230
MED326EBB8D271E425D9FA362D9E0199607

Välkomna till "Lilla Villekulla"Tjäderstigen 3 Gustavslund, Vallentuna

Gustavslund, Vallentuna

Tjäderstigen 3


PRIS (som utgångspris)3 795 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

96 kvm

BIAREA

16 kvm

TOMTAREA

2 985 kvm

BYGGÅR

1966

DRIFTSKOSTNAD

2 025 kr/månad

PRIS

3 795 000 kr som utgångspris

Välkomna till "Lilla Villekulla"


Välkommen till Tjäderstigen 3 i det idylliska Lingsberg/Gustavslund, Vallentuna – hemmet som har fått smeknamnet "Lilla Villekulla". Denna charmiga enplansvilla på en generös tomt är en riktig pärla.

"Lilla Villekulla" började sitt liv som ett fritidshus och har genomgått kärleksfulla ombyggnader och tillbyggnader genom åren. Idag står det stolt som en bostad i permanentstandard, redo att välkomna sina nya ägare till en harmonisk tillvaro.

Huset bär sitt smeknamn med stolthet, inspirerat av den första ägarens likhet med Pippi Långstrump – en självständig och kreativ själ som fixade det mesta på sitt eget sätt. Lilla Villekulla är fylld med karaktär, och dess charmiga lite sneda golv och väggar är som en påminnelse om husets historia och personlighet.

Bostaden har en generös Punschveranda/matsal, vardagsrum med murad öppenspis, arbetskök, allrum/sovrum, modernt duschrum/WC med tvättmaskin och VVB, ett stort och ljust sovrum med bra klädkammare samt täljstenskamin.

På tomten finns ett isolerat, oinrett gästhus, förråd och vedbod samt ett litet växthus.

Här bor du på landet men ändå nära allt, Tjäderstigen 3 erbjuder en perfekt balans mellan lugnet i naturen och bekvämligheten att vara nära stadslivet. En stor, styckbar tomt ger möjligheter att skapa din egen oas och uttrycka din personliga stil.

Välkommen till "Lilla Villekulla" – en plats där hemkänsla och historiens vingslag möts för att skapa ditt drömhem.

För mer information kontakta ansvarig mäklare Pernilla Darin 0733-30 90 62

Bilder

MED326EBB8D271E425D9FA362D9E0199607
MED5F802BEE80CC4F6E9D3767F531C8A921
MED09CE1D04708744DFBA3261AA0B88374C
MEDFC7F1E69E29945CC99CBF80EF1DA993C
MEDBF292DE8077447AD82808381A485EE99

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

96 kvm

BIAREA

16 kvm

TOMTAREA

2 985 kvm

BYGGÅR

1966

DRIFTSKOSTNAD

2 025 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 2 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Upplev en perfekt balans mellan funktionalitet och charm i varje hörn av detta hem på Tjäderstigen 3. Här väntar en livsstil harmonisk och bekväm tillvaro. Här är inrett med fina vitmålade trägolv samt handplockade detaljer som dörrar och bröstpanel.

ENTRÉ

Välkomna in genom entrén och upplev den inbjudande atmosfären i detta charmiga hem på Tjäderstigen 3.

PUNSCHVERANDA/MATSAL

Genom den tillbyggda, isolerade punschverandan/matsalen öppnas dörrarna till ditt nya boende, där varje rum bär på en unik karaktär och bekvämlighet.

INRE HALL

Den inre hallen hälsar dig välkommen och erbjuder plats för förvaringsmöbler, vilket skapar en välkomnande atmosfär.

DUSCHRUM/WC/TVÄTT

Från inre hallen tar du dig in i det moderna duschrummet/WC:et (2019), komplett med tvättmaskin och vvb, och upplev bekvämligheten i varje detalj. Här är det helkaklade väggar och på golvet ligger klinkers. Handfat i kommod med spegel ovan, skåp för förvaring, duschhörna med glasväggar.

KÖK

Det vita arbetsköket (2014) fångar din uppmärksamhet med fönster mot baksidan och den stora tomten. Här kan du laga kulinariska mästerverk med en vy över grönskande ägor. Här finns spis med häll och ugn, spisfläkt, kyl/frys. Gott om förvaring och bra arbetsbänkar.

ALLRUM IDAG SOVRUM

Allrummet, som fungerar som sovrum av dagens ägare men passar såklart även utmärkt som matrum, ligger intill köket och skapar en social atmosfär perfekt för måltider och avkoppling.

VARDAGSRUM

Det generösa vardagsrummet lockar med en murad öppenspis som skänker en härlig mysfaktor och sprider värme omkring sig. Här blir varje ögonblick till en upplevelse, där du kan njuta av lugnet och stillheten medan du blickar ut över den vackra omgivningen.

SOVRUM

Det stora sovrummet är en privat oas med täljstenskamin, plats för skrivbord och en stor säng. En dörr leder till en praktisk klädkammare och ett förråd som liknar en kattvind – en charmig detalj som ger extra karaktär till rummet. Sovrummet har också en altandörr som öppnar upp till trädgården, där du kan vakna upp till frisk luft och grönskande omgivningar varje dag.

KLÄDKAMMARE

I sovrummet finns dörr till kattvinds klädkammare som går utmed hela vardagsrumsväggen.

Om området

Välkommen till Gustavslund – en fantastisk pärla i hjärtat av Vallentuna som förenar det bästa av både stad och natur. Denna charmiga och välmående del av Vallentuna är en drömig plats för alla som söker en harmonisk livsstil med närhet till både stadspuls och lugn, lantlig omgivning.

Gustavslund erbjuder en unik harmoni mellan stadsliv och naturupplevelser. Området kantas av grönskande skogar, fridfulla sjöar och pittoreska promenadvägar som inbjuder till avkoppling och rekreation. Hästgårdar och hästhagar finns det gott om. I direkt anslutning till området finns naturreservatet Angarnssjöängen som är kännt för sitt rika fågelliv. För den naturälskande är det enkelt att njuta av utomhusaktiviteter som promenader, löpning, cykling och picknickar med familj och vänner.

Med sina mysiga villaområden och närhet till skolor, förskolor och lekplatser är Gustavslund en idealisk plats för familjer att kalla hem. Området präglas av en trygg och välkomnande atmosfär där grannsämjan är stark och barnens säkerhet prioriteras.

KOMMUNIKATION

Tåg:
Med närliggande Vallentuna station är det enkelt att ta sig till och från centrala Stockholm. Reguljära tågförbindelser ger dig snabb och smidig åtkomst till huvudstadens puls på bara cirka 30 minuter.

Buss:
Området är väl betjänat av ett nätverk av busslinjer som kopplar samman Lingsberg/Gustavslund med omkringliggande områden och centrala Vallentuna. Bussarna erbjuder flexibla resmöjligheter och gör det enkelt att ta sig runt i regionen.

Bil:
För den som föredrar att resa med bil finns gott om vägar och närhet till motorväg som ger smidig tillgång till Stockholm och övriga delar av Mälardalen. Vägnätet är väl utbyggt och trafiken flyter oftast problemfritt.

NÄRSERVICE

Bank, post, butiker,apotek, livsmedelsaffär och systembolag.

Ekonomi

EL

18 000 kr

VA

3 000 kr

RENHÅLLNING

3 200 kr

SOTNING

100 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

24 300 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 525 kr / år

KOMMENTAR

Shablonberäknad driftskostnad ovan. Ägare eldar en hel del i öppnaspisen och täljstenskamin så ved tillkommer om man inte hugger sin egen ved från tomten. Tillkommer också hemförsäkring efter eget val av bolag.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-planshus

BYGGNADSÅR

1966

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2005/2019

UPPVÄRMNING

Direkt-el, öppenspis samt täljstenskamin

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-06-02

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA

142 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

207 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund/platta på mark

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas o 3-glas

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Lingsberg 1:37

ÖVRIGA BYGGNADER

Isolerat gästhus oinrett
Växthus
Förråd
Vedbod

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 926 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 629 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 748 000 kr

Tomt

AREAL

2985 kvm

TOMTTYP

natur- & trädgårdstomt

TOMTBESKRIVNING

Magisk tomt med en plats för allas olika önskemål, hängmattor i skogsdunge, gräsytor för lek och bus, grönsaksland och blomsterrabatter, pool och studsmatta mm bara fantasin som sätter stop för möjligheterna.

PARKERING

Plats för flera bilar på infart.

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (2011-09-29) Fornlämning (1 st)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Viktiga dokument & länkar

Karta

Vallentuna Gustavslund

Tjäderstigen 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg