190
MED7DFDFBAE665D4AD2AE2760794D74A8D2

Såld!

Historisk sekelskiftespjäs

Skillingaryd, Skillingaryd

Storgatan 9

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea195 kvm
Biarea145 kvm
Tomtarea1,139 kvm
Byggår1929
Driftskostnad4,855 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,750,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Här erbjuds en unik möjlighet att förvärva en representativ sekelskiftesvilla utöver det vanliga. En pampig villadröm, som för tankarna mot Carl Larssons idylliska gestaltningar av folkhemmet från förra sekelskiftets början. Denna ståtliga pjäs bjuder inte bara på ett stycke historia som följts av generationer - här slås man också av 315 + 149 kvadratmeter modern bostad i kombination med flera tidstypiska originaldetaljer som bevarar husets känsla och karaktär. Storgatan 9 torde ha uppförts i början av 1900-talet. Här har bedrivits caférörelse, bok & pappershandel, presentbutik med mera.

Kliv in i 315 kvadratmeter ljus bostad med fin takhöjd och där känslan fortfarande sitter i väggarna. Här finns väl tilltagna ytor och genomtänkta bekvämligheter för en exklusiv hemvist. Huset bjuder även på stort kök i öppen planlösning med imponerande takhöjd och rymd som inbjuder till umgänge och trivsel. En stor praktisk köksö är placerad i kökets mitt med vy ut mot eftermiddagssol på husets soldäck och trädgård. I detta kök får den matintresserade kanske sitt lystmäte med generösa arbetsytor och bra förvaring. Detta kök har öppnats upp mot intilliggande matplats och en värmande vedspis och braskamin i anslutning som ger både värme och mysfaktor vintertid. Optimalt boende för familjen som önskar många bra sovrum och trevliga sällskapsytor. På Storgatan 9 bor du med närhet till all tänkbar service runt husknuten och med en privat härlig västervänd trädgård med eftermiddagssol på altanen. Härifrån promenerar man dessutom kort väg till både skola och förskola. Ett hem för paret eller familjen som önskar fina sällskapsytor och det där extra utan att ge avkall på det centrumnära läget.

Skillingaryd är orten mittemellan städerna Värnamo och Jönköping med suveräna kommunikationer med både buss och tåg. Ett levande samhälle som växer och lockar allt fler från städerna att bosätta sig här med fina skolor och all tänkbar service. I närområdena finns sjö och bad och flera utflyktsmål i det småländska kulturarvet. Här är företagarandan hög och många företag väljer därför strategiskt att placera sig just här i denna kommun bredvid E4:an. Närhet till sim- och sporthall, skola samt stationen är några av fördelarna med läget och allt fler söker sig till denna barnvänliga kommun i och med de fina omgivningarna och suveräna kommunikationerna till Jönköping och Värnamo med både buss och tåg.

Varmt välkomna med Er intresseanmälan!

Om området

Butiker, mataffär, vårdcentral, apotek, Systembolag och service i Skillingaryds centrum. Skolor och förskolor i området.

Kommunikation

Goda kommunikationer till Jönköping och Värnamo med både buss och tåg. Se mer på www.jlt.se

Parkering

Grusad uppfart med plats för flera bilar på husets baksida.

Bilder

Välkommen till Storgatan 9

Generös takhöjd och ljusinsläpp från större fönsterpartier i kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
7 rum varav 3-5 sovrum
Boarea
195 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Areakälla kommentar
Huset har uppmätts med laser med hjälp av besiktningsman, då fastighetsutdraget angav gammal uppgift
Biarea
145 kvm
Entré
Huvudentré som används finns på husets baksida där man kommer in vid det ståtliga tornet där trapphus finns. Här finns plats för hatthylla och ytterkläder.
Hall
Runt hörnet finns ytterligare en möblerbar hall som tidigare varit ett rum. Detta utrymme används som avdelning för ytterkläder och skor samt som en passage in till husets kontorsrum.
WC
Liten gäst-wc finns i anslutning till entré och hall med toalett, tvättställ och spegel,
Kök
Stort kök i öppen planlösning med imponerande takhöjd och rymd som inbjuder till umgänge, med stor matplats intill. Praktisk köksö med både bra förvaring och arbetsytor. I anslutning till kök finns plats för matbord och stolar för ett sällskap om 8-10 personer. Intill finns även en nyinstallerad vedspis som är godkänd att använda.
Kontor/Rum
Väl tilltaget kontorsrum med god plats för flera skrivbord och förvaringsmöbler. Detta rum kan med fördel utifrån den stora ytan delas av till ett sovrum och en kontorshörna.
Sällskapsrum
Detta generösa rum till ytan har en gång i tiden varit lokal för försäljning, café med mera med en stor representativ entré. Hela entréplan numera mot Storgatan har byggts om i samband med fasad -och fönsterbyte och huset har därmed fått en mer privat karaktär. Här finns också en nyinstallerad fin kamin som både pryder rummet och ger komfortvärme och mysfaktor vintertid.
Sovrum
Gästrum med plats för större säng och tillhörande möblemang.
Förråd
Rymligt förråd i anslutning till sovrum som med fördel kan göras om till en wc eller ett duschrum.
Hall - ovanvåning
Möblerbar hall med plats för garderober och annan förvaringsmöbel. Gamla glasdörrar som bevarats har återanvänts som skjutdörrar in till en passage med ytterligare förvaringsmöjligheter.
Passage - ovanvåning
Passage mellan hall och stora gästrummet där det finns plats för skrivbordshörna alternativt som i nuläget, flertalet garderober för optimal förvaring.
Sällskapsrum - ovanvåning
Väl tilltaget sällskapsrum centrerat i mitten av huset med stort burspråk och sittbänk under utöver god plats för större soffgrupper. Detta rum har både rymd och mysfaktor med tidstypisk gammal kakelugn som är godkänd att elda i.
Badrum/Klädvård - ovanvåning
Stort helkaklat badrum kombinerat med en avdelning för klädvård. Badrummet är utrustat med dubbla tvättställ och spelar, duschhörna med vikväggar i glas, samt stort bubbelbadkar. Runt hörnet finns en praktisk bänk för tvätt och hylla ovanför för förvaring. Här finns också en tvättmaskin samt ett högskåp för ytterligare förvaring. Hela badrummet har genomgående golvvärme. Nya frånluftsfläktar är installerade 2021 och badrummet totalrenoverades i sin helhet av föregående ägare med hjälp av försäkringsbolag efter en vattenskada.
Sovrum - ovanåvning
Stort hörnrum med god plats för större dubbelsäng och tillhörande sovrumsmöblemang. Fönster i två väderstreck ger generöst ljusinsläpp.
Bibliotek/Rum - ovanvåning
Ytterligare hörnrum med fönster i två väderstreck som idag används som bibliotek och sällskapsrum. Detta rum kan med fördel också användas som ett extra sovrum med plats för stor säng och tillhörande sovrumsmöbler.
Sovrum - ovanvåning
Detta stora sovrum har två stora fönsterpartier som vetter mot husets baksida med en egen utgång till en solig balkong i västerläge. I anslutning till detta rum finns även en liten walk-in-closet med litet fönster som ger naturligt dagsljus.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 11/17/2017
Energiklass
D
Energiprestanda
116 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källargrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2 + 3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Jupiter 9
Övrigt
2021 - Skorstenshuvar
2021 - Frånluftsfläkt badrum
2020 - Badrumsmöbler (Tvättställ, duschblandare och badrumsskåp)
2019 - Anläggning av trädgård(stensättningar, stenkista och rabatter)
2019 - Hängrännor och stuprör
2019 - Fasadmålning och panelbyte
2019 - Ombyggnad lokal/butiksdel till bostad
2018 - Termostater radiatorer
2018 - Tvättmaskin
2018 - Vitvaror kök: Induktionsspis, kylskåp, diskmaskin samt micro
2018 - Kök: Golv, innertak, överskåp, el samt målning väggar
2009 - Badrum
2007 - Fönster
2006 - Kök
2000-tal - Fjärrvärme
Takomläggning med falsad plåt, ca 1987
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 58,256 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 18,663
VA
SEK 4,845
Uppvärmning
SEK 32,223
Renhållning
SEK 2,525
Beräknat antal personer
2
Kommentar
I posten för hushållsel ingår även total kostnad för elnät.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 7,418 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 989,000
Byggnadsvärde
SEK 823,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 2,100,000
Tomt
Areal
1139 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Soligt stor altan i anslutning till kök med härlig eftermiddagssol.
Parkering
Rymlig parkeringsplats för tre till fyra bilar på husets baksida.
Planbestämmelser
Stadsplan Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut Kulvert
Last: Avtalsservitut: Kulvert, 06-IM2-72/6157.1

Karta

Skillingaryd Skillingaryd

Storgatan 9

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg