Lövdungen 1

Bilder

Lövdungen 1 , Sankt Jörgen , Göteborg

Välkommen till Lövdungen 1, områdets finaste hus. Detta är ett hus där ingen detalj lämnats åt slumpen. Huset har omsorgsfullt renoverats och idag kliver ni in i en modern bostad där hela familjen kan bo utan att lyfta ett finger. Husets har en välplanerad planlösning fördelat på två våningar. Övervåningen har idag två sovrum, ett allrum och ett badrum, här kan ni göra ytterligare sovrum om så önskas. Entréplan har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett sovrum samt badrum med separat tvättstuga. Vardagsrummet har en utbyggnad med massor av ljusinsläpp och utgång till altanen och trädgården. I trädgården hittar ni bland annat fruktträd, bärbuskar och växthus. Centralt belägen i vardagsrummet sitter braskaminen, i kombination med solcellerna på taket är hushållets låga energiförbrukningskostnad bara två av husets alla fördelar. Garage med förvaring i förråd ligger bredvid huset. Detta är ett hus som måste upplevas på plats. Varmt välkomna att boka in er på visning.

Området är en fridfull villaidyll där hus och radhus blandas, en plats där man som barn vill växa upp. I närområdet finns en mängd bra både förskolor och skolor.

Bra kommunikationer med busshållplats i närheten där stombuss 18 går.

150 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
150 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
652,2 kvm
Byggår:
2000
Driftskostnad:
2 140 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

150 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ni välkomnas in i en ljus hall med golvvärme och god förvaring i form av avhängning till vänster och garderober. Den massiva granitskivan som handfatet vilar på vittnar om de påkostade och omsorgsfulla renoveringarna som gjorts. Väggarna här är vita.

Badrum entréplan

Till höger från hallen hittar ni husets ena badrum med golvvärme och separat tvättavdelning med egen ingång. Här finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, diskho samt gott om yta för att vika tvätt. Den massiva granitskivan som handfatet vilar på vittnar om de påkostade och omsorgsfulla renoveringarna som gjorts. Badrummet är helkaklat med svartvitt kakel och klinker.

Vardagsrum

Vardagsrum med ljusinsläpp från alla håll. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Stora ytor möjliggör variation i möblering. I hjärtat av vardagsrummet finner ni braskaminen som tillför en gemytlig känsla till hela våningen. Hela den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök har parkettgolv med vita väggar.

Utbyggnad

I anslutning till vardagsrummet finns en rymlig utbyggnad med golvvärme och utgång till trädgård. Här är det precis som i vardagsrummet ljusinsläpp från alla håll. Här är det charmigt trätak, klinker på golvet och väggarna är vita.

Kök

Köket erbjuder en rostfri maskinpark, goda arbetsytor och gott om förvaring. Här finner ni kyl, frys, induktionshäll, fläkt, diskmaskin samt integrerad mikro och ugn. Ljust marmorinspirerat kakel som bryts av med en mörk granitskiva. Över och underskåp går i träton. Matbordet har sin naturliga plats vid fönstret.

Sovrum 1

Entréplan erbjuder i dagsläget ett stort sovrum med förvaring. Möjlighet till ett ytterligare sovrum finns (se den alternativa planritningen).

Allrum övervåning

Den vita trappan mitt i huset leder er upp till övervåningen med takfönster. Här finner ni ett allrum som idag nyttjas som kontor. Bra förvaring i skjutdörrsgarderober finns.

Badrum övervåning

Badrummet finner ni rakt fram från trappan. Här är det ljust tack vare badrumsfönstret. Här finns badkar, kakel på väggarna samt matta på golvet.

Sovrum 2

Övervåningen erbjuder i dagsläget två sovrum. Det ena ligger till vänster från trappan. Här ryms en större säng med tillhörande förvaring. Ytterligare förvaringsmöjlighet finns i kattvinden. Här ligger parkett på golvet och väggarna är vita.

Sovrum 3

Det andra sovrummet finner i andra ändan av våningen. Detta rum är idag ett stort sovrum som rymmer en dubbelsäng med ytterligare förvaring. Det kan enkelt bli två sovrum (se alternativ planritning). Här är det parkett på golvet och tapetserade väggar.

Trädgård

Trädgården som sträcker sig runt hela bostaden erbjuder bland annat fontän, växthus, bärbuskar, paviljong samt rymlig stenlagd uteplats. Delar av uteplatsen är under tak där man möjligen kan ha en hammock. Växthuset erbjuder fina möjligheter för dig som vill odla eget, här finns även en sittplats. Skaffar ni en självgående gräsklippare så får den här sitt eget lilla garage på tomten. Bredvid huset fanns från början en carport som nu är ombyggt till garage. I samma byggnad som garaget finner ni två separata förråd. Har familjen två bilar kan man ha den ena på uppfarten.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

2000

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 november 2016
Energiklass: C
Energiprestanda: 48 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä

Övrigt

2000: Braskamin, skiffer vid balkong, tillbyggnad uterum, asfalt framför carport, mur runt tomten
2001: Växthus, paviljong, pelare 63st
2002: Ombyggnad huvudingång
2003: Isolering utav förråd
2005: Garage
2006: Vedbod
2009: Ny TM, kyl/frys och fontän på tomten
2011: Ny DM,
2013: Ny luftvärmepump NIBE 370, nya bänkskivor(granit) kök, nya fönsterbrädor(marmor), ny ugn, ny mikro, ny spishäll(induktion)
2014: Ombyggnad huvudingång
2015: Rengöring byte luftfilter, tätning samt nya inställningar NIBE 370
2016: Parkett ovanvåning
2017: Badrum renovering, bytt TM, TT, tvättfat och toalettstolar (2st), behandling av takpanel med grönfrimedel, golvslipning,
2018: Installation av solpaneler, ny köksfläkt, kakel, blandare, diskho
2018: Installation av värmepump med AC, behandling av takpanel grönfri medel.

Fastighetsbeteckning

Backa 228:2

Övriga byggnader

Växthus på tomten.
ytterligare förråd i samband med garaget.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 690 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 700 kr
VA: 9 204 kr
Väg, samf: 1 286 kr
Försäkring: 5 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer. Observera att i El ingår även uppvärmningskostnad. Samfälligheten: Avgiften är 1286kr/mån, inkl kabel-tv och väg. Det har installerats solpaneler på fastigheten 2018 som dragit ner elkostnaden med ca 70 %.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 932 000 kr, varav byggnadsvärde 2 809 000 kr

Summa pantbrev

1 580 000 kr

Tomt

Areal: 652,2 kvm
Tomttyp: Trädgård

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:139

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Sankt Jörgen

St Jörgen är ett gammalt vackert fd sjukhusområde med fantastisk natur. I detta vackra parkområde har det under 2000-talet byggts bostäder med både ägande- och bostadsrätter. Här finns fina strövområden och ett stenkast bort finns St Jörgen park resort med både golf, sportclub och spa.

Kommunikation

Från området går buss nummer 47 till Backaplan, 53 till Redbergsplatsen och 52 tar dig in till Nordstan på 15 minuter via Backaplan.

Affärer och restauranger

På Backaplan finns det mesta för den som inte vill åka in till stan och handla. Här hittar man mataffärer, klädaffärer, sportbutiker och systembolag. Allt samlat på ett och samma ställe.
För den som ska se över sitt hem är Bäckebol Homecenter att rekommendera. Här har man samlat allt för den som ska förnya sitt hem så som Ikea, Bauhaus m.fl. Du får tillgång till ett brett utbud av möbler, elektronik, inredningsdetaljer och byggvaror.

Närservice

På Backaplan finns det mesta för den som vill handla mat, kläder och annan shopping!

Många Backabor handlar på Selma Lagerlöfs torg där det finns ett brett utbud av både dagligvaror och fackhandel. Här finns även vårdcentral, tandläkare, kulturhus, bibliotek och skola. Torgets hemsida:
http://www.selmalagerlofstorg.se/

Karta

Hör av dig till Patrik Skarström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad