Gamla Tumlehedsvägen 11

Bilder

  • Såld!

Gamla Tumlehedsvägen 11 , Torslanda Centralt , Göteborg

En härlig hörnlägenhet om tre rum kök belägen en trappa upp, där de stora fönsterpartierna samt den inglasade balkongen skänker ett underbart ljusinsläpp utan insyn. 78 väl disponerade kvm, vilka inkluderar ett trevligt kök, två generösa sovrum och vardagsrum. Nära natur, hav och service. Välkomna att trivas - länge!

77,9 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 465 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, internet.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77,9 kvm
Våning:
1
Byggår:
1966
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77,9 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

En varmröd fondvägg sätter tonen i hallen och matchas av i övrigt ljusa väggar samt parkettgolv i ek. Utrymme för avhängning av ytterkläder och skor finns liksom en garderob för städförvaring. Ytterligare möblering finner sin naturliga plats här, kanske en byrå eller en skänk?

Kök

I köket finner ni blankpolerad svart granit över köksbänkens kraftiga ekskiva, vilket ger ett sobert intryck. Det matchas av en fondvägg med medaljonger i vitt och svart samt Forbos Forhagas slistarka klickgolv i rutor i mjuka toner i grått och natur på golvet. Köksskåpen i vitt har utrymme för förvaring av allt material som krävs av kock och matgäster. Vitvaror går i vitt, fläktkåpa samt micro är gjorda av rostfritt stål. Matplatsen finner sitt naturliga läge invid fönstret; naturen utanför är som en tavla, vilken växlar med årstider och väderlek.

Sovrum 1

I anslutning till köket ligger det mindre sovrummet, där fondväggen bär en tapet som för tankarna till semester och ljusinsläppet från ett stort fönster bjuder in grönskan utanför. Enkelsäng, dubbelsäng eller barnrum, välj efter behov! En byrå, skrivbord eller ytterligare förvaringsmöjligheter finner också sin naturliga plats. Finns inte behovet av två sovrum kanske ni väljer att ha detta rum som matsal? Ljusa väggar kompletterar den söderhavsinspiereade fondväggen och matchas av parkettgolvet i ek.

Badrum

Ett rum för vård av kropp och kläder. En vit tvättställskommod kompletteras av smart förvaring på hyllor ovanför tvättmaskinen. Små bekvämligheter som en vägghängd toalett, handdukstork, samt en generös duschhörna med glasvägg och skjutdörrar underlättar i vardagen. Det stora fönstret invid dusch-hörnan borgar för mycket ljus, men ingen insyn. Väggarnas vita kakel ger ett fräscht intryck och det skönt uppvärmda klinkergolvet i varmt sandiga toner tar hand om kalla fötter.

Vardagsrum

Vilket underbart luftigt rum! De generösa fönsterpartierna utgör en tavla, vars motiv växlar med årstiderna. Ljust målade väggar och en sandfärgad fondvägg kompletteras av den milda varma tonen i ekparketten. Här kan ni placera era möbler efter tycke och smak och njuta av de växlande årstidstavlorna inifrån, eller om ni så önskar, genom att gå ut på den inglasade balkongen. Möjligheterna till nyttjande är stora; tag med en filt ut när det är lite kyligare.

Klädkammare

Ett värdefullt utrymme som kan disponeras efter önskemål. Här kan ni förvara säsongens olika kläder och diverse andra tillhörigheter. Möjligheten finns även att disponera rummet som en kombinerad klädkammare/ arbetsplats med bokhylla och ett mindre skrivbord.

Sängkammare

Smakfullt inrett med sand- respektive kaffefärgade väggar och ett härligt ljus från ett stort fönster mot den inglasade balkongen utanför. Här inne finner ni en oas av ro för sömn och studier eller arbete. Kläder och annat förvaras i en generös trippelgarderob i mjukt blekgrå sandton. Plats finns även för både ett skrivbord och ytterligare förvarings möbel för den som önskar. Dubbelsäng får givetvis rum; eller kanske väljer ni en alternativ inredning?

Här erbjuds ni en hörnlägenhet utan insyn med naturen utanför alla fönster där hemkänslan är påtaglig redan i entréhallen. I denna väl renoverade lägenhet har den traditionella planlösningen bibehållits, men den som vill kan med lätthet öppna upp planlösningen ytterligare; möjligheterna finns. Ljusinsläppet från de generösa fönsterpartierna förstärker känslan av närheten till naturen och den inglasade balkongen i anslutning från vardagsrummet blir ytterligare ett rum att må bra i. Välkomna att trivas!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 465 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, internet.

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Hushållsel

Andel i föreningen

0,59733%

Andel av årsavgiften

0,59733%

Reparationsfond

857 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1966

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 november 2010
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Förråd (ca 6 kvm) som hör till lägenheten finns i husets markplan.
Cykelförråd och möjlighet till förvaring av barnvagn.
Tvättstuga samt mangelrum finns i hus 5 och 6.

Fastighetsbeteckning

Torslanda 36:31

Övrigt

Inglasad balkong utan insyn, där ni njuter av vy över skog och gräsmatta.

Parkeringsplats kostar 150 kr/ månad, garageplats 300 kr/ månad, separat ansökan. Kontakta föreningen för mer information.

Förening

Namn

HSB Brf Prästgården

Om föreningen

En välskött bostadsrättsförening i trivsamt område nära service, kommunikationer och elljusspår. Fastigheterna stamrenoverades 2005 och samtliga lägenheter försågs med nya badrum via föreningens försorg. PEAB utförde arbetet.

Tvättstugor (inklusive mangel) finns i hus nr 5 och 6 . Det finns cykel-förråd, barnvagnsförråd, källarförråd och samlingslokal.

Enligt uppgift från föreningens kassör 2014-01-31 planeras utbyte av fönster till 3-glas. Medel finns budgeterade. Nästa OVK är planerad till 2020/2021.

Nya medlemmar i föreningen skall besöka expeditionen för att träffa föreningens representanter.

Läs mer på föreningens hemsida: hsb.se/goteborg/prastgarden

Medlemsskap i föreningen kräver inbetalning av 825 kr till HSB fördelat på:
Andelsavgift 500 kr (återbetalas vid utträde ur föreningen)
Medlemsavgift 300 kr (per år)
25 kr administrativ avgift

Antal lägenheter

174

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

TV: Digital-tv via Bredbandsbolaget - ett grundutbud - ingår i månadsavgiften.
Internet: Via Telia Bredband FiberLan upp till 100/10Mbt/s ingår i avgiften, möjligt att utöka för snabbare uppkoppling mot en kostnad.
Mer info: https://www.hsb.se/goteborg/brf/prastgarden/nyheter/tv-bredband-och-telefoni/

Parkering

134 parkeringsplatser att hyra, 200kr/mån, separat kö.
47 garageplatser att hyra, 400kr/mån, separat kö.
MC-parkering genom 14 st p-platser finns i mån av plats.

Renoveringar

2005 Fastigheterna stamrenoverades med nya badrum av föreningen genom PEAB.
2016 På PEABs bekostnad byttes alla radiatorer i badrummen Tvist om garantiarbeten mellan PEAB och deras underleverantör kvarstår då några bostäder har problem med avloppet i badrummet.

Utbyte av fönster till 3-glas är under planering.

Förväntad framtida utveckling innefattar byte av gamla belysningssystem, översyn av dagvattenledningar och brunnar, reparation och byte av skyltar samt fortsatt fasadputsning.

Ekonomi

Medel för planerat underhåll finns budgeterade, höjning av månadsavgiften gjordes senast oktober 2013 med 4 %. Ytterligare höjningar ej planerade för närvarande. Föreningen bedöms ha god ekonomi. Överlåtelseavgift betalas av säljaren på 2,5% av prisbasbeloppet (1138 kr 2018). Pantsättningsavgift betalas av köparen på 1% per pant av pbb (455 kr 2018). Andelen i HSB för medlemmar som har bostadsrätt är 500 kr samt en årsavgift på 300 kr (1/8 - 31/12 150 kr). Andelen återbetalas vid utträde.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd om ca 5-6 kvm.
Inga restriktioner för husdjur.
Felanmälan görs till föreningens fastighetsskötare.
Expeditionen är öppen helgfri mån 18-19 första och tredje veckan i månaden.

Om området

Torslanda Centralt

Torslanda är en kustnära stadsdel och upptar cirka en tredjedel av Hisingens yta med närhet till badstränder och underbar naturmark. Bebyggelsen i stadsdelen består till största delen av villor, radhus med en mindre andel bostadsrätter.
Torslandas nya centrum, Amhult, har mycket att erbjuda i form av klädaffärer, apotek, systembolag, banker, caféer, restauranger och ICA Maxi.

Kommunikation

Bussar: Gul och Svart Express, respektive, passerar Torslanda torg där närmaste busshållplats finns.

Närservice

Torslanda torg erbjuder matbutik (Hemköp), frisör, café, gym, frukt- och gröntbutik samt pizzeria och fiskvagn.

Skolor och Barnomsorg:
Noleredskolan erbjuder förskola till åk 3 ( den ligger närmast). Ytterligare en förskola i närområdet finns på Torslanda torg 8. Därutöver finns även Amhultsgården (förskola och skola), Familjedaghem, (Centrum), Familjedaghem Norr, Familjedaghem Söder, Skutehagen årskurs F-6, Nordlyckeskolan årkurs 7-9.

Kulturhuset Vingen med dess utbud av digitalbio, konsertlokal och teater, utställningslokaler, konst och utställningsgrupp. Vidare erbjuds samlingslokaler, café och restaurang samt replokal med inspelningsstudio.

Karta

Hör av dig till Christine Löfgren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad