190

Bremerlyckan, KALMAR

Vegagatan 4C

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,892 I avgiften ingår värme, vatten, bredband, sophantering och två st. förråd. Obligatoriskt tillägg ingår i avgiften avseende tv och bredband med 165 kr/mån.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea65 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer40
Byggår1948
Driftskostnad450 kr/månad

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Kommande försäljning av en mycket ljus och trevlig trerumslägenhet i mycket fint skick i populära Bremerlyckan på södra området i Kalmar. Lägenheten ligger på andra våningen och har en fin balkong mot innergården i soligt sydvästläge. Bostaden bjuder på genomgående fina och kvalitativa materialval som t.ex. kakel/klinker i badrummet och genomgående ekparkettgolv i hela bostaden. Välkommen in till det smakfulla, ljusa och hemtrevliga köket i vinkel med stommar från Ballingslöv. Köket är nyligen renoverat i ljusa färger och är utrustat med inbyggda vitvaror från SIEMENS studioline (som går att styra via app och med 10 års garanti) så som t.ex. diskmaskin och kyl/frys. Den stilrena bänkskivan i Ölandssten sätter verkligen guldkant på det redan snygga köket. Bostaden ska få nymålade väggar och ett nytt och ljust ekparkettgolv. I vardagsrummet har man valt att behålla det vackra fiskbensparkettgolvet och slipa, ljusa upp det och ytbehandla det med vattenbaserad lack. Allt för att skapa ett enhetligt intryck tillsammans med det kommande golvet.

Den trevliga planlösningen gör att lägenheten känns stor och rymlig. Snyggt och prydligt duschrum med kakel och klinker i stilrena färger. Tvättpelare, upplyst badrumsskåp, handfat med kommod, dusch med vattenfallsfunktion och handdukstork mm. I det lättmöblerade vardagsrummet finns det gott om plats för både matbord och stolar samt vardagsrumsmöbler. För att göra det extra mysigt så kan man tända upp ljus i eldstaden som inte är eldningsbar. Från det trevliga vardagsrummet når vi den mysiga balkongen om ca 4,5 kvm, som vetter mot den lummiga innergården, som är placerad i soligt sydvästläge. Två rymliga sovrum och en praktisk klädkammare finns också.

Här bor man bekvämt med närhet till bl.a. tvättstuga, ett större och ett mindre förråd i huset.

Välkommen till Bremerlyckan, ett av Kalmar populäraste områden. Ett lugnt, stillsamt och vackert område som ligger nära Kalmars stadskärna. Bremerlyckan ligger med närhet till både centrum, naturen och Kalmarsund. Ligger nära till både naturen som stadslivet. Fem minuters promenad till centrum, Kalmarsundparken, Kalmar slott och havet. Bremerlyckan har nära tillgång till förskola, skola, butiker, livsmedelsaffärer, restauranger, frisör och promenadmöjligheter.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info kring den kommande försäljningen och med din intresseanmälan!

Om området

Välkommen till Bremerlyckan, ett av Kalmar populäraste områden. Ett lugnt, stillsamt och vackert område som ligger nära Kalmars stadskärna. Bremerlyckan ligger med närhet till både centrum, naturen och Kalmarsund. Ligger nära till både naturen som stadslivet. Fem minuters promenad till centrum, Kalmarsundparken, Kalmar slott och havet. Bremerlyckan har nära tillgång till förskola, skola, butiker, livsmedelsaffärer, restauranger, frisör och promenadmöjligheter.

Kommunikation

Gång till centrum ca 5 min, lätt förbindelse med buss och tåg från Kalmar centralstation.

Närservice

Handlaren och ICA södercentrum.

Viktiga dokument & länkar

Brf Hasseln 7696199046_Stadgar
Brf Hasseln ÅR 2018
Energideklaration 2019-03-12
Kommande

Bilder

Entrésidan av fasaden

Baksida fasad

Innergård

Innergård

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Utförda renoveringar:
2019: Kök renoverat av fackmän.
2020: Renovering av ytskikt i form av vitmålade väggar, nytt ljust ekparkettgolv från Kährs överallt förutom vardagsrum som kommer att slipas och lackas för att ljusas och mattas upp.
Antal rum
3 rum
Boarea
65 kvm
Areakälla
säljarens information
Hall
Välkomnande hall med ekparkettgolv. Förvaring i garderob till vänster.
Kök
Mycket smakfullt, modernt och nyrenoverat kök med matplats för ca 4 personer. I utrustningsväg finner vi vita stommar från Ballingslöv med trycköppning på luckorna, bänkskiva i gråa toner i Ölandssten, spishäll med induktion, infälld diskmaskin med Handtagslös öppning, (s.k. openAssist. Öppnas genom ett lätt tryck på luckan), inbyggd halvkyl/frys, stänkskydd i glas, dimbar belysning, infälld diskho, ugn med självrengörande funktion. Vitvarorna är av varumärket SIEMENS studioline, det följer med en 10 års garanti på dem och de kan styras med en app. Fönsterbrädan är i marmor och golvet skall läggas i form av ett ljust ekparkettgolv. Här finns även många eluttag och väggarna är vitmålade.
Vardagsrum
Stort vardagsrum med fiskbensparkettgolv och icke eldningsbar eldstad. Här finns plats för både matbord, stolar och vardagsrumsmöbler. Från detta rum nås även det ena sovrummet som idag används som ett barnrum. Balkongen ligger i anslutning till vardagsrummet.
Sovrum 1
Stort sovrum som idag används som barnrum. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Utsikt mot innergården.
Sovrum 2
Föräldrasovrum med utsikt mot framsidan av huset. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.
Badrum
Stort badrum utrustat med kakel, klinker, tvättpelare från Electrolux med tvättmaskin och torktumlare, duschkabin, vattenfallsdusch, upplyst badrumsskåp, handdukstork, toalett och handfat med kommod.
Klädkammare
Mellan föräldrasovrummet och badrummet finns en praktisk klädkammare.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 3,892 I avgiften ingår värme, vatten, bredband, sophantering och två st. förråd. Obligatoriskt tillägg ingår i avgiften avseende tv och bredband med 165 kr/mån.
Driftskostnad
SEK 5,397 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,197
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Observera att driftskostnaderna varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Uppgifterna utgör beräknade driftskostnader per månad för ovan nämnd bostadsrätt.
Andel i föreningen
1.44 %
Andel av årsavgiften
1.622 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1948
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 3/12/2019
Energiklass
F
Energiprestanda
151 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
172 kWh/m² och år
Övriga byggnader
Trevlig innergård med gräsmattor, belysta ekar och pergola med sittmöjligheter.
Förening
Namn
BRF Hasseln
Om föreningen
Föreningen består av fastigheterna Hasseln 8 med adress Frejagatan 8 A-C, Hasseln 9 med adress Vegagatan 4 A-D samt Hasseln 10 med adresserna Vegagatan 2 A-B och Stensövägen 5 A-B. BRF Hasseln ligger i Bremerlyckan som är en stadsdel i Kalmar intill Gamla stan mellan södra vägen och Kungsgatan med namn efter någon av de många tyskar med namnet Bremer som bodde i Kalmar under 1600-talet.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
72
Varav hyreslägenheter
10
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
BRF Hasseln har Bredbandsbolaget som basleverantör av TV och bredband via fiber. Analoga utbudet kan ses utan digitalbox. Tv via Telenor (fiber). Internet via Telenor (fiber), 250/250 Mbit/s bredband. Obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för fiber.
Parkering
Parkeringsplats går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Garageplats går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
Renoveringar
Byggnaderna har under åren genomgått löpande underhåll. Det nuvarande skicket får anses vara bra. Fastigheten har besiktigats byggnadstekniskt 2009-03-19 avseende det övergripande skicket.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Bremerlyckan KALMAR

Vegagatan 4C

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg