190

Sundsandvik, UddevallaFakta om bostaden

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

85 kvm

TOMTAREA

4 655 kvm

Unikt Bohusläns-arv – stor magiskt vacker trädgård med havsutsikt!

Med sin generösa tomtstorlek om 4655 kvm och anor är denna egendom sannerligen unik i sitt slag. Den nästan 100 år gamla egendomen har gått i arv genom generationer och innefattar två bostadshus samt flera uthus i tidstypisk Bohuslänstil. Den magiskt vackra tomten, med sin eleganta atmosfär, huserar majestätiska höga träd som furor, ek och björk samt praktfulla rhododendron-buskar som bjudit på skönhet i flera decennier. Tomten är friköpt och omsluts av lummig skog som öppnar upp för en enastående havsutsikt över Hafstensfjorden och Vindön.

Det stora boningshuset i typisk Bohuslän-arkitektur disponerar ett öppet kök, vardagsrum med öppen spis, badrum, WC, övervåning med hall och tre sovrum, samt en inbyggd veranda. Huset byggdes år 1926 och byggdes ut och moderniserades år 1978. Under renoveringen var man noga att bevara Bohuslän-stilen och färger valdes noggrant med detta i åtanke. Stiläkta och tidstypiska möbler från 20-talet pryder rummen med en klassisk charm. Innertakets träbalkar, trägolvet och trätrappan till övervåningen är original från 1926. Vardagsrummet är mycket gemytligt. Den öppna spisen är ritad speciellt för detta hus av den nuvarande ägaren och försedd med gjutjärnsinsats från Kennedygruppen. Designen symboliserar skånskt/nordtyskt vasstak med typiskt överhäng. Här kan många mysiga kvällar spenderas framför en sprakande brasa!

Vardagsrummet övergår i en liten hall i den tillbyggda delen med kontorshörna, och separata ingångar till tvätt- och badrum. Från köket når man en praktisk matkällare som håller en sval temperatur hela sommaren. Den fungerar även bra som vinkällare.

Torpet - Det så kallade torpet, det bruna timmerhuset, fungerar utmärkt som ett fullt utrustat gästhus året runt med kök, sovrum och vardagsrum med öppen spis med original-kakelugnsmaterial. Torpet byggdes år 1933 och byggdes ut 1985. På husets sydsida finner man blyinfattade färgade originalfönster från 30-talet.

På tomten finns en djupborrad brunn i granit. Brunnen når ett djup på hela 102 meter och grundvattenficka som aldrig sinar och bjuder på dricksvatten av högsta kvalitét! Tomten rymmer även en vedbod, ett mindre uthus och stort rymligt uthus som ursprungligen byggdes som garage under 20-talet för de första bussarna som trafikerade sträckan mellan Sundsandvik och Uddevalla. Lanternan vid ingången, som nu har ett elektriskt ljus, är den sista äkta gaslanternan från Vänersborg och räddades från att bli skrotad under tiden efter första världskriget. Ännu en raritet är en originalsoffa från den svenska Amerikalinjen Gripsholm som står placerad vid en utsiktspunkt i trädgården.

Egendomen andas historia och ger en sannerligen unik möjlighet att utveckla och förädla ett riktigt Bohuslänsarv.

Tomten är en riktig naturidyll med fullständigt skyddat läge och panoramavy över Hafstensfjorden. Utöver en vackert grön trädgård, ståtliga träd och en rhododendron-allé finns här om sensomrarna både blåbär och kantareller att plocka. Den stora harmoniska trädgården med totalt insynsskydd, tillsammans med närheten till både hav och stad, gör detta till en perfekt plats för dig som vill njuta av lugn och avskildhet, utan att avsäga dig bekvämligheterna en stad erbjuder.

Den stora egendomen ligger mitt i Sundsandvik - en riktig sommaridyll och ett guldläge för fritids- eller heltidsbonde. Här bor du mitt i den sagolika skärgården, omgiven av lummig skog och öppna åkrar. Ett stenkast bort ligger Sunds Marin och du når enkelt fler hamnplatser. Via Nötesundsbron tar du dig snabbt till underbara Orust. Under varma sommardagar kan du njuta av flera badplatser i närheten, som Kärr badplats och Hafsten Resort. För den som söker extra adrenalin finns Hafsten Resorts höghöjdsbana och Flying Fox linbana en kort biltur bort.

Övrigt om fastigheten:
Tomten är friköpt. Inga pantbrev finns utställda.

Bilder

Vill du veta vad din bostad är värd? Värdera nu!

Vi värderar din nuvarande bostad inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret