Gamla Tumlehedsvägen 3

Bilder

  • Såld!

Gamla Tumlehedsvägen 3 , Torslanda - Gatugården , Göteborg

Ibland dyker tillfälle upp att hitta en riktigt bra bostad! Nu kan vi erbjuda en tilltalande inredd 3:a med insynsskyddat läge på Gamla Tumlehedsvägen 3. Generösa rum med underbart ljusinsläpp, ett fräscht och lättarbetat kök samt närheten till både service och skolor gör den här bostaden till en pärla. Välkomna!

77,9 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 515 kr inkl värme, VA och TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77,9 kvm
Våning:
3
Byggår:
1966
Driftskostnad:
162 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77,9 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Vitt och fräscht är temat i detta inbjudande hem och tonen sätts redan i den välkomnande entrén. En öppen, rymlig och möblerbar hall med ekparkett och vita väggar, där generösa garderober med skjutdörrar i vitt/ spegelglas erbjuder mycket gott om plats för förvaring.

Badrum

Klassiska toner råder i det ljusa badrummet där vitt kakel med dekorrand i grått/ silver matchas av blyertsgrå klinker. Golvvärme och handdukstork står för vardagskomforten. Tvättmaskin (2013) bidrar till klädvården; för kroppsvården finns ett duschutrymme stort nog att erbjuda alternativet badkar för avslappnande bad, om så önskas. En vägghängd WC samt handfat i vit kommod kompletterar.

Klädkammare/ arbetslya

I anslutning till entréhallen ligger detta lilla, men praktiska rum. Vad har ni behov av? En klädkammare för förvaring eller en arbetsplats? Rummet lånar sig till valfri användning; vad som passar er bäst som användningsområde bestämmer ni. Vitmålade väggar och ekparkett (laminat) på golvet.

Sängkammare

I sovkammaren vill ni finna ro och det gör ni här. Underbart ljusinsläpp från ett stort fönster samt vy över den grönskande naturen intill. Vita väggar och ekparkett på golvet bildar bakgrund för era färgval. Dubbelsäng, sängbord och skrivbord eller kanske en läshörna eller en babysäng? Rummet är generöst till storleken så plats finns. Dubbla skjutdörrsgarderober med Elfa-system hanterar förvaring av kläder och annan utstyrsel.

Kök

Alla vill vara i köket! Kanske särskilt gärna när det är väl planerat och tilltalande som detta fräscht vita kök med arbetsbänkar i ek och stänkskydd i vit mosaik. Här finns plats för både husgeråd, små och stora kockar samt en trevlig matplats för familj och gäster. Stora fönster släpper in mycket ljus, oavsett väderlek. Vitvaror i vitt från 2012/13, golvet är lättskött ekparkett även här.

Sovrum 2

Tomtar och troll bor nog mest i sagorna, men i detta rum, nära den trolska skogsgläntan utanför, bor i alla fall en liten prins. Ett ljust och trevligt rum med plats för enkelsäng, garderober och skrivbord eller alternativ möblering. Kanske det passar er bättre att ha det som arbetsrum/ bibliotek, eller varför inte som matsal? Ekparkett och vita väggar även här.

Lätt att trivas! Med en palett där vitt bildar basen skapar ni med lätthet en miljö som ni trivs i, med hjälp av era egna möbler och textilier. Genom generösa fönsterpartier, vilka gränsar mot skogens lugna grönska, får ni underbart levande naturtavlor som en del av interiören. Välkomna till ett rofyllt och luftigt hem i en mycket trevlig och välskött förening. Här är lätt att bo - länge.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 515 kr inkl värme, VA och TV och bredband

Driftskostnad

1 949 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 649 kr
Övrigt: 300 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Övrigt: Medlemsavgift HSB Försäkring: Kontakta ditt försäkringsbolag för en personlig offert.

Andel i föreningen

0,60533%

Andel av årsavgiften

0,60533%

Reparationsfond

2828 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1966 Renoverat 2006

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 november 2010
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Tvättstuga och förråd i grannhuset på Gamla Tumlehedsvägen 5.
Barnvagnsrum samt cykelrum finns i entréplan.

Fastighetsbeteckning

Torslanda 36:31

Övrigt

Lägenheten har en insynsskyddad och inglasad balkong i österläge med utsikt mot natur och grönska. På golvet ligger ett trevligt trall-golv i trä.

Förråd om ca 6 kvm tillhörande lägenheten (samt ett s.k. "matförråd" om ca 1 kvm) finns på entréplan.

Förening

Namn

HSB Brf Prästgården

Om föreningen

En välskött bostadsrättsförening i trivsamt område nära service, kommunikationer och elljusspår. Fastigheterna stamrenoverades 2005 och samtliga lägenheter försågs med nya badrum via föreningens försorg. PEAB utförde arbetet.

Tvättstugor (inklusive mangel) finns i hus nr 5 och 6 . Det finns cykel-förråd, barnvagnsförråd, källarförråd och samlingslokal.

Enligt uppgift från föreningens kassör 2014-01-31 planeras utbyte av fönster till 3-glas. Medel finns budgeterade. Nästa OVK är planerad till 2020/2021.

Nya medlemmar i föreningen skall besöka expeditionen för att träffa föreningens representanter.

Läs mer på föreningens hemsida: hsb.se/goteborg/prastgarden

Medlemsskap i föreningen kräver inbetalning av 825 kr till HSB fördelat på:
Andelsavgift 500 kr (återbetalas vid utträde ur föreningen)
Medlemsavgift 300 kr (per år)
25 kr administrativ avgift

Antal lägenheter

174

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

TV: Digital-tv via Bredbandsbolaget - ett grundutbud - ingår i månadsavgiften.
Internet: Via Telia Bredband FiberLan upp till 100/10Mbt/s ingår i avgiften, möjligt att utöka för snabbare uppkoppling mot en kostnad.
Mer info: https://www.hsb.se/goteborg/brf/prastgarden/nyheter/tv-bredband-och-telefoni/

Parkering

134 parkeringsplatser att hyra, 200kr/mån, separat kö.
47 garageplatser att hyra, 400kr/mån, separat kö.
MC-parkering genom 14 st p-platser finns i mån av plats.

Renoveringar

2005 Fastigheterna stamrenoverades med nya badrum av föreningen genom PEAB.
2016 På PEABs bekostnad byttes alla radiatorer i badrummen Tvist om garantiarbeten mellan PEAB och deras underleverantör kvarstår då några bostäder har problem med avloppet i badrummet.

Utbyte av fönster till 3-glas är under planering.

Förväntad framtida utveckling innefattar byte av gamla belysningssystem, översyn av dagvattenledningar och brunnar, reparation och byte av skyltar samt fortsatt fasadputsning.

Ekonomi

Medel för planerat underhåll finns budgeterade, höjning av månadsavgiften gjordes senast oktober 2013 med 4 %. Ytterligare höjningar ej planerade för närvarande. Föreningen bedöms ha god ekonomi. Överlåtelseavgift betalas av säljaren på 2,5% av prisbasbeloppet (1138 kr 2018). Pantsättningsavgift betalas av köparen på 1% per pant av pbb (455 kr 2018). Andelen i HSB för medlemmar som har bostadsrätt är 500 kr samt en årsavgift på 300 kr (1/8 - 31/12 150 kr). Andelen återbetalas vid utträde.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd om ca 5-6 kvm.
Inga restriktioner för husdjur.
Felanmälan görs till föreningens fastighetsskötare.
Expeditionen är öppen helgfri mån 18-19 första och tredje veckan i månaden.

Om området

Torslanda - Gatugården

Torslanda är en kustnära stadsdel och upptar cirka en tredjedel av Hisingens yta med närhet till badstränder och underbar naturmark. Bebyggelsen i stadsdelen består till största delen av villor, radhus med en mindre andel bostadsrätter.
Torslandas nya centrum i Amhult, har mycket att erbjuda i form av klädaffärer, apotek, systembolag, banker, caféer, restauranger och ICA Maxi.

Kommunikation

Gul Express: Partille - Nordstan - Torslanda (och omvänt).
Svart Express: Amhult - City - Vallhamra (och omvänt).

Från Amhult Resecentrum går även:
Buss 23: Sillvik - Amhults resecentrum (och omvänt).
Buss 24: Hjuvik - Lilla Varholmen - Eketrägatan - Nils Ericsson Terminalen (och omvänt).
Buss 26: Amhults Resecentrum - Skeppstadsholmen (och omvänt).
Lila Express: Torslanda - Frölunda - Mölndal - Mölnlycke (och omvänt).
Röd Express: Landvetter - Göteborg - Lilla Varholmen (och omvänt).

Närservice

Skolor och Barnomsorg:
Familjedaghem centrum, Familjedaghem Norr, Familjedaghem Söder, Grundskola Österöd, Noleredsskolan F-6, Torslandaskolan F-5, Torslandaskolan 6-9, Trulsegårdsskolan 6-9.

I Amhult:
Amhultsgården (förskola och skola), Skutehagen årskurs F-6, Nordlyckeskolan årkurs 7-9, Grundskola Snäckeberget, Familjedaghem centrum, Familjedaghem Norr samt Familjedaghem Söder.

Kulturhuset Vingen med dess utbud av digitalbio, konsertlokal och teater, utställningslokaler, konst och utställningsgrupp. Vidare erbjuds samlingslokaler, café och restaurang samt replokal med inspelningsstudio.

Karta

Hör av dig till Annika Fox för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad