HusmanHagbergs pressrum

Säkerställ att du inte missar några av våra nyheter!

Längst ner på den här sidan har du via RSS, möjlighet att enkelt prenumerera på våra nyheter, pressmeddelanden mm. Ett RSS-flöde håller dig på ett enkelt sätt uppdaterad, antingen via ett särskilt datorprogram eller via din webbläsare genom att du installerar ett tillägg: RSS-tillägg för Chrome.

  • Dela:

Sveriges yngsta mäklare - någonsin!

Hon har ännu inte fyllt 20 år men ändå hunnit jobba som mäklare i fyra månader. Hur är det möjligt?

- Om man är född sent på året och hoppar över någon årskurs i skolan så är det inga problem, säger Alicia Königsson som är Sveriges yngsta mäklare genom tiderna.

Alicia var sjutton år då hon gick ut gymnasiet och sökte direkt in till mäklarutbildningen vid Luleå Tekniska Universitet.

- Jag hade länge drömt om att bli mäklare och blev väldigt glad över att komma in på utbildningen i Luleå, säger Alicia. Eftersom jag kände mig motiverad att plugga vidare direkt till mitt drömjobb, så har allt gått enligt plan.

- Utbildningen var intressant och inspirerande, och jag engagerade mig även studentkåren vilket gav mig mycket. Det var genom det engagemanget som jag lärde känna gänget på HusmanHagberg och blev deras ambassadör på skolan.

- Jag har fått ett fantastiskt fint mottagande av alla som jag mött i kedjan. Både av Umeå-kontoret där jag gjorde min första del av praktiken, av hela huvudkontoret och inte minst av Luleå-kontoret där jag nu jobbar.

Hur är det då att ha Sveriges yngsta mäklare anställd? Vi ställde frågan till Ida Simonsson, en av franchisetagarna för HusmanHagberg i Luleå.

- Det är svårt att tro att Alicia fortfarande är 19 år. Hon är så mogen för sin ålder, trygg, kunnig och stabil. Dessutom har hon en enorm energi och är en riktig lagspelare som bidrar på många sätt till kontorets framgångar.

Nu är det drygt fyra månader sedan Alicia fick sin registrering. Hur har det gått?

- Det har gått fint, berättar Alicia. Jag hade flera affärer som väntade på mig redan då jag fick min registrering, så det var bara att börja mäkla direkt. Marknaden är förstås utmanande just nu, men min styrka är att jag har massor av vilja och energi för att ta mig an nya affärer, säger Alicia.

- Med det driv som Alicia har, är vi övertygade om att hon har en fin framtid som mäklare framför sig, avslutar Ida.

Är du nyfiken på hur det är att börja som mäklare hos HusmanHagberg?
Varmt välkommen att kontakta Clara Ström, rekryteringsansvarig

Mail: clara.strom@husmanhagberg.se

Mobil: 073-843 25 00

Ämnen

fastighetsmäklaremäklarutbildning

Kategorier

BoendefrågorFastighetsförmedlingRekryteringLön, PensionFöretagsutbildning

Presskontakt

Vice VD/Marknadschef

Åsa Davidsson