190
MED5A797E7E00294BD996E6B3CD3276D3B6

Såld!

Kungsholmen Kungsholms Strand, Stockholm

Svarvargatan 17, 1tr


Såld!
Slutpris: SEK 3,860,000

Ansvarig mäklare

Välkomna till Kungsholmens kanske bästa mini 2:a! Välplanerad lägenhet högt belägen över Karlbergskanalen med balkong i sydostläge och härlig förmiddagssol. Optimalt läge med närhet till både Fridhemsplans citypuls, fina promenadstråk längs vattnet samt ett stenkast från Hornsbergs Strand.

Om området

Fastigheten är belägen alldeles invid vackra Karlbergskanalen med härliga promenad- och joggingstråk. Här bor man mycket centralt med Fridhemsplans citypuls bara någon minut bort. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan erbjuder ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker. Ta en bit mat på Matkonsulatet eller AG och varför inte avsluta med en glass på FRYST. Nyetablerade området Hornsbergs Strand med bra badbryggor och restauranger finns en kort promenad bort. Läget är också optimalt för den som vill ha närhet till trendiga Rörstrandsgatan med sitt trevliga utbud av restauranger och butiker.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4), buss 59 stannar på Kungsholms Strand. För den som pendlar ligger Karlbergs station bara en kort promenad bort.

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer. För den aktive finns ett flertal gym i närheten. Vid Karlberg ligger även löparspår och hinderbana.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,255
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea44 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer6
Byggår1932
Driftskostnad258 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till Kungsholmens kanske bästa mini 2:a! Härlig möblerbar balkong i sydostläge med förmiddagssol och fantastisk vy Karlbergskanalen och dess härlig båtliv. Lägenheten har ett totalt insynsskyddat läge. Hela lägenheten går i samspelta nyanser och präglas av fina materialval. Bostadens sällskapsytor erbjuder en trevlig mötesplats för mingel och njutning. Stilrent och funktionellt kök med bra förvaring i skåp och lådor. Ett optimalt boende för dig som vill bo centralt men ändå lugnt samt med närhet till grönska, vatten och promenadstråk. I närheten finns ett bra utbud av restauranger, caféer och affärer vid Fridhemsplan.

Välkommen till en lägenhet att bli kär i.


Välkomnande ENTRÉHALL med god avhängningsmöjlighet av ytterkläder och skor. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vackert fiskbensmönstrat parkettgolv. Hallen bjuder på mycket bra förvaring i klädkammare. INRE HALLEN är lämplig som matplats. TIPS! Hit kan man flytta köket och på så sätt frigöra golvyta och skapa ett större sovrum.

Luftigt och lättmöblerat VARDAGSRUM med generöst fönsterparti som ger rummet ett härligt ljusinsläpp och utgång genom pardörrar ut till en underbar möblerbar BALKONG i sydostläge med frukostsol och fantastisk vy över Karlbergskanalen. Gott om plats för både soffgrupp med tv-hörna och en matplats för 2-4 personer om så önskas. Väggarna är vitmålade och på golvet fortsätter det vackra fiskbensmönstrade parkettgolvet. Vardagsrummet erbjuder en trevlig mötesplats för mingel och njutning som förlängs ut mot den fantastiska balkongen. Bra förvaring i klädkammare.

Stilrent och funktionellt KÖK. Vit köksinredning med mycket bra förvaring i skåp och lådor, vitt kakel ovan arbetsytorna. De vägghängda skåpen har underliggande spotlights för perfekt ljusbalans ovan en praktisk bänkskiva i grå laminat. Utrustningen består av en spishäll med ugn, fläkt och kyl och frys. Väggar målade i vitt och på golvet ligger furutiljor.

Rofyllt SOVRUM med ett ogenerat och lugnt läge mor Karlbergskanalen. Plats för säng samt plats för ytterligare förvaring om så önskas. Sovrummet får sitt härliga ljusinsläpp genom stort fönsterparti. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger furutiljor.

Stambytt och smakfull renoverat BADRUM. Helkaklat i vitt med grå del i duschen och på golvet ligger ett grått klinkergolv med golvvärme för extra komfort, vägghängd WC, spegel och tvättställ med underliggande kommod. Duschhörna med vikbara glasdörrar i glas. Vattenburen handdukstork och spotlights i tak.

Övrigt:
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Antal rum
2 rum
Boarea
44 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 2,255
Driftskostnad
SEK 3,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,600
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
2.43 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1932
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F med självdrag
Energideklaration
Utförd 3/10/2018
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Isbrytaren 37
Om föreningen
Brf Isbrytaren 37 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Isbrytaren 37 år 1987. Föreningen består av 37 lägenheter upplåtna med bostadsrätt (för lägenhetsfördelning, se årsredovisning). Fastigheten, som uppfördes 1929, har arkitektoniska drag från både nyklassicism och funktionalism. Föreningen är lågt belånad samt äger marken fastigheten står på.

Under 2016 såldes råvinden varpå föreningen fick ett stort tillskott till kassan. För dessa pengar har stora upprustningsarbeten gjorts i källaren med uppfräschning av tvättstugan, nytt cykelrum samt iordningsställande av källarförråd. Per balansdagen (2018-12-31) finns ca 2 121 063 kr i likvida medel i föreningens kassa. Lån per kvm per balansdagen är låga, 3 607 kr/kvm.

Inga avgiftsförändringar är beslutade eller planerade i dagsläget. God ekonomi med stark kassa och låg belåning.

Ekonomisk förvaltning sköts av Hem och Fastighet, tog över from 1 jan 2019.

Ingår i månadsavgiftern: Värme, vatten. Varje lgh har tillgång till ett förråd i källaren. Obligatoriskt tillägg om 244kr/mån för tv/brdband/telefoni.
Antal lägenheter
37
Tv och bredband
Föreningen har en kollektiv anslutning med Telenor/Bredbandsbolaget där medlemmarna får bredband 100/100, grundutbud TV samt IP telefoni mot ett obligatoriskt tillägg om 244 kr/mån.
Parkering
Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00. Gratis parkering mellan 19.00-07.00 på vardagar samt på helger.
Renoveringar
1989 - Ny hissmaskin
1993 - Nya VA stammar
2002 - Renovering av hissmaskin
2008 - Målning av yttertak
2010 - Installation av balkonger
2010 - Målning av fönster utvändigt
2011 - Renovering av kungsbalkonger, omputsning av fasad
2013 - OVK besiktning
2014 - Installation av värmekablar i stuprör
2015 - Värmesjustering, renovering av hissmaskineri
2016 - Klotterskydd av fasad, stamspolning, ommålning av räcken, ommålning av fönster, renovering av ytterdörr
2017 - Byte av tvättmaskin och torktumlare, byte av avloppsstammar i källaren, byggnation av nya källarförråd, renovering av yttertak, ommålning av tvättstuga.
2018 - Uppdatering av underhållsplan
2018 - Energideklaration
2018 - OVK-besiktning
2018 - Radonmätning (mätningar genomförda. Inga mätningar över gränsvärde)
2018 - Anticimex genomgång av våtutrymmen
2019 - Renovering av trapphus (pågår)
Kommande arbeten:
2019 - Byte av stamregleringsventiler i värmesystemet
2019 - Uppdatering underhållsplan
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 och 2034.
Ekonomi
Sänkning från 1 jan 2019 kommunicerad till medlemmar. Ny avgift 615kr/m2 boarea och år (sänkning ca 9%) Sänktes också tidigare 4% 1 jan 2018
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen tillåter delat ägande makar/registrerade partners/sambos, kan neka tillträde om ej permanentboende. Föreningen godkänner inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
Gemensamma utrymmen består av cykelförråd, tvättstuga med samt källarförråd.

Karta

Kungsholmen Kungsholms Strand Stockholm

Svarvargatan 17, 1tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg