190
MED69850DB62E614EA685727E5A05960916

Såld!

Kvibergsstaden, Göteborg

Soldathemsgatan 16


Såld!
Slutpris: SEK 2,175,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till en fin och välplanerad tvåa med alla bekvämligheter och inredd med stilrena färg- och materialval. Bostaden är belägen på våning 2 av 5 och har stor, härlig balkong med utsikt mot Säveån och föreningens innergård.
Välkommen på visning!

Om området

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Kommunikation

Från stadsdelen går det spårvagnar och bussar dygnet runt. Närmsta hållplats är Brovägen där linjerna 58, 69 och 519 trafikerar. Härifrån tar det bara en kvart till Centrala Göteborg. Ska du åka någonstans med bilen är det smidigt att ta sig till motorvägarna som leder från Göteborg.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,255 inkl värme, kallvatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea46 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer41102
Driftskostnad569 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomnande hall med plats för ytterkläder invid dörren. Ytterligare förvaring finns i garderob och städskåp.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning. Köket är ett vitt Myresjökök med mjukstängande lådor och skåp. Ovanför den mörkare arbetsbänken sitter en mosaik. Alla vitvaror är från Siemens, och består av inbyggnadsugn, inbyggd mikro, induktionshäll och kombinerat kyl och frysskåp, integrerad diskmaskin, samt en fläkt. I vardagsrumsdelen finns plats för både soffgrupp och TV-möbel. Genomgående vita väggar och parkett på golvet. Från vardagsrummet nås den 8 kvadratmeter stora, möblerbara, balkongen i västerläge med utsikt mot både säveån och föreningens gård.

Ljust och rofyllt sovrum som lätt rymmer dubbelsäng. Förvaring i bra garderob med skjutdörrar.

Fräscht badrum med ett mörkare klinker på golvet och stora kakelplattor på väggarna samt en vägg med mosaik. Här finns en kombimaskin från siemens under bänkskiva med överskåp. Förutom WC finns här även tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning och dusch bakom vikbara, frostade, duschdörrar.
Antal rum
2 rum
Boarea
46 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,255 inkl värme, kallvatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 6,826 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,800
VA
SEK 1,800
Försäkring
SEK 2,226
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Varmvatten betalas av bostadsrättsägaren.
Andel av årsavgiften
1.7561 %
Tillträde
Enl. överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Stor möblerbar balkong i västerläge.
Förråd i källaren.
Förening
Namn
Brf Östra Åkanten
Om föreningen
Brf Östra Åkanten består av fastigheten Kviberg 741:188. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2013. I föreningen finns 42 lägenheter, fördelat på fem våningar och totalt 3076 kvadratmeter boyta där samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna: Soldathemsgatan 12-16.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen har man tillgång till gym som
ligger i byggnaden på Soldathemsgatan 16.

Cykelförråd finns i källaren. Föreningen delar innergård med grannföreningarna och på innergården finns grillplatser med bord att tillgå.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller HusmanHagberg ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.
Organisationsform
Andelsrätt
Antal lägenheter
42
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV, telefon och Internet via Telia Triple Play.
Parkering
Föreningen disponerar över 25 öppna parkeringsplatser, samt fyra gäst- och handikapplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 375 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser.
Renoveringar
Då fastigheten är nybyggd finns inget planerat underhåll inom de närmaste fem till tio åren.
Ekonomi
Inga planerade avgiftsändringar i dagsläget. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Agenta förvaltning AB.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Kvibergsstaden Göteborg

Soldathemsgatan 16

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg