KarriärOm oss
230
MED18F1272DCBF5442D9618E44E2053CA8B

Drömhemmet för visionärenAgnsjödalsvägen 211 Anneberg - Älvsåker, Kungsbacka

Anneberg - Älvsåker, Kungsbacka

Agnsjödalsvägen 211


PRIS (utgångspris)4 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

320 kvm

TOMTAREA

1 832 kvm

BYGGÅR

1995

DRIFTSKOSTNAD

2 025 kr/månad

PRIS

4 995 000 kr utgångspris

Drömhemmet för visionären

Nära vackra och badvänliga Agnsjön, längst in på en återvändsgata ligger en helt unik bostad, byggd i etage med alpinspirerad exteriör. Tillåt oss presentera ett alldeles unikt hem som någon gång kan har benämnts "skrytbygge" av en och annan lite avundsjuk betraktare, lite roligt då det är en underfundig komplimang. Här i denna villa kan man lätt föreställa sig mingelpartyn och stora middagar för de 30 närmsta. Vi kan däremot inte erbjuda lagom, för något sådant finns inte i denna villa. Välkomna till denna byggnad om 320 kvm för dig som vill tänka utanför boxen. Drömmer du om täljstenskamin, högt i tak, italienskt kakel och en insynsskyddad altan med bubbelpool samtidigt som du själv kan forma ditt framtida hem? Då är du hemma! Fördelat på tre våningsplan finns flertalet sovrum och sociala ytor. För dig som önskar finns dessutom 125 oinredda kvm på våning två och tre. Här kan det redan generösa köket utvidgas, ännu ett stort sällskapsrum få rum eller fler sovrum skapas. Det finns också goda möjligheter att inreda en uthyrningslägenhet för dem som önskar bo kostnadsfritt med en hyresintäkt som extra inkomst. Välkomna till möjligheternas hus!

Bilder

MED18F1272DCBF5442D9618E44E2053CA8B
MED71EBCB113C7540A6B8B0A8A22A0E1066
MED90066C7906C740849D9AF68AD8457D0F
MEDE6F93A33ABCC4D43AD4994389BA81CA2
MED034D774E3E864577B083EC37E050227E

Planeringsverktyg

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

320 kvm

TOMTAREA

1 832 kvm

BYGGÅR

1995

DRIFTSKOSTNAD

2 025 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Inbjudande entré med väl tilltagen takhöjd och fin rymd. Praktiskt klinkergolv och putsade väggar ger ett läckert första intryck och ger en vink om vad som väntar oss i denna stora villa. Intill hallen ett trivsamt allrum med burspråk, idag är det ett rymligt tonårsrum men fungerar precis lika bra som TV rum, kontor eller gästrum om så önskas. Tvättstuga med gott om plats för torkställ och vikytor. Här har vi också tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Då tvättstugan har en egen ingång blir det en mycket praktisk groventré för den aktiva familjen. Här blir toppen att komma in efter joggingturen, hundpromenaden eller med barnen och alla galonisar. Vägg i vägg med tvättstugan ligger ett av badrummen, helkaklat i blå toner. Utrustat med dusch med duschvägg, toalett och handfat. Intill Badrummet pannrum.

Via trappan i hallen når vi våning två. Här kommer vi upp till köket som är mittpunkten i villan och husets hjärta. Matplatsen i burspråket har en härlig vy och denna årstid ser vi en glimt av Agnsjön. Hela denna våning har en väl tilltagen takhöjd men matplatsen har tak upp i nock och är öppet mot våning tre. Köket är stort och har bra med förvaring, arbetsytor och svängrum. Köksön med stenskiva fungerar både som extra arbetsyta och frukostbar här finns dessutom en gasspis med integrerad grill och fritös. Spishäll, mikro, ugn, fläktkåpa, side by side kyl och frys och diskmaskin. Här finns också utgång till frukostaltanen. En halvtrappa ner från köket når vi det generöst tilltagna vardagsrummet. Komplett med bar, utgång till terrassen och den imponerande täljstenskaminen som sprider både värme och trivsel i denna stora sällskapyta. Intill vardagsrummet hittar vi uterummet, här ger de stora fönsterpartierna en känsla av att befinna sig ute. Intrycket förstärks av den vackra rustika panelen med intrikat mönster som ger en trivsam atmosfär och känsla. Dessa två rum rymmer många gäster och sommartid blir den stora terrassen ett fint komplement att fortsätta minglet på. Gott om plats för matbord, loungegrupper, utekök och den inbjudande bubbelkoppen. Här finns det möjligheter att spendera hemestern i stor stil, det höga insynsfria läget är härligt.

Detta plan har även två bra sovrum och ett stort helkaklat badrum, detta badrum går i samma stil som badrummet på entréplan och har även det dusch med duschvägg. Här finns handfat med kommod, toalett och handdukstork. I detta badrum finns gott om plats för ett badkar för den som vill komplettera med det.

Vidare upp till våning tre via trappan i köket. Denna vindsvåning har ett charmigt snedtak. Här är idag ett stort allrum med charmigt snedtak och utgång till balkongen med härlig vy. Intill allrummet har vi föräldrasovrummet som idag är kombinerat sovrum och studio. Sängen har en mysig placering intill takfönstret.

En extra bonus med denna villa är den idag oinredda yta som finns intill köket. För den som vill få ett ännu större kök fungerar det utmärkt att fortsätta här. Det är dessutom ett riktigt fint tillfälle för den stora familjen som vill få till ytterligare sovrum och ytor för att få plats med hela familjen och några till för den delen.

Om området

Anneberg och Älvsåker är beläget i norra delen av Kungsbacka kommun och har goda pendlingsmöjligheter till och från Kungsbacka och Göteborg både med pendeltåg och bil. Det är ett naturskönt område med jordbruksmark, skog och natur och ett antal badsjöar.

Älvsåkersskolan är en F-9 skola, det finns tre förskolor med totalt 12 avdelningar i närområdet. Det är Annebergs förskola, Lindströms förskola och Älvsåkers förskola. Det finns även Kottar och Barr som är en fristående förskola samt fristående dagbarnvårdare i närområdet.
För mer info om skola och förskola har Kungsbacka kommun en bra hemsida: http://www.kungsbacka.se/Utbildning-och-barnomsorg/Grundskola/

KOMMUNIKATION

Från Anneberg station går tågen mot både Göteborg och Kungsbacka. Tågen går 2 gånger i timman och 4 gånger i timman under rusningstrafik (undantag på natten). För mer information om tågavgångar besök Västtrafiks hemsida.

Bussar som 735 och 717 kan du ta dig runt i Anneberg och mot stationen. Se västrafiks hemsida för uppdaterad information

NÄRSERVICE

Vid Anneberg pendeltågsstation finns kiosk och pizzeria. Matbutiker som Willy:s och Ica Maxi finns ca 3 km mot Kungsbacka. Där har vi även fler butiker i anslutning till Hede Fashion Outlet
För den som åker andra hållet mot Lindome har vi Ica Supermarket och Coop Nära samt butikerna i Lindome centrum.

ÖVRIGT

Kungsbacka sträcker sig från det moderna Kungsmässan med som erbjuder över 100 butiker, café och restauranger under ett och samma tak, biblioteket Fyren, till Kungsbacka innerstad som är en småstad av medeltida ursprung, präglad av handel och hantverk. Innerstadens bebyggelse från 1800-talets andra hälft och början av 1900-talet, karaktäriseras av sin småskalighet.

Hela området Borgås växer fram år efter år med stormarknader, Hede Fashion Outlet som utvecklas, restauranger, fler butiker och företag.

Kungsbacka som stad är en av Sveriges företags tätaste städer, här finns och drivs det ca 10 000 företag. Inte att förglömma antalet hästar i kommunen, i kommunen finns det 0,011% hästar per capita eller 21% av beståndet i Hallands län.

Ekonomi

VA

1 000 kr

UPPVÄRMNING

12 099 kr

RENHÅLLNING

1 500 kr

VÄG, SAMF

2 000 kr

SOTNING

1 000 kr

FÖRSÄKRING

6 700 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

24 299 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

3 luftvärmepumpar, golvvärme EL från 1995.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Souterränghus i tre plan

BYGGNADSÅR

1995

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2005

UPPVÄRMNING

Täljstenskamin, Luft/luft samt Direktverkande el

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-01-26

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

58 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

102 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

21 268 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Lecablock

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas + 4-glas

BJÄLKLAG

Trä

FASTIGHETSBETECKNING

Alafors 6:16

ÖVRIGT

Visst renoveringsbehov finns.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

5 322 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

4 441 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 203 000 kr

Tomt

AREAL

1832 kvm

TOMTTYP

Trädgårds-/Naturtomt

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

UTEPLATS

Stor terrass med SPA bad och högt vackert läge samt ytterligare tre balkonger

PARKERING

Dubbelgarage med el-port och väl tilltagen parkering

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Alafors GA:20, Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Lerberg GA:10 ändamål: Vägar

Viktiga dokument & länkar

Karta

Kungsbacka Anneberg - Älvsåker

Agnsjödalsvägen 211

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg