190
MEDA0707516EC1046609F8BB0309F727AAD

Såld!

Kortedala, Göteborg

Tisdagsgatan 3

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformTomträtt
Tomtarea414.6 kvm

Såld!
Slutpris: SEK 1,295,000

Ansvarig mäklare

Tillfälle av sällan skådat slag att förvärva en tomt i Kortedala. Lugnt och fint villaområde med närhet till skog, natur och goda kommunikationer som tar dig in till city på 20 minuter. Skapa ditt drömboende! Välkommen!

Om området

Högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg ligger lummiga Kortedala, inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar. Här trivs människor i alla åldrar.

Kortedala är Göteborgs första förort och byggdes under 1950-talet upp på marker där det förut endast fanns torpliknande bebyggelse. Idag syns bebyggelse av blandad karaktär, från punkthus i brant terräng med imponerande utsikt från inglasade balkonger till vackert insprängda låghus- och villaområden längs slingrande vägar. Vanligast är flerbostadshusen i tidstypisk 1950-talsstil med tre våningar, balkonger och puts- eller tegelfasader.

På de fyra lokala torgen Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg erbjuds all service man kan behöva. Kortedala Torg som är det största torget har en upphöjd plats med kullersten, öppna ytor och en liten park. Förutom en livlig torghandel hittar du här ett nästintill komplett serviceutbud. Hemköp, frukt och grönt, blomsteraffär, restauranger, café, bank, spelbutik, video, Friskis & Svettis, apotek, privatläkare... Här finns också offentlig service i form av polis, bibliotek, stadsdelskontor, folktandvård och Försäkringskassan. Vårdcentral och BVC finns vid både Kortedala Torg och på Årstidsgatan.

För den odlingsintresserade är området idealiskt med många fina odlingsområden och kolonilotter. Med naturen som närmsta granne är Kortedala också perfekt för dig som tycker om att röra på dig. Här finns flera motionsslingor, idrottsföreningar, en motionscentral och ishall. Lärjeåns dalgång i norr har ett unikt växt- och djurliv med vackra promenadstigar i fantastisk natur. Säveån i söder lockar med möjligheter till fiske, rekreation och sköna friluftsaktiviteter.

Vill du ta med barnen på sociala aktiviteter finns Kortedala församling i Allhelgonakyrkan som bjuder in till musikalisk verksamhet för alla åldrar. Förutom körsång finns här babyrytmik och öppen förskola med lek, fika och sång.

Kommunikationerna från Kortedala är snabba och goda, även nattetid och helg. Med spårvagn 6, 7 och 11 tar du dig smidigt in till centrala Göteborg på en dryg kvart.

Bilder

Fastighetskarta

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Nu har du möjlighet att bygga en friliggande villa i Kortedala.

Endast enfamiljsvilla får byggas på denna tomt.

En yta av 120 kvm får bebyggas på tomten.
Utöver detta får även en garagebyggnad om 40 kvm byggas.

Byggnad som uppförs får ha en maxhöjd om 5,5 meter.

Max antal våningar som får uppföras på tomten är 1 1/2 plan.

Takfallet på byggnaden får ha en lutning mot horisontalplanet av max 40 grader.

Denna information kommer från stadsplanen, se bifogat under dokument & länkar.
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadssätt
Fastighetsbeteckning
Kortedala 77:2
Allmänt om fastigheten
Tillkommande kostnader
Kommunal fastighetsavgift
SEK 6,050 / år
Tomträttsavgäld
SEK 7,260 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 605,000
Taxeringskod
210
Summa pantbrev
SEK 70,000
Tomt
Areal
414.6 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Tomträtt: 6000 kr/år. Nytt avtal från 2017-03 med en ändring till 7260 kr/år som gäller i 20 år.
Planbestämmelser
Stadsplan, beslutad
Datum: 1952-12-19

77-smörpannan i kortedala
Tomtindelning, beslutad
Datum: 1954-12-23
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Karta

Kortedala Göteborg

Tisdagsgatan 3

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg