190

Stora Mellansjö, FARSTA

Ågestavägen 200

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,754 I månadsavgiften ingår parkeringsplats, sophämtning, snöröjning kabel TV och fiber. I försäkringskostnaden är endast bostadsrättsförsäkring angiven. I elavgiften ingår både uppvärmning och hushållsel.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea80 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer1

Som utgångspris: SEK 2,995,000

Här njuter ni av underbar utsikt över Orlångens naturreservat och Ågestasjön! Välkomna till denna attraktiva och fint belägna gavellägenhet med radhuskänsla i populära Stora Mellansjö. Området är paradiset för friluftsmänniskor med massor av möjligheter alldeles runt knuten. Ågesta friluftsområde en del av Orlångens naturreservat, här kan ni bland annat ägna er åt fiske, skridskoåkning, skidåkning, löpning, ridning och golf. Via kort promenad når ni golfbanan och den lokala badstranden. Bostadsrättsföreningen är medlem i Stora Mellansjö Samfällighetsförening, här finns två lekplatser, badplats, dansbana, tennisbana och fyra båtbryggor. Det är även närhet till Farstanäset där det finns flera fina badplatser och en gångbro som leder till Farsta Gård, Farsta Centrum och Magelungens strandpromenad.

Lägenheten har ett underbart läge med fri utsikt över området samt intilliggande ängar. På baksidan finns en underbar stor terrass med sol från morgon till sen kväll, med utsikt över både sjö och ängar. Terrassen inbjuder till umgänge och är en naturlig samlingspunkt för sommarens grillkvällar. Stor plan gemensam barnvänlig trädgård på baksidan med gräsmatta vilken inbjuder till spel och lek för alla åldrar. Lägenheten är i absolut toppskick och erbjuder en hög standard med genomgående vattenburen golvvärme och fint ekparkettgolv. Kök från Ballingslöv med vitvaror från Simens. Stort helkaklat badrum med klinkers och golvvärme. Separat helkaklad WC. Fiber finns indraget. Parkeringsplats ingår i avgiften. Rymligt förråd vid entrén.

Trots det naturnära läget så är det ändå nära till både Farsta Centrum, Huddinge Centrum och Stuvsta Centrum för vidare färd mot Stockholm och Södertälje. Till Mellansjö kommer man med bil eller buss. Busshållplats med buss 742 vid Ågestavägen går till Huddinge eller via Farsta Strand till Skogås. Pendeltåg och tunnelbana i Farsta Strand eller pendeltåg i Huddinge.
Missa inte trevliga www.villabrannugnen.se

För mer information om området Mellansjö www.mellansjo.se

Om området

Området är paradiset för friluftsmänniskor med massor av möjligheter alldeles runt knuten. Här kan ni bl.a. ägna er åt fiske, skridskoåkning, skidåkning, löpning, ridning och golf. Via några minuters promenad når ni den lokala badstranden och golfbanan. Det är även närhet till Farstanäset där det finns flera fina badplatser och en gångbro som leder till Farsta Gård, Farsta Centrum och Magelungens strandpromenad.

Kommunikation

Trots det naturnära läget så är det ändå nära till både Farsta Centrum och Huddinge Centrum för vidare färd mot Stockholm och Södertälje. Till Mellansjö kommer man med bil eller buss. Busshållplats med buss 742 vid Ågestavägen går till Huddinge eller via Farsta Strand till Skogås. Pendeltåg och tunnelbana i Farsta Strand eller pendeltåg i Huddinge.

Övrigt

Ågesta friluftsområde är ett av de äldsta benämnda friluftsområdena i Stockholms län. Stockholms stad har sedan decennier gjort stora satsningar för det rörliga friluftslivet inom Ågesta friluftsområde.

Här finns idag ett omfattande uppmärkt motionsspår system, friluftsgym och belysta elljusspår. En del av Ågesta friluftsområde ingår i Orlångens naturreservat. Sedan Stockholms stad övertog Ågesta har gården drivits vidare av de forna ägarna, nu som arrendatorer. Tidigare handlade det om konventionellt jordbruk men på 1960-talet lades driften om för att möjliggöra ett rörligt friluftsliv i området. Mjölkkor byttes ut mot biffkor och hästar, som nu betar markerna och hindrar dem från att växa igen. På Ågesta finns nu en ridskola med cirka 60 hästar.

Ågesta gård är belägen vid Ågestasjön, som är ett fågelskyddsområde och betraktas som en av Stockholmstraktens förnämligaste fågelsjöar. Sjön är i första hand en viktig häcknings- och rastplats för vatten- och vadarfåglar. Strax intill Ågesta gård ligger Ågesta golfbana.

Med kollektivtrafiken tar du dig lättats med pendeltåg 35 (mot Västerhaninge) till Farsta strand. Där tar du buss 833 (mot Vidja) till Ågesta friluftsgård

I avgiften ingår nyttjande av Stora Mellansjö Samfällighetsförening: Omfattar Vägar, natur och friområden mm. Samfällighetens ändamål är att förvalta gemensamma vägar, mark- och friluftsområden.
Gemensamma ytor och angelägenheter:
Badudden: I förlängningen av Majvägen finns bad udden som ägs av samfälligheten, men dit allmänheten har fritt tillträde. På dansbanan arrangeras ibland gemensamma kräftskivor eller musikaftnar. Man kan också kostnadsfritt boka dansbanan för privata fester,
Lekplatser: Samfälligheten äger två lekplatser, på Norråvägen respektive Junivägen.
Tennisbana: Vid lekplatsen på Junivägen finns samfällighetens tennisbana. Det finns också en tennisklubb.
Båtklubbar:
Det finns fyra båtbryggor i området. För att ha sin båt där måste man vara medlem i den båtklubb som sköter driften. Medlemskapet följer fastigheten i en del av båtklubbarna.
Norråvägen, Vassviksvägen, Badudden och Biskopsvägen

För mer information:
https://mellansjo.se/foreningen/om-foreningen/

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
80 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
På Baksidan finns en stor trädäckad altan med eftermiddags/kvällssol, som rymmer det stora sällskapet och är en naturlig samlingspunkt för sommarens grillkvällar. Trädäckad uteplats på framsidan med morgonsol.
Parkering
Parkeringsplats ingår i månadsavgiften.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Pris
SEK 2,995,000 som utgångspris
Avgift
SEK 4,754 I månadsavgiften ingår parkeringsplats, sophämtning, snöröjning kabel TV och fiber. I försäkringskostnaden är endast bostadsrättsförsäkring angiven. I elavgiften ingår både uppvärmning och hushållsel.
Andel i föreningen
16.67 %
Byggnad
Ventilation
Mekanisk
Övriga byggnader
Kallförråd med belysning utanför entrén. Barnvagns förråd finns på tomten.
Förening
Namn
Brf Mellansjölunden
Om föreningen
Brf Mellansjölunden är belägen i ett kulturhistoriskt och naturskönt områden nära sjön Magelugnen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
6
Tv och bredband
Fiber finns indraget.
Parkering
Parkeringsplats ingår i månadsavgiften till respektive lägenhet.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Föreningen äger sin mark.
Övrigt
I månadsavgiften ingår parkeringsplats, sophämtning, snöröjning, kabel TV och fiber . Varje lägenhet har sin egen panna.

Karta

Stora Mellansjö FARSTA

Ågestavägen 200

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg