INSPIRATION
KARRIÄR

Mäklarstudent som vill bli framgångsrik? Starta som ambassadör

JULIA FUENTES | 25 APRIL, 2024

  • Dela:

Gå från mäklarstudent till framgångsrik mäklare

Är du en mäklarstudent som drömmer om att bli en framgångsrik mäklare? Maximera dina förutsättningar och få en bra start genom att bli ambassadör för HusmanHagberg.

Någon som gjort den resan är Erik Bogren på Högskolan i Halmstad. Såhär säger han om hur det är att vara ambassadör.

mäklarstudent ambassadör

Kort om Erik

Namn: Erik Bogren
Ålder: 23
Utbildning: Bygg- och fastighetsekonomiprogrammet (påbyggnadsutbildning med fastighetsmäklarinriktning).
Högskola: Halmstad. 
År som mäklarpraktikant: 4, samtliga på HusmanHagberg i Ängelholm.
År som ambassadör: 3

Varför valde du att bli ambassadör?

Det var ett val jag gjorde för att få möjlighet att samla erfarenhet, skapa ett stort nätverk tidigt, jobba parallellt med studierna och göra praktik direkt. 

Hur gick du från mäklarstudent till ambassadör?

För min del så började allt med ett Padelevent tillsammans med HusmanHagberg under första året på Bygg- och fastighetsekonomiprogrammet. Under eventet träffade jag min nuvarande chef och har varit på kontoret i Ängelholm sedan dess. 

Vad får man göra?

Som ambassadör får man vara med på otroligt många roliga och givande aktiviteter som HusmanHagberg anordnar. Allt från utbildningsdagar, stötta HK i rekryteringar, ambassadörsträffar samt kickoffer. Det har varit galet roligt! Ett tidigt nätverk inom företaget lägger också en bra grund för snabb start när man drar i gång.

mäklarstudent framgångsrik mäklare ambassadör

Att vara ambassadör – hjälpte det dig in i mäklaryrket?

Absolut. Det möjliggör en snabb start i mäklaryrket, eftersom du fått en bra och strukturerad praktik. Du får också en otroligt bra helhetsbild av mäklaryrket, eftersom du dels gör praktik, dels träffar många duktiga mäklare under utbildningar och roliga träffar.

När man är ambassadör lär man sig också att bli en öppnare och mer pratglad person. Man blir helt enkelt bekväm i att prata om mäkleriet och allt vad det innebär.  

Har du några tips till en mäklarstudent?

Lös inte din praktikplats sista halvåret, utan gör det så snabbt du kan. Många mäklarstudenter gör den missen.

Jag har varit på HusmanHagberg i fyra år och har tillsammans med mäklarna hanterat både framgångsrika och jobbiga affärer. Det har verkligen hjälpt mig att bli en säker och kunnig mäklare som kan ge en annan trygghet än många andra nya mäklare.

mäklarstudent framgångsrik mäklare ambassadör

Varför valde du just HusmanHagberg?

Jag visste att jag ville bli mäklare men hade aldrig haft kontakt HusmanHagberg innan jag blev mäklarstudent. Och när jag väl träffade dem, efter mina fyra första veckor i Halmstad, fastnade jag direkt.

Det finns ingen hierarki och alla har kul tillsammans. När man deltar på kickoffer och annat så känner man verkligen vilket team alla är och det gäller hela kedjan, inte bara kontoret. Det finns alltid någon att fråga som kan ge bra svar. 

Tack vare den starka gemenskapen i kedjan, är det väldigt nära mellan alla regioner och man hjälper varandra.

Vad innebär HusmanHagbergs värderingar ”Äkta Passionerad Vinnare” för dig?

Kedjans värderingar stämmer väl överens med mina, så det gjorde det bara ännu enklare att välja HusmanHagberg. Utöver det, ser man tydligt hur företaget växer och tar marknadsandelar, vilket är otroligt roligt. Man vill ju inte gå miste om att vara en del av det vinnande laget!

Vill du också bli en del av framgången på HusmanHagberg? Besök karriar.husmanhagberg.se eller kontakta Student- och rekryteringsansvarig Felix Ramsten på felix.ramsten@husmanhagberg.se eller 070‑425 62 09

JULIA FUENTES | 25 APRIL, 2024


  • Dela: