Turkosvägen 4

Bilder

  • Såld!

Turkosvägen 4 , Kolla Parkstad , Kungsbacka

I det uppskattade Kolla Parkstad har vi nu äran att presentera en lägenhet i prisbelönt byggnad. Med sina två rum och kök fördelade över 54 väldisponerade kvadratmeter kombineras både finnes och funktionalitet på ett utmärkt sätt, dessutom med låg avgift. Genom en öppen planlösning leds ni först genom denna smakfulla lägenhet ut till den inglasade balkongen som skyddar mot både väder och vind under höstens blåsiga dagar. Här kan ni njuta av både kaffe och rosé i gott sällskap oavsett väder, samtidigt som ni blickar ut över områdets liv och natur. Här bor ni både lugnt och tryggt i välskött förening där det anordnas både grillkvällar och golftävlingar för föreningens medlemmar.
Genom en kort promenad, cykeltur eller via buss tar ni er enkelt in till Kungsbacka innerstad där ni kan ta del av Kungsbackas rika utbud av butiker, restauranger och aktiviteter. Med pendelstationens många avgångar tar ni er sedan enkelt vidare till resterande delar av kommunen eller in till Göteborg.
Kolla Parkstads närhet till motorvägen gör även att den dagliga bilpendlaren slipper de tråkiga köerna till E6.an och på så sätt kan starta dagen utan sura miner innan första koppen kaffe har avverkats på arbetet.
När Kolla Parkstad står färdigt planeras en stor livsmedelsbutik att öppnas så de boende och tillresta kan inhandla så väl frukost som fredagstacosen, utan att behöva ta sig utanför områdets gränser.
Varmt välkomna att anmäla er till visning!

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 725 kr inkl. parkering, kabel-tv, bredband, värme, kallvatten samt prel. kostnad för varmvatten.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
2016
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna moderna och ljusa bostadsrättslägenhet. Väl inne i entrén möts ni av en hall där vita väggar varvats med stilrent parkettgolv. Till höger finner ni en given avhängning- och avställningsplats för ytterkläder och skor. Vidare i hallen finns det ytterligare förvaringsmöjligheter i form av den väl tilltagna skjutdörrsgarderoben med spegeldörrar. Med fördel slänger ni en blick på denna väldiga spegel för att kolla så morgonfrissen är urkammad och tandkrämen försvunnit från mungiporna innan ni beger er mot arbetet.
Till höger i hallen är lägenhetens kombinerade badrum och tvättutrymme beläget. Här matchas de större, vita kakelplattorna med klinker i golv och kombineras med i övrigt vita detaljer. Här finns så väl dusch med infällbara dörrar för extra utrymme, en wc, kommod, badrumsskåp med spegel och en handdukstork. Längs ena kortsidan står både tvättmaskin och torktumlare som tillsammans med både skåpsförvaring och bänkytor gör detta tvättutrymme komplett.
Till vänster om entrén når ni in till lägenhetens hjärta, nämligen köket. Här kan det både lagas mat och bakas i sällskap utan risk för att behöva trängas på detta kökets bänkytor. När ni är klara kan ni enkelt stuva undan köksredskapen i något av alla köksskåpen. Den maskinella utrustningen består av ugn, spishäll, köksfläkt, diskmaskin, samt kyl och frys i fullhöjd. Mellan kök och vardagsrum finns en given plats för matbord.
Genom den öppna planlösningen från köket kommer ni in i vardagsrummet. I denna sällskapsyta finns det gott om plats för soffa, soffbord, fåtölj, tv-bänk, samt mediavägg. Här kan ni njuta av varandras sällskap eller avnjuta en bit mat framför en film eller två. Via fönsterdörren leds ni ut på den inglasade balkongen i österläge. Här kan ni njuta av morgonsolen från vår till höst. Med lite extra värme kan ni även spendera tolvslaget på nyårsafton för att inspektera himlens fyrverkerier i panoramavy.
Väl inne i lägenheten igen kommer ni till sovrummet. Här får ni ett behagligt och ljust uppvaknande när solen tittar fram. Utrymme ges till både större dubbelsäng och sängbord. Längs med ena sidan finner ni en rymlig walking-closet. Här ska ni få plats med samtliga kläder för alla säsonger, samtidigt som det ges utrymme åt säsongsprydnader och dylikt.

På plan två i bostadshuset finner ni ett rymligt förråd med plats för möbler och julsaker.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 9, hiss finns

Avgift

3 725 kr inkl. parkering, kabel-tv, bredband, värme, kallvatten samt prel. kostnad för varmvatten.

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

En viktig aspekt när vi kommer till den sammanlagda månadskostnaden för bostaden är avgiften till föreningen. Årsavgiften för denna 2:a är hela 10 128 kr lägre än för de större tvåorna i föreningen. För den summan kan du låna 700 000 kr med dagens ränta (700 000 kr x 2,05% x 0,7 = 10 045 kr). Det innebär att om denna lägenhet och en större är till salu för samma pris så är den andra lägenheten i teorin 700 000 kr dyrare. Kostnaden för hemförsäkring är individuell.

Andel i föreningen

0,66%

Andel av årsavgiften

0,71%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadsrättslägenhet

Byggnadsår

2016

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 juli 2017
Energiklass: C
Energiprestanda: 65 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Inglasad balkong våren 2018.

Fastighetsbeteckning

Kolla 3:68

Övriga byggnader

Till lägenheten finns ett separat förråd på plan 2. Utöver detta finns både cykelförråd, barnvagnsrum och miljörum i anslutning till huset.
I grannhuset på Turkosvägen 6 finns en gemensamhetslokal på plan 2 som fungerar som föreningslokal och övernattningslägenhet, samt en tvättstuga.

Övrigt

(observera att avgiften är 10 128 kr lägre per år än för det något större tvåorna i föreningen. Se kommentar under driftskostnad)

Förening

Namn

Brf Utsikten i Kungsbacka

Om föreningen

Brf Utsikten bildades 2014 och är belägen i den norra delen av Kolla Parkstad där tre punkthus placerats på en sluttning mot sydväst med fint solläge. De flesta ser det som det bästa läget i hela Kolla Parkstad. Flerbostadshusen med 88 lägenheter (3st 1rok, 12st 1,5 rok, 18st 2rok, 31st 3rok, 18st, 4rok samt 6st 5rok) och en gemensamhetslokal har passats in i naturen på ett varsamt sätt vilket gör att det känns etablerat redan från dag 1. Arkitekturen är väl avvägd för att ge en exklusiv upplevelse, stilrent och funktionellt. Stora fönster och ljusinsläpp för att omgivningarna skall komma till sin rätt och att lämna ett positivt intryck inifrån såväl som utifrån. Kort kan nämnas att dessa flerbostadshus vann Kungsbacka Akitekturpris 2016 för bostadshus.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

88

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Samtliga lägenheters multimedia uttag kan aktiveras för TV, tele eller data via optisk fiber fram till lägenheten(Telia öppen fiber). Eget abonnemang för dessa tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Parkeringsplatser i garage eller på utsidan inom Brf Utsiktens bostadskvarter. Detta kan skilja från lägenhet till lägenhet. En får hyra ut parkeringsplatsen, dock endast till föreningens medlemmar. I övriga Kolla Parkstad finns det även så kallad boendeparkering att tillgå för er som har flera bilar.

Renoveringar

Under 2017 har lagstadgade besiktningar; brand, garageportar och hissar genomförts. Under 2018 har inglasning av totalt 60st balkonger och målning av förrådsgångar genomförts.

Planerade renoveringar/underhåll: Ny ventilation i soprummen, införskaffning av fjärrkontroller till garageportar.

Ekonomi

Föreningen har förhandlat fram nytt elavtal, som gjort en besparing på ca 50 000 kr/år.
Föreningen har förändrat parkeringsplatserna, vilket gett en intäkt på 40 000 kr/år.
Styrelsen har förhandlat fram nytt avtal med Telia gällande Internet, TV och telefoni. Medför en besparing på ca 5000 kr/år för de flesta medlemmarna.
Föreningen har upplåtit utrymme för operatörerna Tre och Telia för att förstärka mobiltäckningen i området, vilket genererar 50 000 kr/år i hyresintäkt.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Lägenhetsförråd finns på plan 2 i respektive bostadshus. Barnvagnsrum och cykelförråd finns på entréplan i byggnaden.
Gemensam tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare finns i bostadshuset på Turkosvägen 6
Det finns en gemensamhetslokal som kan bokas för övernattningsgäster eller för föreningens verksamhet. Övernattningslägenheten kostar 300kr/dygn och får hyras i max 3 dygn.

Miljörum finns utanför entréerna.

Om området

Kolla Parkstad

I den nya stadsdelen Kolla Parkstad är det lätt att trivas. Den tydliga innerstadskaraktären med blandad bebyggelse, närheten till gröna parker, skola och annan närservice gör denna stadsdel omtyckt av många. Från området cyklar du till innerstaden på bara några minuter. Det attraktiva läget är även omtyckt för den som pendlar - vare sig om du åker kommunalt eller på egen hand.

Kommunikation

I området går buss 2 som enkelt tar er till och från Kungsbacka station på 8 minuter, där både buss och tåg tar er vidare till resterande delar av kommunen, in till Göteborg eller längre ner längs med Hallandskusten. Alternativt kan ni ta buss 731 med busshållplats ca. 700m bort från bostaden.

Närservice

Kolla Parkstad erbjuder så väl förskola som grundskola årskurs F-5. I övrigt finner ni här en vårdcentral, kiosk och pizzeria. Genom en enkel promenad, cykeltur eller bussresa når ni Kungsbacka Innerstad med dess rika utbud av butiker, restauranger och aktiviteter där köpcentret Kungsmässan sätter pricken över i:et i detta avseende.

Parkering

I området finns det gott om parkeringsplatser och för området gäller även boendeparkering vilket man kan ansöka om hos kommunen.

Karta

Hör av dig till Gustav Westergren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad