Tångenvägen 15

Bilder

Utgångspris

3 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Tångenvägen 15 , Kungshamn , Sotenäs

På Tångenvägen 15 ryms hela familjen! I denna hemtrevliga villa finns det hela fem sovrum, två allrum, flera uteplatser och garage med liten snickarbod. Det nya köket fungerar som husets centrala punkt och härifrån når man inglasad altan, gräsmatta för lek och erbjuds en lugn stund framför brasan. Den lättskötta tomten om 730 m² består av gräsmatta, flera uteplatser och en stor del av lättskött berg. På kort avstånd finner ni barnomsorg, skola, flera badplatser och småbåtshamn. Varmt välkomna att kontakta oss för att boka en visning.

162 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
162 kvm
Biarea:
14 kvm
Tomtarea:
730 kvm
Byggår:
1938
Driftskostnad:
2 935 kr/månad
Utgångspris:
3 995 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 sovrum

Boarea

162 kvm

Biarea

14 kvm

Rumsbeskrivning
Entréplan

Från entréhallen med plats för avhängning och förvaring går vi ett halvplan upp. På höger hand finner vi ett rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp. Från vardagsrummet når vi genom altandörren, uteplats i österläge med morgonsol. På vänster hand från hallen når vi det nyrenoverade köket. Ljusa och fräscha färgval, gott om arbetsytor och vitvaror i rostfritt. I köket finns gott om plats för matsalsmöbel. Från matplatsen har man perfekt uppsikt över täljstenskaminen som värmer gott. Från köket når vi inglasad altan som förlänger säsongen, ifrån denna når vi också altan i etage och den härliga gräsmattan. Badrummet på nedre plan från 2005 innehåller duschplats, wc och tvättställ. Här finns också en härlig bastu.

Övre plan

Övre plan består av hela fem sovrum, vilka samtliga fått uppfräschade ytskikt, varav två med utgång till balkong från vilken man glimtar havet. Rymligt allrum med kontorshörna och ny helkaklad toalett.

Hur är det att bo på Tångenvägen 15?

- Åh det känns som ett riktigt hem! Så brukar gäster som kommer hem till oss säga när de kommer innanför dörren. Så var det även för mig, när jag för första gången klev innanför dörren och blev förälskad i huset. Huset har en värme och charm som inte går att inreda sig till utan den bara finns där. Visst hade vi att göra med renovering och har lagt ner mycket tid, slit och hjärta. Men i huset fanns hela tiden det genuina varma. Det jag föll för först var hur huset är uppbyggt. Ett stort ljust vardagsrum där man får plats många samtidigt. Ett riktigt socialt rum, men plats för soffhäng och matgäster. Efter vi gjorde totalrenoveringen av köket blev dock det den naturliga mötesplatsen. Jag trivs som fisken i vattnet i köket. Medans jag lagar mat sitter gästerna vid bordet, framför brasan, eller ute på den inglasade altanen och vi vill aldrig gå därifrån. Det skulle vara för att gå ut till någon av alla oaser på tomten. Här finns till och med svallande bohusgranithällar att duka upp på. Solen går ner över trädgården och den platsbyggda uteplatsen är en stor favorit av alla i familjen. En våning upp är nästa samligspunkt, nämligen vardagsrum nr två, med studiehörne. Här sitter vi ofta på kvällen när det skall göras läxor och läsas godnattsaga samtidigt. Det är som egen värld där uppe, många charmiga rum, vart och ett med sin stil och nisch. Det finns gott om plats till alla. Den nyrenoverade toan känns som ett lyxigt mini spa, mitt i gemytligheten. Jag måste också påpeka hur underbart det är att ha, bokstavligt, tre minuter till havet. ”Jänkegången” och Tångenbryggan med sina salta bad och möjlighet för både fiske av fisk och krabba. Nere längs sjöbodarna sitter gubbarna, precis som förr och allt som oftast ligger en fiskebåt förtöjd. Yttligare tre minuter bort ligger Tångens badplats, som är välbesökt om sommaren, men som du kan ha nästan för dig själv på -för och sensommaren. Varje Midsommar firas Midsommarafton i Tångenparken och även här har vi första parkett. Tången är verkligen en bevarad bohuslänsk pärla, eller borde jag säga ostron, för detta huset är ju Pärlan. Skrivet rakt från hjärtat! Med vänlig hälsning Therese Molander

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

1938 Tillbyggt 2001

Uppvärmning

Kamin, Luft/luft, dir. el.

Ventilation

Självdrag, våtrumsfläkt i badum.

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong/Natursten
Stomme: Trä
Fasad: PVC
Fönster: 2/3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Tången 2:24

Övriga byggnader

Garage med verkstadsrum

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 225 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 15 987 kr
VA: 6 786 kr
Renhållning: 2 616 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 5 148 kr
Övrigt: 4 188 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Posten övrigt avser fiber.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 660 000 kr, varav byggnadsvärde 2 322 000 kr

Summa pantbrev

2 635 000 kr

Tomt

Areal: 730 kvm

Tomtbeskrivning

Lättskött bergstomt med massa möjligheter för vidare projekt med altaner och stensättningar. Här finns också gräsmatta med omsorgsfulla planteringar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Nyttjanderätt Byggnader

Om området

Kungshamn

Välkommen till Kungshamn - idyll och modernt centrum på samma gång vid hamnen!
Det sjuder av liv i Kungshamn, centralorten i Sotenäs kommun. Här har du nära till vårdcentral, apotek och övrig service, fina motionsspår & idrottsanläggningar
Bebyggelsen i centralorten är blandad. De charmerande fiskarstugorna finner du mestadels uppe på Tjuvsundsberget och på Fisketången. I centrum har den ursprungliga bebyggelsen delvis ersatts av lokaler mer anpassade till modern kommers. De flesta av kommunens större industrier är samlade runt Centralorten. Centralorten i Sotenäs med ca 2 900 invånare.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ludvig Jakobsson eller Elin Bergman för mer information!

Ludvig Jakobsson

Ludvig Jakobsson

Bohuslän

Reg. Fastighetsmäklare, Skogsmästare

Ansvarig mäklare

073-961 92 93

0523-459780

ludvig.jakobsson@husmanhagberg.se

Elin Bergman

Elin Bergman

Bohuslän

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

073-961 92 92

elin.bergman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad