INSPIRATION
KARRIÄR

Så blir du en marknadsledande mäklare | 6 steg till framgång

BRAINFOREST | 15 FEBRUARI, 2023

  • Dela:

Är du mäklare och undrar hur just ditt kontor kan bli marknadsledande?

Nedan har vi samlat tips från två mäklarkontor som blivit marknadsledande på rekordtid: HusmanHagberg Skellefteå som blev det efter 6 månader och HusmanHagberg Klippan som blev det efter en månad.

Marknadsledande på 6 månader med HusmanHagberg Skellefteå.

Hur lyckas man bli marknadsledande som mäklare?

1. Ha en tydlig affärsidé. 

- När jag startade upp HusmanHagberg Skellefteå ville jag erbjuda marknaden något unikt. Därför skapade jag en mäklartjänst som erbjuder styling och en skräddarsydd paketering, säger Emelie Edergard på HusmanHagberg Skellefteå. 

2. Lär känna din marknad.

- Vi började direkt att jobba med mäklare som kan orten och har ett bra nätverk. Det i kombination med HusmanHagbergs starka varumärke möjliggjorde att vi kunde bli marknadsledande, säger Martin Sadowski på HusmanHagberg Klippan.

3. Ta hjälp av ett starkt varumärke.

- Möjligheten att driva kontoret som jag vill, samtidigt som jag kan ta rygg på ett varumärke som känns exklusivt, har varit en framgång på min marknad, säger Emelie.

4. Jobba med marknadsföringen.

- Vi vågar satsa på marknadsföring, vilket gör att vi syns mycket. Därför blir vi det självklara valet när kunden sen ska välja mäklare, säger Emelie.

5. Skapa ett starkt team.

- Vi jobbar mycket med att skapa ett starkt team på kontoret. Det är viktigt att man trivs bra, och det lyser även igenom mot kunderna vi möter. Där har vi haft stor framgång, säger Martin.

6. Övertänk inte.

- Låt inte dina farhågor sätta käppar i hjulet. Det finns mycket som kan gå fel när man driver eget, men likaså kan mycket gå rätt. Med andra ord, tro på dig själv och våga chansa. Först då kan du bli marknadsledande på din ort.

Marknadsledande på en månad med HusmanHagberg Skellefteå.

Är du nyfiken på att driva eget?

Besök karriar.husmanhagberg.se eller kontakta rekryteringschef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se / 070-536 02 88

BRAINFOREST | 15 FEBRUARI, 2023


  • Dela: