190

Skärgårdsstad, Åkersberga

Sorterarvägen 9


PRIS (utgångspris)8 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

136 kvm

TOMTAREA

1 828 kvm

BYGGÅR

2012

DRIFTSKOSTNAD

2 480 kr/månad

PRIS

8 495 000 kr Utgångspris

Unik och häftig designvilla signerad Pål Ross – En arkitektonisk pärla


Välkommen till en villa som verkligen är något utöver det vanliga! Denna arkitektoniska skapelse av Pål Ross fångar blicken redan vid uppfarten. Huset, som ett imponerande örnnäste på berget, står ut med sina stora, maffiga fönsterpartier med säkerhetsglas, ikoniska runda form och generösa uteplatser. Huset är byggt i sten, med både in- och utsida putsad och taket är klätt med bandad plåt. Här finner du en exklusiv och unik bostad som kombinerar estetik med funktionalitet, ett hem utöver det vanliga, med påkostade materialval såsom enstavigt ekgolv, svartskiffer och platsbyggda badrumsmöbler samt ett kök från Bomanskök. Huset är utrustat med välplacerade spotlights som ger en behaglig och sofistikerad belysning.

Teknologiskt avancerat och energieffektivt hem.
Detta hus är en teknologisk och energieffektiv dröm. Med solfångare för värme och varmvatten (Heat pipe-teknik), värmepump luft/vatten, luft/luft kylpump, samt golvvärme i alla rum, erbjuder hemmet mycket låga driftskostnader och energiklass B. 42 stycken solpaneler genererar en totalt effekt på 12,39 kw. Dessutom har du en vattenmantlad kakelugnskamin som är ansluten till husets vattenburna värmesystem med ackumulatortank.

Imponerande entré och lyxigt badrum.
När du kliver in genom de dubbla dörrarna möts du av en rymlig entréhall med vackert svartskiffergolv. Här finns gott om plats för avhängning i den halvmånsformade cylindern som diskret gömmer ytterkläder och skor. Intill hallen finns ett stilrent badrum utrustat med väggmonterad wc, duschhörna med hand- och takdusch, kommod, handfat och spegel, samt spotlights i taket och ett fönster för naturligt ljusinsläpp. Badrummet har även ett vackert svartskiffergolv.

Stort vardagsrum och elegant Kök
Gå vidare in i bostaden och låt dig imponeras av det maffiga vardagsrummet med sina runda hörn, stora fönsterpartier och magnifika ljusinsläpp. Vardagsrummet, med enstavigt ekgolv, har en öppen planlösning mot det platsbyggda köket från Bomanskök. Köket är utrustat med all modern maskinell utrustning, inklusive vinkyl, och stenskivorna är hela stycken utan skarvar. Köket och tvättstugan har elegant svartskiffergolv. Från vardagsrummet leder en platsbyggd smidestrappa upp till entresolplanet och vidare ut på den imponerande takterrassen, perfekt för soliga dagar och mysiga kvällar i spa-badet under stjärnhimlen.

Bekväma sovrum och praktisk tvättstuga.
Från vardagsrummet når du husets två sovrum. Master bedroom har ett vackert svartskiffergolv, plats för dubbelsäng och rymlig klädkammare med smidig skjutdörr. Badrummet i master bedroom är utrustat med duschhörna, väggmonterad wc, kommod med handfat, spegel samt spotlights i taket. Det andra sovrummet, med enstavigt ekgolv, har en garderob och plats för enkelsäng samt övrig möblering. Tvättstugan, med groventré och svartskiffergolv, erbjuder gott om förvaring och arbetsytor samt fungerar som husets teknikrum med tvättmaskin och torktumlare.

Extra utrymmen för kreativitet och omfort
Utöver huvudbyggnaden finns en verkstad/ateljé/hobbyrum på 40 m² med datauttag, elbilsladdning (Tesla), luft/luft värmepump samt förberett för vatten och avlopp. Gästlägenheten på 18 m² har datauttag, golvvärme, enstavs ekgolv, hall med skiffer, köksskåp/garderob och är förberedd för badrum, toalett och dusch. Växthuset med gjuten platta, golvbrunn och utdragen el är perfekt för odling året om.

Livsstil i Skärgårdsstad
Att bo i Skärgårdsstad är mer än bara ett hem, det är en livsstil. Här har du omedelbar närhet till havet, lummiga promenadvägar och strövområden. Området är populärt bland barnfamiljer med egen skola F-9, stor gymnastikhall och närliggande förskola. Skärgårdsstadshavsbad med sin gräsplan och sandstrand, fotbollsplan, tennisbana, skridskobana och mer därtill finns också här. För båtentusiaster finns en lokal hamn med tillgängliga båtplatser. Området trafikeras frekvent av SL med snabba förbindelser till Åkersberga och Stockholm City ligger endast 40 minuter bort.

Bilder

MED93EAF54168074BB7A1DE3E5404B7865C
MED67CAD8E914284026A925753EFABA2502
MEDFB74B0EBBF2046E8ABD682ADA9C30A8B
MED42D1793246354E46B1F28749A1F3E2B9
MEDEAF5EE5911FA49A8A77558A8657C1787

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Karta

Österåker Skärgårdsstad

Sorterarvägen 9

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret