Bostadsmarknaden 2023

Vi tror på en aktiv marknad i sommar.

(2023-06-30)

Veckans räntehöjning med 0,25% var väntad och något som marknaden tagit höjd för. Tyvärr har tidigare höjningar inte haft önskad påverkan på inflationen även om vi ser att tillväxten av bolån bromsat in. Eftersom inflationen fortsatt är hög så kan vi troligen förvänta oss ytterligare räntehöjning i höst. Hur det kommer att påverka marknaden återstår att se.

Vi ser ett uppdämt behov av att byta bostad, efter att marknaden varit avvaktande under våren. Nyproduktionen har bromsat in. Påbörjade projekt färdigställs, men i princip inga nya startas. Det gör att efterfrågan på befintliga bostäder fortsatt är hög och kommer att vara det under lång tid framöver. Antalet bostäder är helt enkelt för få med en växande befolkning.


Det ökade behovet av att göra en förändring av sitt boende avspeglas bland annat i att vi ser ett ökat antal intressenter, visningsbesökare och budgivare.

Vi tror därför att vi kommer att ha en aktiv bostadsmarknad under sommaren och ser att många bostäder som ligger publicerade som Kommande säljs innan de kommer ut på de stora bostadsportalerna. Eftertraktade bostäder i bra skick säljs ofta med både budgivning och höga slutpriser.


Som alltid är det bästa att både köpa och sälja i samma marknad, för att öka tryggheten i sin bostadsaffär. Så oavsett när på året du väljer att göra din bostadsaffär, så är det bra att göra dem i tät följd.

Vi försöker underlätta för våra kunder genom att erbjuda både Kommande® och Köparmäklare® som en tjänst för dem som anlitar oss för sin försäljning. Det gör att du i lugn och ro kan förbereda din försäljning, medan vi hjälper dig både med goda råd inför försäljningen och inför ditt köp av ny bostad – oavsett vilken mäklare som förmedlar din nya bostad.

Här kan du läsa mer om Kommande® och Köparmäklare®

Lycka till med din bostadsaffär!

Fredrik Kjell, VD HusmanHagberg

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn