Kippholmen

Bilder

  • Såld!

Kippholmen , Björlanda , Göteborg

På en ljuvligt grönskande, insynsfri tomt, belägen ca 700 meter till havet, Nordre Älv och busshållplats, erbjuds ett härligt boende om 170 kvm för både barn och vuxna! Fem sovrum, två-tre sällskapsrum samt altan under tak. Carport med stort isolerat förråd och parkering för flera bilar. Vad mer kan önskas?

170 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
170 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
999 kvm
Byggår:
1986
Driftskostnad:
1 700 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 sovrum

Boarea

170 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Ljus och välkomnande entréhall med förvaringsmöjligheter, bland annat under trappan upp till övre plan. Ljus tapet på väggarna kompletteras av lättskött vitlaserad ekparkett (laminat) på golven.

Kök

Det ljusa trevliga köket erbjuder en härlig miljö att vistas i för den som gillar matlagning liksom för matgästerna. Bra och lättskötta arbetsytor med arbetsbänk i mörkt grå laminat med särskilt skydd för varma grytor och kastruller - en liten finess! Stänkskydd i ljust grått kakel kompletterar. Köksskåpen i vitlaserad furu (laminat) har bra förvaringsutrymmen och vitvaror i rostfritt stål kompletterar. Kyl och frys är från 2015, keramik-häll samt inbyggd micro och varmluftsugn. Ljusa tapeter på väggarna, lättskött vitlaserad ekparkett (laminat) på golvet.

Grovkök/ tvättstuga

Ett grovkök är ett utmärkt rum! Väl planerat, med egen entrédörr, arbetsbänk, vask, förvaringsskåp och hyllor på väggarna underlättar detta rum för vardagsbestyren. Tvättmaskin (2014), torkskåp och torktumlare äldre. Ljusa väggar och dito plastmatta på golvet.

Vardagsrum

Ett av husets tre sällskapsrum med ett fint ljusinsläpp från flera fönster. Vardagsrummets rektangulära form gör det lätt att möblera och här ryms både soffgrupp och matsalsmöbel. Den delvis inglasade, generöst tilltagna, altanen med tak ansluter och erbjuder ytterligare ett "rum" att vistas i. Ekparkett matchas av ljus tapet på väggarna.

Hall

En möblerbar hall, där bokhyllor finner sin naturliga plats längs väggarna, tar er ner till tre av husets sovrum. Ljusa tapeter på väggarna och vitlaserad ekparkett (laminat) på golvet.

Badrum n.p.

Mjukt beige toner finner ni i det helkaklade badrummet på nedre plan. Kommod med handfat i vitt nedsänkt i marmorbänk, kompletteras av sanitetsporslin i vitt, ett vägghängt förvaringsskåp för badrumsattiraljer samt en snygg duschvägg i klarglas. En handdukstork samt golvvärme är välkomna komplement.

Sällskapsrum

Hallen öppnar upp i en alkov vilken nyttjas som sällskapsrum. En liten bardisk med tillhörande barstolar samt en bekväm fåtölj bjuder in till en stunds avslappning. Ljusa väggar och vitlaserad ekparkett (laminat) på golvet.

Sovrum 5/ Klädkammare

Behov av förvaring, fem sovrum eller kanske ett rum för hemma-gym? Här har ni det! Ett mindre sovrum som idag används både som klädkammare med ett flertal fullhöjdsgarderober samt har utrymme för löpband. Ljusa väggar och dito plastmatta på golvet.

Sovrum 1/ Sängkammare

Mjuka lindblomsgröna toner på de tapetserade väggarna ger en rofylld miljö i sängkammaren. En generös dubbelsäng med sängbord får god plats; byrå och fyra garderober erbjuder förvaring. På golvet ljust furugolv (laminat).

Sovrum 2/ arbetsrum

En sober fondvägg i choklad och beige toner med blommönster sätter tonen i detta rum, vilket idag används som arbetsrum. Naturligt ljusinsläpp från fönster mot söder. Här ryms säng, skrivbord, förvaringsmöbler såsom byrå och garderob. Vitlaserad ekparkett (laminat) på golvet.

Sällskapsrum ö.p.

Välkomna en trappa upp där ni möts av ett härligt allrum som får fint ljusinsläpp från ett stort takfönster. Flera möjligheter till möblering under det delvis vinklade taket. Kanske en arbetshörna, en TV-hörna och en läshörna? Ljusa tapeter kompletteras av ett ljust furugolv (laminat), vilket återfinns i samtliga rum på övervåningen.

Badrum 2

Klassiskt inrett med vitt kakel och klinker i kombination med svarta detaljer. Här finner ni vardagslyx i form av ett badkar samt handdukstork i krom och golvvärme. Handfat i vit kommod kompletteras av sanitetsporslin i vitt samt ett vägghängt förvaringsskåp.

Sovrum 3

Ett generöst ljusinsläpp från stora fönster gör att detta stora rum känns oerhört luftigt. Här inne finns plats för både sömn och andra aktiviteter! Dubbelsäng eller enkelsäng kan kompletteras av skrivbord, läs/TV-hörna eller vad som passar rummets ägare. Ljust blå tapet på väggarna.

Sovrum 4

Lika härligt luftigt och stort som sovrum 3 finner ni här ytterligare ett rum att disponera som sovrum eller kanske som ungarnas sällskapsrum? Ljust mockatonade tapeter på väggarna matchas av samma ljusa furugolv (laminat) som på övre plan i övrigt.

Förråd/ klädkammare

Häng, ställ eller lägg - här finns extra utrymme för förvaring av kläder och diverse. Ingång till stickvind/ kattvind finner ni också här inne.

Välkomna till ett hus med utrymme för både stora och små! Med hela 5 sovrum och 3 sällskapsrum, en generöst tilltagen, delvis inglasad och taktäckt altan samt en helt ljuvlig trädgården på ca tusen kvadratmeter finns gott om plats för både vardagsaktiviteter och hobbies. Carport med tillhörande förråd om ca 12 kvadratmeter samt parkering för 6-8 bilar. Dessutom har ni bara 6-700 meter till badplatser vid havet och Nordre Älv samt till busshållplats. Ett gott hem för ett gott liv!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1986

Uppvärmning

Vattenburen värme frånluftsvärmepump (NIBE (2007)

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 juli 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 66 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Generös, delvis inglasad, altan med tak.

Fastighetsbeteckning

Kallhed 1:33

Övriga byggnader

Carport och generöst 12 kvm isolerat förråd.
Äldre byscha i trädgården; används som förråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

20 405 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 10 600 kr
VA: 7 805 kr
Väg, samf: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för VA, inkl. tömning/ slamsugning av den slutna tanken ca 6 ggr/ år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 081 000 kr, varav byggnadsvärde 1 068 000 kr

Summa pantbrev

2 850 000 kr

Tomt

Areal: 999 kvm
Tomttyp: Kuperad och trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Ljuvlig tomt med stora gräsytor, berg i dagen, fruktträd, bärbuskar och gott om plats för barn och vuxna att roa sig på. Äldre byscha på tomten (används idag som förråd).

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp i sluten tank (6 m3). Kommunalt VA är planerat till år 2021 (säljarens uppgift.)

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Kallhed FS:11, GA:4, Kippholmen GA:1
Förmån, Officialservitut: Väg, 14-BJL-792
Vägsamfälligheten har två gemensamma skötseldagar per år.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Björlanda

Björlanda är ett vackert område med både lantliv och närhet till havet och båthamn. Björlanda ligger på västra delen av Hisingen, en mil från Göteborg och två mil ifrån Kungälv. I Björlanda finns norra europas största båthamn med 2400 båtplatser. Precis utanför hamnen finns Göteborgs norra skärgård med tio bebodda öar där det finns restauranger, affärer och sevärdheter.

Kommunikation

Buss 22: Kippholmen - Hjalmar Brantingspl. (och omvänt)
Buss 36: Säve Station - Skra Bro - Hj. Brantingspl.(och omvänt)
Svart Express: Torslanda - City - Vallhamra (och omvänt)

Närservice

Vid Skra Bro finns en dagligvarubutik, fiskbod och pizzeria. I hamnen finns en thai-restaurang. I hamnen finns också varven samt en båttillbehörsaffär. Ett större utbud av service erbjuds i Amhult Centrum, Backaplan och Torslanda Torg,.

Skolor och barnomsorg
Skolor i Björlanda är: Förskolan Björlandagården (Nolviksvägen 3), (Björlandagården åk F-5) samt Trulsegårdsskolan åk 6-9 Emelie Lejmans väg 4-6.

Karta

Hör av dig till Homan Moktari för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad