Boarpsvägen 310

Bilder

Boarpsvägen 310 , Hjärnarp , Ängelholm

Det är få förunnat att bo med närhet till det mesta men ändå helt avskilt och otroligt naturskönt. Denna fastighet med två bostadsbyggnader erbjuder en oas, ett ställe där man laddar sina batterier till max. Här kan man inte annat än njuta av miljön i både bostad och omgivningar. Boarpsvägen 310 erbjuder så mycket mer än bara ett hem. Med två boningshus kan det fungera som generationsboende eller behåll nuvarande hyresgäster och få en intäkt. Här finns sidobyggnader som kan nyttjas för verksamhet och dessutom ytterligare ett mindre gästhus med självhushåll. Mangårdsbyggnaden är ritad och byggd för eget bruk av arkitekt Lena Rosén som senare lät bostaden överlåtas inom familjen. Nu kommer alltså denna juvel ut på marknaden. Huvudbostad såväl som den andra bostaden erbjuder båda upp till tre sovrum vardera och är placerade så man kan bo som goda grannar utan att störa, tomten är rejält stor, här finns både trädgård och hagar som idag inhyser kor och får. Med andra ord erbjuder vi här en äkta lantidyll med enorm känsla och karaktär. Välkomna på visning!

140 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
140 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
21 407 kvm
Byggår:
1990
Driftskostnad:
3 394 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

140 kvm

Rumsbeskrivning

Letar ni efter något alldeles speciellt men inte hittat rätt? Detta ställe var på väg ut på öppna marknaden för ett par år sedan men då nöp nuvarande ägare det innan någon annan fick chansen och även om det inte varit ett lätt beslut är det nu dags för nästa att ta vid. Här har vi ett riktigt paradis i denna fastighet som ligger ostört en bit upp på Hallandsåsen. Med två bostäder på fastigheten, ytterligare ett mindre gästhus, sidobyggnader och framförallt en fantastisk miljö med hagarna och naturen inpå.

Mangårdsbyggnad
Själva huvudbostaden ritades av arkitekt Lena Rosén, hit flyttade de efter att lämnat vidare sitt verk i Boarps gamla skola. Hemmet genomsyras av hennes karaktäristiska stil, här har vi en modern villa som uppförts för att passa in i en äldre miljö.
Vi stiger in i bostaden genom ett dörrpar, entrén är centralt placerad - en liten hall välkomnar oss, direkt till höger finns ett bra utrymme för avhängning av ytterkläder. På golvet ligger ett klinker som står väl emot smuts och väta. För att komma vidare in i bostaden passerar vi ett spegeldörrpar. Detta bidrar till att ljuset når in och ger extra rymdkänsla.
Innanför dessa dörrar kommer vi direkt till husets hjärta - matplatsen är rymlig, ett stort robust matbordsmöblemang passar in perfekt. Det är öppet mot köket så man kan lätt umgås under tiden som matlagningen pågår. En eldstad bidrar med charm och värme. I köket finns dessutom en fungerande vedspis, ett attribut som både tilltalar och även kan bistå med värme och fungera för matlagning om strömmen skulle gå.
Köket är inrett i en stil som passar väl med resten av bostaden, man har arbetat med naturnära material och färgtoner. Ett plankgolv ligger i bostadens samtliga rum förutom våtutrymmen. Köket är utrustat med kyl/frys, häll, ugn och fläkt.
Det finns gott om arbetsytor i köket och förbi det har man byggt ett svalt skafferi som är guld värt.

Till höger om matplatsen fortsätter vi vidare in i bostaden, vi passerar en toalett som idag är inredd med toalett och tvättställ men också är förberett för installation av tvättmaskin. Idag har man gemensam tvättstuga i källaren i det andra boningshuset.
Därefter når vi vardagsrummet - ett avkopplande rum där en kakelugn får en central roll. Vid sidan av den finns ett dörrpar som öppnar ut mot trädgård, ett stort trädäck och ett orangeri.

Trappan till det övre planet ligger i anslutning till vardagsrummet, under trappan har man skapat förvaring. Väl upp möts vi av ett spännande bibliotek, bokhyllorna fungerar som väggar och det är öppet upp i nock från entréplanet på båda sidorna om rummet.
En passage tar oss till den mer privata delen av bostaden, här finns tre sovrum varav ett master bedroom med egen klädkammare och en fransk balkong med glasräcke gör att naturen välkomna in i rummet. I ett av de andra rummen finns en platsbyggd våningssäng och vask. Det tredje rummet är idag ett arbetsrum men kan likväl vara ett extra sovrum. Mellan rummen finns en klädkammare och ett badrum med dusch, toalett och tvättställ.

Bostadshus 2
Vi stiger in genom entrén på gaveln, utanför har man byggt ett litet trädäck där man kan njuta av sitt morgonkaffe eller kanske bara insupa omgivningarna. Innanför kan vi hänga av oss - det finns en trappa till det övre plan och rakt fram ligger ett kök. Till vänster om entrén finns ett sovrum. När vi fortsätter in i köket passerar vi källarnedgången på höger sida. Köket är rymligt och det finns en utgång även här. Utrustning består av diskmaskin, vedspis, spis med keramikplattor och fläkt. Kyl och frys som står där idag tillhör nuvarande hyresgäster och ingår därmed ej i bostadens inventarier. Vidare från köket når vi vardagsrummet som även kan nås från sovrummet.
En trappa upp finns två sovrum samt förvaring i en klädkammare och kattvind. Det ligger genomgående plankgolv i rummen.

Källaren nås från såväl insidan av bostaden som från utsidan. Här nere finns en tvättstuga som man delar med huvudbostaden, utöver det finns förrådsutrymmen och pannrummet med pannan till jordvärmen till denna bostaden.
Här finns även ett badrum med toalett, dusch och fläkt är installerad.

Gästhus
Utöver de två boningshusen finns här ett litet gästhus med självhushåll. Man stiger in via en liten veranda - med stora fönster åt flera håll är det ett skönt naturligt ljus i det lilla huset. Här kan man ta emot övernattande gäster - de har ett eget litet kök, badrum med dusch och toalett och ibland kikar en och annan nyfiken kossa förbi alldeles utanför i hagen. Ett loft kan ge extra utrymme för förvaring. Stugan värms med en luft/luft värmepump.

Sidobyggnad/stallbyggnad
Här finns det gott om extra utrymmen - det finns förvaringsutrymmen och pannrum med jordvärmen till mangårdsbyggnaden. Det finns en liten verkstad och vedbod.
En äldre mindre stalldel finns kvar och utanför en jordkällare. En trappa upp finns det stora fina ytor, idag ett snickeri och stora förvaringsutrymmen - utrymmen som kan utvecklas beroende på vad man har för behov.
Längs gaveln på "baksidan" hittar vi en vedeldad bastu.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1990

Uppvärmning

Jordvärme, solfångare och kaminer.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 september 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 53 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Isolerleca
Fasad: Puts på leca
Fönster: Isolerglas, kopplade 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor

Fastighetsbeteckning

Hjärnarps-Boarp 4:18

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

40 729 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 28 429 kr
VA: 1 300 kr
Renhållning: 3 000 kr
Försäkring: 8 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnad är beräknad på totalt 4 personer, med permanentboende i båda bostäderna.

Summa pantbrev

2 480 000 kr

Tomt

Areal: 21 407 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt samt hagar

Tomtbeskrivning

Härliga ägor bestående av trädgårdstomt, hagar, ängar och trädgårdsodlingar.
Båda bostäderna har trädgårdar, intill ligger en egen hage.
I ytterligare en hage betar idag hyresgästens får (stängsel tillhör hyresgäst).

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om, djupborra om 73 m. Enskilt avlopp, trekammarbrunn.

Övrigt

När vi tagit av från Boarpsvägen kör vi grusvägen mot bostaden, när vi närmar oss ser vi först den äldre bostaden. Kanske möts vi av fastighetens höns - det är lite av en känsla att komma till en annan tid. Vi fortsätter förbi och når därefter huvudbostaden av fastigheten. Här kan vi parkera upp mot gärdsgård.

Fiber finns indraget.
Det finns hyresgäster idag i den andra bostaden, kan man tänka sig att fortsätta med uthyrning är de intresserade av att bo kvar. Kyl och frys som står i den röda bostaden tillhör hyresgästerna. Även får och fårstängsel tillhör hyresgäster.
Samtliga rökkanaler är glidgjutna.
Jordvärme till mangårdsbyggnad från 2007.
Jordvärme till bostad nummer två från 2017.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Hjärnarp

Hjärnarp är beläget norr om Ängelholm nära E6:an. Området har 1020 invånare. Det finns en låg- till högstadieskola, bibliotek, matbutik och blomsteraffär mm. I närområdet finns Margretetorp gästgifvaregård med hotell, restaurang och konferens. I Hjärnarp kan man njuta av härlig natur och man har närhet till Västersjön och Rössjön med vattensporter, fiske och bad.

Ortsnamnet kommer från: Hjärnarp = Hjärnes torp /efter danskan arp=torp

Kommunikation

Regionbuss 507 går genom området mellan Ängelholm och Hjärnarp. Mer info se www.skanetrafiken.se

Karta

Hör av dig till Eva Holmberg för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad