
Uppvärmning
Luft/vatten pump med radiatorer. Öppen spis
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 5/16/2017
Energiklass
D
Energiprestanda
60 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Torpargrund samt platta på mark
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Gusseröd 1:9
Övrigt
HB1 Nybyggnadsår 1954 Om- och tillbyggnads år 2007
HB2 Nybyggnadsår 2007
Övriga byggnader
Annexet som är ihopbyggt med huvudbyggnaden har i dagsläget hyrts ut för semester/eventboende. Huset har en hög standard med 4 rok. För den som inte vill hyra ut fungerar det även utmärkt för den stora familjen som behöver mer utrymme än vad som erbjuds i huvudbyggnaden.

Gäststugan med 2 rok. Tinettkök med plats för bord och stolar. Ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och våningsäng. Stort vardagsrum med plats för soffa och säng. Högt i tak med synlig balkar som ger en härlig rymd. Kaklat badrum med wc, dusch, kommod, handukstork och tvättmaskin. Denna stuga har stor uthyrningspotential för åretruntboende.

Attefallare med 1 rok. Plats för matbord, soffa och säng. Trinettkök. Även denna har stor uthyrningspotential.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 60,812 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 41,476
VA
SEK 2,235
Renhållning
SEK 5,731
Väg, samf
SEK 2,127
Försäkring
SEK 9,243
Beräknat antal personer
1
Kommentar
I vägavgiften/samfällighetsavgift ingår avgift till GA 1 och G3. Nätoperatör är Uddevalla Energi och Elleverantör är Göta Energi. Tömning av trekammarbrunn 2 ggr/år. Renhållning organisk var 14 dag och restavfall var 4:e vecka.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 18,848 / år
Övrigt
Taxeringskod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 5,600,000
Tomt
Areal
27020 kvm
Tomttyp
Trädgårdtomt
Tomtbeskrivning
Fastigheten ligger på ett helt unikt läge på Korsviken. Helt insynsskyddad. Det går en stig ner till vattnet, strax nedanför finns det en liten strand som det går att bada ifrån.
Uteplats
En helt underbar altan i. Här finner du alltid din egna lilla drömplats för alla tillfällen. Altanen löper runt hela huset där du har lägen i alla väderstreck. Från köket har du utgång till en altan i öst där det är helt underbart att ta sitt morgonkaffe. Från vardagsrummet i huvudbyggnaden och vardagsrummet i annexet når du den stora altan som ligger i sydväst läge som är en helt fantastik för alla trevliga grillkvällar.
Parkering
Gott om plats för många bilar.
Planbestämmelser
Strandskydd
Vatten/avlopp
Egen djupborrad brunn. Trekammarbrunn med infiltrationsbädd.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Uddevalla Korsviken GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Uddevalla Korsviken GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering
Avtalsservitut Kraftledning
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 14-IM4-45/140.1

Karta

Ljungskile

Gusseröd 308

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg